Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden ikoni: ”Valmentaja-asia vaikuttaa vasta ensi kauteen, ei tähän syksyyn”

FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia vakuuttaa, että HJK:n kaatoon lähdetään maanantaina entistä kovemmalla sykkeellä.

Kapteeni Mikko Hauhia on kuulunut FC Lahden avainpelaajiin koko Toni Korkeakunnaksen päävalmentaja-ajan. Kuva: Juha Tanhua

Kun FC Lahden tämän kauden jälkeen jättävä päävalmentaja Toni Korkeakunnas käveli perjantaina aamuharjoituksiin ja ilmoitti ennen treenien alkua päätöksen joukkueelle, tunnelmaa oli vaikea kuvailla.

Osa oli yllättyneitä, osa ei. Tunneskaala oli silti varmasti laaja. Kun yksi valmentaja pysyy viisi kautta samassa työssä, se on pitkä aika – puhutaan sitten urheilusta tai tavallisesta työelämästä. Siksi FC Lahden pitkäaikainen kapteeni ja ikoni Mikko Hauhia, 34, otti tiedon tyynesti vastaan.

– Joukkueen näkökulmasta asiassa ei ole mitään dramaattista. Mielestäni tämä on ihan normaalia futismaailmassa. Aikansa kutakin ja sillä selvä. Valmentajat ja pelaajat hakevat aina tietyin väliajoin uusia haasteita uralleen. Niin se vain menee, Hauhia sanoo.

"Ei mitään ihmeellistä"

Hauhia ei lähde spekuloimaan asialla sen enempää. Hän haluaa kuitenkin korostaa erityisesti yhtä seikkaa.

– Painotan, että valmentaja-asia vaikuttaa vasta ensi kauteen. Päätöksellä ei ole minkäänlaista vaikutusta loppukauteen.

Kaikilla pelaajilla on valtava halu näyttää parasta osaamistaan. Kapteeni Mikko Hauhia

Lahtelaispelaajisto on pystynyt keskittymään täysillä otteluihin. Seurajohto ja Toni Korkeakunnas ovat käyneet yhteisiä keskusteluita. Niiden sisällöstä on tihkunut tietoa myös kapteenistolle.

– En osaa sanoa, pääsikö ”Token” ratkaisu yllättämään. Minusta se on normaalia. Aina kauden jälkeen joukkueesta vaihtuu tietty määrä pelaajia. Tällä kertaa vaihtuu sitten myös valmentaja. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Tämä on nyt nykyisen aikakauden päätös. Lahtelaisessa futiksessa on tapahtunut näiden vuosien aikana runsaasti hyviä asioita, Hauhia sanoo.

"Pelaajat pelaavat työpaikoistaan"

Oli niin tai näin, lahtelaisten kausi ei ole sujunut toiveiden mukaisesti. Loppukausi on tarkoitus vetää niin hyvin kuin ikinä mahdollista.

– Mitään ulospuhallusta ei tapahdu. Olemme nyt takaa-ajajina. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta voittaisimme mahdollisimman monta matsia loppukaudesta. Vaikka emme olekaan niillä sijoilla missä haluaisimme, niin työt jatkuvat samaan malliin kuin tähänkin asti. Pelaajat pelaavat kunniasta ja työpaikoistaan. Kaikilla pelaajilla on valtava halu näyttää parasta osaamistaan. Ainoa asia, joka loppukaudesta merkitsee, on voitot.

Hauhia on pelannut jokaisella Korkeakunnaksen valmennuskaudella. Viiden vuoden pätkä on ollut pitkä, mutta Hauhian mukaan myös todella antoisa.

– ”Toke” on pelaajalähtöinen koutsi. Hän myös vaatii pelaajilta paljon. Olen aina tykännyt hänen avoimuudestaan. Olemme olleet rehellisiä toisillemme. Koko valmennusstaffilla on iso vaikutus siihen, miksi esimerkiksi itse pelaan vielä, Hauhia korostaa.

"HJK sytyttää aina"

Kovin pitkäksi aikaa Hauhia ja kumppanit eivät voi jäädä valmentaja-asiaa pähkäilemään, sillä Veikkausliigan kamppailut jatkuvat. FC Lahti kohtaa maanantai-iltana Kisapuistossa HJK:n. Lahtelaisilla on mainio mahdollisuus napata kauden kolmas voitto Klubista. Moista ei olla nähty pitkiin aikoihin.

– HJK sytyttää aina. Tällä kertaa ehkä vielä pikkuisen normaalia enemmän. Haluamme yhä kääntää kurssimme, voittaa pelejä ja nousta niin korkealle taulukossa kuin mahdollista. Olisi hienoa, kun lahtelaisyleisö löytäisi vielä Kisapuistoon, koska joukkue pelaa edelleen isoista asioista. Samalla voisi osoittaa tukensa omilleen.

Lue myös: Keitaan Pallo Kortteliliigan jalkapallomestariksi – finaalitapahtumassa 36 joukkuetta
 
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi