Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti ja Reipas olivat samalla sivulla neuvotteluiden alusta lähtien – "Pelaajan kylki edellä mennään"

Lahtelaisseurat haluavat kestävän yhteistyön vuosikausiksi eteenpäin. Reipas ei lähde Kakkoseen räpiköimään putoamista vastaan, vaan haluaa sieltä vahvan jalansijan.

FC Lahti ja Lahden Reipas pelaavat tulevaisuudessa yhteispeliä. Reippaan puheenjohtaja Jussi Hauhia ja FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen kertoivat sopimuksesta torstaina. Kuva: Sami Lettojärvi

Ensi kaudella lahtelaisten jalkapalloilijoiden pelaajaliikenne pysyy pitkälti kaupungin sisällä. Tarkoituksena on, että pysyisi myös vuosikausiksi eteenpäin.

FC Lahti ja Lahden Reipas ilmoittivat torstaina solmineensa yhteistyösopimuksen. Uutinen oli odotettu, sillä Kuhnureilla on viime vuosina ollut yhteistyöseura miesten Kakkosessa, eikä kumppanin valinta ollut nyt vaikeaa, kun Reipas pelaa ensi kaudella siellä.

Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, ja se on tarkoitettu pitkäjänteiseksi. Reipas ei lähde Kakkoseen räpiköimään pitääkseen sarjapaikkansa, vaan tarkoitus on saada sieltä vahva jalansija.

– Jos katsoo jo tällä kaudella kasassa ollut joukkuetta, sanoisin, että laatua löytyy paljon. Siihen sopivasti leveyttä lisää, niin pärjäämme jo ihan hyvin, Lahden Reippaan puheenjohtaja Jussi Hauhia sanoo.

Sitä leveyttä pitäisi tuleman muun muassa FC Lahti -yhteistyön kautta. On helppo ennakoida, että pelaajaliikenteen ytimessä ovat FC Lahden nuoret ja kehityskelpoiset pelaajat, joille halutaan pelituntumaa ja kokemusta miesten peleistä. FC Lahden A-nuoret ja Reippaan miehet alkavat talvesta lähtien pitää yhteisiä harjoituksiakin.

Seurapomot painottavat, että "ovet ovat auki kaikkiin suuntiin".

– Moni saattaa mieltää tämän yksisuuntaiseksi, mutta yhtä lailla se hyödyttää meitäkin, Hauhia sanoo.

Hän tähdentää, että pelipaikka Reippaassa pitää ansaita. Joukkue lähtee Kakkoseen kilpailemaan eikä alistu pelkäksi nuoria pelaajia kierrättäväksi farmiseuraksi.

Valmentajilla hyvä vuoropuhelu

Vielä on aikaista sanoa, kuinka paljon pelaajia Reippaan ja FC Lahden välillä ensi kaudella liikkuu.

– Se hahmottuu paremmin sitten kun joukkueet valmistuvat. On valmennusjohtojen asia keskustella näistä asioista, Hauhia sanoo.

Hauhia korostaa, että vaikka sopimuksen solmimisesta ovat vastanneet seurapomot, joukkueiden vastuuvalmentajat ovat olleet neuvotteluiden alusta lähtien keskusteluissa mukana. FC Lahden uusi luotsi Sami Ristilä löysi välittömästi yhteisen sävelen Reippaan väen kanssa.

– En muista yhtään asiaa, josta olisimme olleet "Risun" kanssa eri mieltä, Hauhia kertoo.

– Valmennusten yhteistyö ennen kaikkea. Tässä mennään pelaajan kylki edellä, FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen komppaa.

FC Lahti ja Reipas pysyvät itsenäisiä yksiköinä ja seuroina, mutta Honkanen ennakoi, että jonkinlaista yhteistyötä tulee myös viestinnän ja markkinoinnin puolelle.

– Että saadaan yhteisöllisyyttä kasvatettua, ja molempien yleisömääriä.

Ei palkkaa pelaajille

Sarjaportaan vaihtumisen myötä Reippaan toimintabudjetti kasvaa. Puheenjohtaja Hauhia sanoo, että se vaatii taustajoukoilta töitä, muttei epäile yhtään, etteikö tarvittavia rahoja saataisi kasaan.

Siviilitöissä pankkialalla oleva Hauhia pelasi itsekin Reippaan puolustuksessa viime kaudella.

– Jos paikat kestävät ja valmennus näkee tarvetta, voin jatkaa ensi kaudellakin.

Vaikka budjetti nousee, palkkaa yksikään Reippaan pelaaja ei ensi kaudellakaan saa, korkeintaan kulukorvauksia. Rahalla ei ketään viirupaitoihin houkutella. Hauhia uskoo, että kovatasoinen ryhmä saadaan kasaan näinkin.

– Joku paluumuuttajakin saattaa olla kiinnostunut, hän sanoo vihjaavasti.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi