Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden Korkeakunnas: ”Muistutimme enemmän hyväntekeväisyysjärjestöä kuin ammattilaisjoukkuetta”

Lahtelaisten peliesitys oli aneeminen. Aleksi Paanaselta loppuivat sanat kesken.

Paavo Voutilaisen ilmavasta ponnistelusta huolimatta FC Lahti lamaantui sunnuntaina jo ensimmäisellä puoliajalla. Kuva: Katja Luoma

FC Lahden täysin ponnettomat peliesitykset Veikkausliigassa sen kuin jatkuvat. Kun Kuhnurit hävisi sunnuntaina sarjan häntäpäässä keikkuvalle Turun Palloseuralle murskalukemin 5–2, ainoa valonpilkahdus tuli Kisapuiston iltavalaistuksesta. Muutoin peliareenan liepeillä näkyi pelkkää mustaa usvaa.

Joukkueen pukukoppi oli tappion jälkeen hiirenhiljainen. Pelaajat peittivät pettymyksen keskellä kasvonsa. Tunnelma oli suorastaan apaattinen.

Kun liigakautta on jäljellä vielä kolme kierrosta, niin ainoa positiivinen asia lahtelaisten kannalta on tähän hetkeen mennessä kerätty pistemäärä. Se pitää joukkueen yltä karsintapeikon poissa. Koska fakta on se, että lahtelaisten pistepussi ei nykyisillä peliesityksillä enää kartu.

Se on suuri helpotus. Jos joukkue joutuisi nykyisessä formussa taistelemaan sarjapaikastaan karsinnassa, kyyti voisi olla vastustajasta riippumatta kylmää, siksi heikko joukkueen itseluottamus tällä hetkellä on.

Henkiset voimavarat alkavat olla loppu

FC Lahti pelasi nimittäin sunnuntaina 11:nnen peräkkäisen voitottoman ottelunsa. Se veti hiljaiseksi jopa lupsakkaan savolaisen, Aleksi Paanasen.

– Yleensä pelin jälkeen on aina jotain sanottavaa, mutta nyt on kyllä vaikeaa...

Paananen oli oikeastaan ainoa kotijoukkueen pelaaja, joka ylsi edes lähelle omaa tasoaan. Mistä vaisu vire oikein johtuu?

– Sen kun tietäisin. Hävettää itseni sekä joukkueen puolesta. Tämä vetää hiljaiseksi. Kaikki jalkapalloihmiset sekä me pelaajat, tiedämme, ettemme ole näin huonoja kuin nyt olimme, Paananen sanoi hiljaisella ja hennolla äänellä.

Heikot tulokset ovat vieneet viimeisetkin itseluottamuksen rippeet mukanaan. Loppukauden pelit ovat kaikkea muuta kuin helppoja.

– Vaisut tulokset syövät etenkin henkisiä voimavaroja. Kipinä pitää löytää viimeisiin matseihin. Pelaajat pelaavat kuitenkin työpaikoistaan, ylpeydestään sekä kunniastaan. Jokaisen kaverin täytyy ymmärtää se. Näin huonosti emme ole liene pelanneet koskaan, Paananen harmitteli.

FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia ei saanut pelitovereitaan taistelemaan. Kuva: Katja Luoma

Kentälle ne, joille pelaaminen maistuu

Lahtelaisten peliesitys oli ok-luokkaa ensimmäiset kymmenen minuuttia. Kun Pavel Osipov laukoi yhdeksännellä minuutilla pallon yläkulmaan, kaikki näytti hyvältä. Siihen ilonaiheet sitten tyssäsivätkin.

TPS tuli läpi oikealta, vasemmalta ja keskustasta. Turkulaiset tekivät maalinsa pilkulta, kulmapotkusta, vapaapotkusta ja kahdeksasta metristä. Kuhnurien puolustuksessa aikaa ja tilaa oli yksinkertaisesti liikaa.

– Käytännössä annoimme tai pikemminkin lahjoitimme kaikki vastustajan maalit. Sen takia muistutimme enemmän hyväntekeväisyysjärjestöä kuin ammattilaisjoukkuetta, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuvaili, ja oli lausunnossaan täysin oikeassa.

Korkeakunnas pettyi pahasti siihen, kuinka helposti joukkue antoi tavallaan periksi.

– Liian moneen kaveriin iski täydellinen lamaannus Tepsin ensimmäisen osuman jälkeen. Itseluottamus on pahasti kateissa. Pitää pahoitella yleisön puolesta taaperrustamme.

Loppukaudesta luotsi antaa vastuuta niille, keille pelaaminen maistuu.

– Ne, jotka ovat valmiita ja halukkaita taistelemaan seuran logon puolesta, saavat peliaikaa.

Veikkausliiga

FC Lahti–TPS 2–5 (1–4)

8. Pavel Osipov 1–0, 14. Riku Sjöroos 1–1, 23. Mika Ääritalo 1–2, 31. Sterling Yeteke 1–3, 39. Sami Rähmönen 1–4, 84. Aleksi Paananen 2–4, 88. Oskari Jakonen 2–5.

FC Lahti: Damjan Shishkovski, Mikko Hauhia, Xhevdet Gela, Jasin-Amin Assehnoun, Henri Anier, Teemu Jäntti (70. Irfan Sadik), Aleksi Paananen, Loorents Hertsi (v), Paavo Voutilainen, Pavel Osipov (45. Ville Salmikivi), Artjom Dmitrijev (45. Eemeli Virta).

TPS: Jonathan Viscosi, Rasmus Holma, Zeljko Savic, Sami Rähmönen (v), Mika Ääritalo (45. Jonni Peräaho), Miro Tenho, Oskari Jakonen, Riku Sjöroos (73. Juri Kinnunen), Niklas Blomqvist, Sterling Yateke, Ben Mckendry.

Erotuomari: Dennis Antamo.

Yleisöä: 1 149.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi