Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Oppia Euroopan huipuilta – FC Reippaan C-junioreilla on kova tason mittaus keskiviikkona Pajulahdessa

Joni Kallioinen kuului monta vuotta FC Lahden valmennusryhmään. Nyt hän työskentelee Palloliiton palkkaamana talenttivalmentajana FC Reippaassa. Kuva: Katja Luoma

FC Reippaan C-junioreilla on keskiviikkona tiedossa kova tason mittaus, kun Pietarin Zenitin 2004-syntyneiden joukkue pelaa lahtelaisia vastaan Pajulahdessa.

– Se on Euroopan tasollakin ikäluokkansa kärkiporukoita, kertoo FC Reippaan ja Palloliiton talenttivalmentaja Joni Kallioinen.

Reipas pelaa ottelussa vuotta vanhempien eli vuonna 2003 syntyneiden joukkueella, ja mukana on muutama vahvistus yhteistyöseura PKKU:sta. Kallioinen uskoo, että näin asetelma on suhteellisen tasapäinen.

Kaikki tekevät täysillä

Zenitin Lahti-kytkös tunnetaan paremmin yhteistyöstä FC Lahden liigajoukkueen kanssa. Kuhnurit ovat saaneet Pietarista viime kausilla tärkeitä pelaaja-apuja, heistä tunnetuimpana maalivahti Aleksandr Vasjutinin.

Kallioinen muistuttaa, että kyse on alun perin nimenomaan Reippaan ja Zenitin välisestä yhteistyöstä joka on laajentunut koskemaan FC Lahtea.

– Hienoa FC Lahdelle, että pelaajia liikkuu Zenitistä tännepäin. Toivottavasti joskus liikkuisi toiseenkin suuntaan.

Kallioisen mukaan muutamia Reippaan junioripelaajia on käynyt ottamassa osaa Zenitin harjoitteluun lyhyillä tutustumisjaksoilla.

– Nyt suunnitelmissa on, että kävisimme siellä muutaman valmentajan kesken.

Opittavaa on paljon, Kallioinen tietää. Hän on käynyt tutustumassa Zenitin junioritoimintaan aiemminkin ja vaikuttunut näkemästään.

– Ihastelin, kuinka pienetkin pojat ottavat pallon haltuun loistavasti ja tekevät kaiken kovalla tempolla. Ketään ei tarvitse potkia tekemään asioita täysillä.

Asiat on pakko tehdä täysillä, jos haluaa pysyä mukana. Kuuden miljoonan asukkaan metropolissa on aina seuraavat halukkaat juniorit odottamassa jonossa.

– Raha näyttelee myös suurta roolia. Pitää olla varovainen, kun vertaamme itseämme eurooppalaiseen suurseuraan, joka on mukana Mestareiden liigassa, Kallioinen painottaa.

FC Reippaan ja Pietarin Zenitin C-junioreiden välinen ottelu alkaa keskiviikkona 22.8. Pajulahden nurmella kello 17.30.

Lue myös: Aleksandr Vasjutinin uusi seura selvillä – teki 2,5 vuoden sopimuksen
 
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi