Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Viirupaitojen junalle ei näy pysäyttäjää – vain yksi pistemenetys, maaliero 93–11

Lahden Reipas on lähellä nousua Kolmosesta Kakkoseen. Sen sijaan naapuriseurat Nopsa, Kuusysi ja Union Plaani joutuvat vielä taistelemaan sarjapaikkansa puolesta.

Teemu Toukonen (ilmassa) on paukuttanut Reippaalle 18 maalia tällä kaudella. Kuva kevään Kuusysi-paikallisottelusta. Kuva: Katja Luoma

Päijäthämäläinen alasarjajalkapallo tarjoaa innokkaille futisjännäreille syksyn pimeneviin iltoihin sekä mahdollista nousuhuumaa että jännittäviä ja kuumottavia putoamistaisteluita.

Miesten Kolmosesta ei draamaa puutu, kun sarjakierroksia on jäljellä vielä neljä.

Lohkon kärjessä marssii edelleen Lahden Reipas, joka on pelannut uskomattoman komean kauden. Reippaan ainoa tahra on yksi ainoa tasapeli. Viirupaidat on voittanut kauden 18 ottelustaan siis 17. Pisteitä se on kerännyt hulppeat 52, maalieron ollessa käsittämätön 93–11. Vakuuttavasta menostaan huolimatta nousu ei ole vielä varma. Joukkueen niskaan on koko kauden ajan hengittänyt Atlantis FC.

Kärkikaksikko kohtasi edellisellä kierroksella. Reipas vei umpitärkeän kamppailun maalein 4–0. Kolmen sarjapisteen turvin lahtelaiset repäisivät piste-eron ainoaan kilpakumppaniinsa neljään.

– Atlantis-ottelu oli mielestäni meidän kauden paras taistelupelimme. Molemmat ryhmät pelasivat hyvin, mutta me olimme aivan hemmetin hyviä. Siinä oli ero. Jokainen pelaaja laittoi itsensä täysillä likoon, joukkueensa ilmiliekkeihin saanut valmentaja Petri Järvinen sanoo.

Tasaisuus valttia

Vaikka Reippaan kautta katsoisi suurennuslasin avulla, sieltä ei löydy käytännössä notkahduksen notkahdusta.

– Pelit ovat menneet tosi hyvin. Mutta ei tässä vielä auta aukaista paidan ylimpiä nappeja. Otteluita on jäljellä. Jokaiseen peliin pitää keskittyä huolellisesti, Järvinen painottaa.

Mikä sitten on ollut viirupaitojen iskukyvyn salaisuus?

– Tasaisuus nousee ensimmäisenä mieleen. Pelaajat ovat jaksaneet olla sekä peleissä että etenkin harjoituksissa todella keskittyneitä. Sen lisäksi meillä on ollut erittäin hauskaa yhdessä, Järvinen sanoo.

Kun Reipas on monessa kamppailussa päässyt hurjastelemaan hyökkäyspäässä, ovat tietyt pelaajat mättäneet melko hurjia maalimääriä. Olli Tynkkynen on paukuttanut peräti 29 rysää. Kokenut Teemu Toukonen on säestänyt hienosti tekemällä 18 osumaa. Uuden kipinän urheilemiseen löytäneet maalivahti Juha Tuomi ja keskikenttätaituri Riku Heini ovat esiintyneet myös vahvasti.

Nopsa ja Kuusysi peräkkäin

Jos Reippaalla on loppukautta ajatellen pullat hyvin uunissa, niin muut alueen seurat joutuvat vielä pureskelemaan jännityksestä kynsiään.

Nastolan Nopsa (16 pistettä) on sarjassa sijalla kahdeksan. FC Kuusysi (14 pistettä) hengittää niskaan yhdeksäntenä.

Karsijan paikalla oleva FC Viikingit on kerännyt kymmenen pistettä. Putoamisviivan alapuolella olevat joukkueet (CLE ja Korso) ovat napanneet otteluistaan yhdeksän ja kahdeksan pinnaa.

Nopsan paras maalari on ollut Janne Niukkanen kahdeksalla maalillaan. Tero Kinnunen on viimeistellyt viisi osumaa.

FC Kuusysin onnistumiset ovat jakaantuneet tasaisesti. Semen Kirillov on iskenyt neljä kaappia. Lassi Setälä ja Eero Niemonen ovat tehneet kolme maalia mieheen.

Kaakkois-Suomen lohkossa heinolalainen Union Plaani on tiukan paikan edessä. Joukkue on kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä toiseksi viimeisenä. Plaani on kerännyt 16 pistettä.

Lappee JK kyttää ainoastaan kahden pisteen päässä heinolalaisista, joten viimeisissä kamppailuissa riittää panosta.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi