Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden murheellinen putki jatkui: "Nuoret osoittivat olevansa luottamuksen arvoisia"

IFK Mariehamn nollasi peli-iloa etsineet Kuhnurit. Lahtelaisilla jo kaksitoista peräkkäistä ottelua voitoitta.

Sami Ristilän päävalmentajuusjakso alkoi kolmen maalin tappiolla. Kuva: Aku Isotalo

Päävalmentaja- ja kokoonpanomuutoksia kokenut FC Lahti ei onnistunut katkaisemaan synkkää putkeaan IFK Mariehamnin vieraana, vaan joutui lähtemään pitkälle kotimatkalle 12. voitottoman ottelun 3–0-lukemin todistaneena.

Vastuuvalmentajaksi irtisanotun Toni Korkeakunnaksen tilalle kolmeen viimeiseen otteluun nostettu Sami Ristilä ei vielä onnistunut löytämään keinoja putoamisviivan yläpuolella kamppailevan IFK Mariehamnin kaatamiseksi. Ristilän mukaan kuluneen viikon kantavana teemana oli ollut peli-ilon löytäminen ja iloisuuden palauttaminen joukkueeseen.

– Lähdimme liikkeelle raikkaalla ilmeellä ja jätimme kentälle kaiken mitä meistä tällä kertaa irtosi. Onnistuimme joissakin asioissa, mitä viime viikolla harjoituksissa käytiin läpi. Saimme esimerkiksi paljon hyviä riistoja, saimme vastustajaa paineen alle, ja muutamia hyviä paikkoja. Maarianhamina onnistui, me emme vielä saaneet sitä tulosta mitä halusimme ja odotimme, Ristilä sanoi.

Vaikeuksia päästä maalipaikoille

Kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä ja FC Lahti hallitsi peliä hienoisesti. Reilun 25 minuutin kohdalla IFK Mariehamn sai luotua painetta lahtelaisten kenttäpäätyyn ja kaksi todella vaarallista maalipaikkaa. Ansaittu palkkio syntyi 32. minuutilla, kun Kristian Kojola puski pallon maaliin kulmapotkusta. Tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

IFK Mariehamn jatkoi tykitystä 56. Minuutilla, kun Aleksei Kangaskolkka pommitti pallon kuudentoista rajalta ohi lahtelaismaalivahti Oskari Forsmanin.

FC Lahti sai peliä takaisin hallintaansa IFK Mariehamnin siirryttyä varmistelemaan tukevaa johtoasemaansa. Kuhnureilla oli kuitenkin vaikeuksia päästä kaikkein vaarallisimmalle vyöhykkeelle ja tälläkään kerralla muutamista hyvistä maalipaikoista ei onnistuttu viimeistelemään.

IFK Mariehamn piti maalinsa puhtaana lopulta suhteellisen varmasti.

Pontus Åsbrink ratkaisi 3-0 loppulukemat lisäajan viimeisellä peliminuutilla.

Eemeli Virta pelasi miehekkäästi

Ennen peliä Ristilä toivoi iloisuuden lisäksi näkevänsä myös hyökkäyksessä aggressiivisempaa otetta ja prässiä, sekä toivoi puolustukselle onnistumisia. Ristilä myös lupasi muutoksia kokoonpanoihin.

Lauantaina varmistunut sarjapaikka tarjoaa mahdollisuuden uusien pelaajien näytönpaikoille ja niitä nähtiinkin sunnuntaina.

18-vuotias Eemeli Virta teki miehekkään debyytin avauskokoonpanossa, vaikka fysiikka ei vielä 77 minuuttia pidemmälle aivan riittänytkään.

– Eemeli näytti keskikentällä siltä, kuin olisi pelannut liigaa paljon enemmänkin ja teki juuri sitä mitä pitikin. Miehestä huokui rauhallisuus ja hän laittoi itsensä likoon. Erittäin lupauksia antanut esitys.

Nuorta voimaa edustivat myös Eemeli Virran tilalle vaihdettu Irfan Sadik ja liigadebyytin kokenut Timi Voutilainen, joka pääsi kentälle 72. minuutilla pelikuntoon juuri toipuneen Josimar Liman jouduttua jättämään kentän saman vamman vielä oireiltua.

– Osa nuorista tulee saamaan loppukaudella näytönpaikkoja, mutta ne pitää silti ansaita treeneissä. Tässä pelissä nuoret kuitenkin osoittivat olevansa luottamuksen arvoisia.

Tauko ja valmentajajulkistus

Tappion myötä FC Lahti majailee Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla 8. Edessä on kahden viikon maajoukkuetauko.

Ennen viimeisiä otteluita selviää myös ensi kauden valmennus, sillä FC Lahti julkistaa maanantaina uuden päävalmentajan.

– Nyt saamme hiukan huilata, paljon asioita on tapahtunut ja paljon asioita on käyty läpi. Meillä on kaksi peliä jäljellä ja keinoja kurssin kääntämiseen. Yritämme pumpata joukkueesta kaiken irti. Takana on pitkä ja raskas kausi, mutta sitä ei voi käyttää tekosyynä. Tämä on ollut joukkueelle hyvää opin aikaa ja kaikki nämä kokemukset saadaan varmasti jossain vaiheessa käännettyä vielä positiivisiksi, Ristilä päätti.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi