Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

"Nyt oli aika uusille haasteille, pala sydämestä jää Lahteen" – Korkeakunnas lähtee FC Lahdesta kauden jälkeen

Seurajohto ja päävalmentaja totesivat yhdessä, että pitkä matka on tullut tiensä päähän. Uuden päävalmentajan hakuprosessi ei ole vielä alkanut. Ensi kauden pelaajabudjetti on tiukentumassa.

Toni Korkeakunnas ei jatka enää tämän kauden jälkeen FC Lahdessa. Kuva: Juha Tanhua

FC Lahden ja päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen yhteinen taival päättyy tähän kauteen. Asia kerrottiin joukkueelle perjantaina aamuharjoitusten yhteydessä.

– Molemmat (toim. huom. seura ja Korkeakunnas) olivat asiasta samaa mieltä, sanoo FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

Korkeakunnas on FC Lahdessa viidettä kauttaan päävalmentajana.

– Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. On luonnollista, että näin pitkän jakson jälkeen homma loppuu. Aika paljon kilometrejä on viiden vuoden aikana kertynyt, mutta plussan puolelle urakka mielestäni jää, Korkeakunnas sanoi perjantaina.

Korkeakunnas kävi viikolla keskustelun FC Lahden puheenjohtajan Mika Halttusen kanssa. Korkeakunnas kiitteli perjantaina seurajohtoa.

– Mikan kanssa keskustelimme alkuviikosta asiasta. Itse olin pähkäillyt asiaa jo pitkään ja nyt todettiin, että oli aika uusille haasteille. Onhan tämä poikkeuksellisen pitkä yhteinen tie. Täytyy antaa kiitos seurajohdolle sen sataprosenttisesta tuesta matkan aikana. Vuosi vuodelta saimme pikkuisen kehitettyä toimintaa ja siitä olen ylpeä. Arkki joukkueen ja valmennustiimin kanssa on ollut hienoa ja olen nauttinut siitä joka päivä. Pala sydämestä jää Lahteen ja monta ystävää olen täältä saanut. Tänne tullessani minulla ei ollut Lahdesta oikeastaan minkäänlaista kuvaa, Korkeakunnas sanoo ja toivoo lahtelaisen jalkapalloyleisön kannustavan pelaajia Kisapuistossa kauden loppuun asti.

Päätös Korkeakunnaksen aikakauden loppumisesta syntyi siis alkuviikon aikana.

– Halusimme antaa joukkueelle työrauhan torstain otteluun. Kausi vedetään loppuun täysillä. Tämä saattaa olla hyväkin ratkaisu ja vapauttaa tunnelmaa, Honkanen mietti.

Pitkäkestoinen ratkaisu

Myös Honkanen sanoo, että ajanjakson aikana seura on saavuttanut monia asetettuja tavoitetta.

– Olemme hyvillä mielin tästä viiden vuoden ajanjaksosta. Ratkaisu osoittautui kestäväksi, Honkanen muistuttaa yhdestä SM-pronssista, kahdesta europaikasta ja liigacupin voitosta.

Lue myös: "Toke ulos" ei hetkauta Toni Korkeakunnasta pätkääkään – enää
 

Koska monet asiat toteutuivat Korkeakunnaksen aikana, ei seuralla ollut intressejä vaihtaa miestä matkan varrella, vaikka ulkopuolelta sellaista painetta alkoi esiintyä jo paljon ennen tätä kautta. Viimeisen kauden ilmapiiri lahtelaisen edustusjalkapalloilun ympärillä kiinnitti kuitenkin myös seurajohdon huomion. Jalkapalloyhteisön paine vaihdokseen alkoi olla jo melkoinen.

– On sillä ollut merkitystä ratkaisuun. Täytyy muistaa, että lajia ei tehdä vain meidän seuran ihmisten kesken, vaan yleisölle, faneille ja kumppaneille, Honkanen myöntää.

Rekrytointi vasta alkamassa

Honkanen sanoo, että Korkeakunnaksen seuraaja ei ole vielä tiedossa, eikä prosessia ole vielä edes aloitettu.

– Oikeasti, emme ole kartoittaneet valmentajaa vielä ollenkaan. Odotan, että viikonlopun aikana alkaa tiedusteluja tippua, mutta tietenkin olemme nyt itsekin aktiivisia, Honkanen sanoo.

Honkanen myöntää, että lokakuun aikana valmentajan valinnassa pitäisi olla jo lähellä maalia, että ensi kauden valmisteluihin päästään ajoissa.

– Joukkueen osalta tiettyjä perusratkaisuja täytyy tehdä jo nyt, mutta haluamme tietenkin, että uudella päävalmentajalla on samat näkemykset kuin meillä, Honkanen sanoo joukkueen kokoamisesta.

FC Lahti on kiristämässä hiukan ensi kauden pelaajabudjettia.

– Ruuvaamme pelaajabudjettia jonkin verran alaspäin. Haemme nuorekasta joukkuetta, Honkanen myöntää.

Korkeakunnaksen aikana FC Lahdessa on kehitetty valmennusryhmää pala kerrallaan. Kausi kerrallaan ryhmää on vahvistettu pala kerrallaan, kuten fysiikkavalmentajalla. Tälle kaudelle uutena ryhmään nostettiin toinen lajivalmentaja, kun Sami Ristilä palkattiin Korkeakunnaksen rinnalle. Jatketaanko seurassa samanlaisella valmennustiimillä, joka nyt on rakennettu?

– Se on hyvä kysymys. Budjettia ei ole vielä tehty ensi kaudelle. Kokonaan emme lähde purkamaan valmennuskuviotamme, mutta katsomme menevätkö palapelin osaset uusiksi, Honkanen sanoo.

FC Lahden tämän kauden taloudellinen tulos sanelee myös jatkoa. Honkanen myöntää, että yleisötuloissa on tulossa paha pettymys, mutta kauden taloudellinen tulos ei silti toimitusjohtajan mukaan ole menossa pakkaselle.

– Olen optimisti, emme me miinusta tee, mutta se ei ole mitä tavoittelimme. Tarkoitus oli europelien avulla vahvistaa taloutta, mutta siihen emme nyt pääse.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi