Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kasvatti palaa takaisin FC Lahden keskikentälle: "Olen kehittynyt vastoinkäymisistä huolimatta"

Matti Klinga palaa neljän vuoden vieraskiertueen jälkeen Lahteen. Kuva: Taneli Okkonen

FC Lahti ja keskikenttäpelaaja Matti Klinga ovat allekirjoittaneet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Menneen kauden hän pelasi Seinäjoella SJK:n riveissä 17 liigaottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Klinga on käynyt läpi Suomen juniorimaajoukkueputken.

Klinga on vasta 23-vuotias, vaikka on pelannut jo vuosia liigatasolla. Lahtelaisen jalkapallokoulun 173 senttimetriä pitkä kasvatti debytoi FC Lahdessa jo kaudella 2011 porilaista PoPaa vastaan. Debyytissään keskikenttätaituri syötti vartin aikana kaksi maalia.

Klinga oli nostamassa FC Lahtea liigaan ja tuolloin 16-vuotias taituri pelasi Ykkösessä 13 ottelua. Ensimmäisellä liigakaudella Klinga pelasi 32 liigaottelua. Neljän kauden aikana hän pelasi FC Lahdessa virallisia otteluita 105.

Lahdesta Klingan tie vei HJK:n kautta SJK:n riveihin. Yhteensä Klinga on pelannut 163 Veikkausliiga-ottelua, joissa on syntynyt yhdeksän maalia. Hän on voittanut myös kertaalleen Suomen Cupin SJK:n riveissä.

Klinga odottaa jo ensi kautta ja uskoo kehittyneensä Helsingissä ja Seinäjoella sekä pelaajana, että ihmisenä.

– Tässä on tätä asiaa jonkin aikaa mietitty ja nyt saimme asiat maaliin, joten tuntuu hyvältä palata kotiin. Olen todella innoissani ja odotan ensi kaudelta, että pystyn auttamaan joukkuetta.

Paikka keskelle rakentamaan tilanteita

Klingan pelipaikka on vuosien varrella vaihdellut keskikentällä paikkaan kuin paikkaan. Lahdessa miehelle on suunnitteilla rooli, joka tuntuu miellyttävän pelaajaa.

– Uskon, että pääsen pelaamaan omaa pelipaikkaani ja omien vahvuuksieni mukaan. Olemme rakentamassa Lahdessa uutta ja olen puhunut paljon Sami Ristilän kanssa, joten minulla on hyvät fiilikset. Tietysti paljon on töitä edessä, mutta hyvät ainekset ovat olemassa. Vahvuuteni ovat varmasti samat, kuin täältä lähtiessä, mutta olen kehittynyt pelaajana ja ihmisenä vastoinkäymisistä huolimatta, Klinga kertoo seuran tiedotteessa.

Ristilä on tyytyväinen saatuaan ryhmäänsä nuoren, mutta jo paljon kokeneen pelaajan.

Ympärille rakennamme sellaista kalustoa, että pääsemme käyttämään Matin ominaisuuksia. Päävalmentaja Sami Ristilä

– Häntä on ajateltu keskeiseen rooliin keskikentän keskustaan. Pallollisesti ja futisaivoiltaan hän on hyvä pelaaja. Häntä on kaavailtu pelinrakentamiseen ja antamaan murtavia syöttöjä. Matin pitää pystyä johtamaan ja rytmittämään peliä, Ristilä sanoo.

Klinga on helppo nähdä korvaajana Aleksi Paanaselle, joka neljän vuoden jälkeen siirtyi Lahdesta FC Interiin.

– Ympärille rakennamme sellaista kalustoa, että pääsemme käyttämään Matin ominaisuuksia, Ristilä jatkaa.

Klinga on toinen FC Lahden kanssa sopimuksen tehnyt paluumuuttaja. Viime viikolla toppari Jani Tanska teki kahden vuoden sopimuksen lahtelaisseuran kanssa.

– Helpottaa, kun molemmat tietävät ympäristön mihin tulevat. Oleellista on, että haluamme motivoituneita pelaajia, jotka vievät nuoria pelaajiamme eteenpäin, Ristilä sanoo.

Kuka?

Matti Klinga

Syntynyt 10.12.1994.

Pituus 173, paino 67 kg.

Keskikenttäpelaaja.

Veikkausliigassa pelannut 163 ottelua FC Lahdessa 2011–2014, HJK:ssa 2015 ja SJK:ssa 2016–2018. Tehnyt 9 maalia.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi