Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti ja Pajulahti kampanjoivat someähkyä vastaan

FC Kuusysi tytöt saattoivat FC Lahden pelaajat kentälle älypuhelimet kädessään.

FC Lahti ja Liikuntakeskus Pajulahti kannustavat lapsia ja aikuisia liikkumaan aktiivisesti. Seikkaile ja pelaa puistossa, #älänetissä -kampanjalla nostetaan esille kasvava nettiriippuvuus. Nettiriippuvuutta esiintyy 2–11 prosentilla nuorista ja riippuvuusriskiryhmään kuuluu lähes joka viides suomalainen nuori.

Yksi nettiriippuvuuden muodoista on someriippuvuus. Tämä vakava asia tuotiin edellisen kierroksen FC Lahti–TPS-ottelussa. Ottelun alussa FC Lahden saattajille (FC Kuusysin tytöt 09) annettiin älylaitteet. Saattajat kulkivat FC Lahden pelaajien vieressä kentälle katse laskettuna puhelimeen tai tablet-laitteeseen ja heidän keskittymisensä oli symbolisesti älylaitteissa koko seremonian ajan.

– Me kaikki tunnistamme omassa arjessamme älylaiteähkyn, tunnustaa Liikuntakeskus Pajulahden myyntipäällikkö Mira Puhlin.

– Kampanja muistuttaa myös, että meidän aikuisten olisi hyvä näyttää mallia nostamalla katseensa laitteista ja kohtaamalla ihmiset kaupungilla, bussipysäkeillä tai missä tahansa, kun olemme hetken yksin, jotta sosiaalinen kanssakäyminen ei unohtuisi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi