Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahdella edessä viisi kovaa peliä: "Henki on vähän sellainen do or die"

FC Lahti valmistautuu viiteen peräkkäiseen cup-finaaliin, kun joukkue kohtaa seuraavissa otteluissa kovimmat kilpakumppaninsa. Maanantaina FC Lahti yrittää karistaa tasapelipeikon harteiltaan RoPSia vastaan.

"Panokset ovat kovat. Me tiedämme, mitä kohti olemme menossa", FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas sanoo. Kuva: Mirja Hussain

Kun FC Lahti hyökkää maanantai-iltana Kisapuistossa kärkikamppailuun RoPSia vastaan, koko joukkue tietää pelin hengen. Sarjassa toisena oleva rovaniemeläisporukka on seitsemän pistettä lahtelaisia karussa. Sitä taustaa vasten on selvää, ettei Kuhnureilla olisi varaa tappioon. Tasapelikin maistuisi varmasti karvaalta, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää täysi kolmen pisteen potti.

Helpolla sarjapisteet eivät taatusti mastojen juurelle jää. Kuhnurit ei ole tällä kaudella vielä kyennyt lyömään RoPSia. Keväällä Rovaniemellä isännät olivat etevämpiä 2–0. Toukokuussa Kisapuistossa päädyttiin 0–0-tulokseen. Se oli peli, jota FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei vieläkään muistele erityisellä lämmöllä.

– Silloin meille tilastoitiin 28 laukausta, joista 12 oli maalia kohti. Paikkoja oli vaikka kuinka, mutta silti osumat jäivät tekemättä. Vaikka RoPS pääsääntöisesti puolustaa hyvin, niin kyllä meiltä löytyvät keinot siihen, että pystymme vastustajaa horjuttamaan. Toistaiseksi emme ole saaneet RoPSia vastaan tulosta aikaiseksi, mutta nyt on meidän hetkemme näyttää, ”Toke” korostaa.

Ketsuppipullo ei ole auennut

Lahtelaisryhmällä alkaa Veikkausliigan viimeinen kolmannes. Seuraavat viisi kamppailua tulevat hyvin pitkälti määrittämään Kuhnureiden liigasyksyn menestyksen. Lahti kohtaa kaikki kovimmat kilpakumppaninsa. Vastaan asettuvat RoPSin lisäksi FC Honka, VPS, KuPS ja HJK.

– Jokainen noista matseista on kuin cupin finaali. Henki on vähän sellainen do or die. Panokset ovat kovat. Me tiedämme, mitä kohti olemme menossa.

FC Lahti lähtee rovaniemeläisten kimppuun kolmen tasapelin putkessa. Joukkueella on alla ehjä harjoitusviikko. Korkeakunnaksen odotukset ovat, jos nyt eivät pilvissä, niin ainakin muutaman metrin korkeudessa.

Lue myös: Valtteri Bottas on valmis antamaan kasvot Pippon radalle – "Tiedän, että rata on monelle nuorelle tärkeä paikka"
 

– Meillä on takana hyvä viikko. Kaksi viimeistä päivää ovat sujuneet mainiosti. Olemme jumpanneet omaa pelaamistamme. Treeneissä on ollut meininkiä ja taistelua. Haluaisin nähdä heti alusta lähtien isännän otteet viheriöllä. Olemme pelanneet sellaisia joukkueita vastaan heikosti ja ailahtelevasti, joilla ei ole selvää rakennetta pelissä. RoPS ei kuulu onneksi tähän joukkoon.

Korkeakunnas ei vielä paljasta avauskokoonpanoa. Edellisessä ottelussa Interiä vastaan ei juhlittu kummassakaan päässä tekopaikoilla. Lahti tehnee pienoisia viilauksia sen pelin avaukseen.

– Nurmelle astelee hieman hyökkäävämpi kokoonpano. Olen varma, että saamme jossain vaiheessa hyökkäyspäässä ketsuppipullon auki. Muilla kärkijengeillä on riveissään pelaaja, joka on viimeistellyt yli kymmenen maalia tai on ainakin lähellä sitä rajaa. Meiltä sellainen heppu on toistaiseksi puuttunut. Uskon, että maanantaina voi rävähtää. Keskittyminen on ollut ihan tapissa. Odotan matsia innolla.

FC Lahti–RoPS, Veikkausliigaa Kisapuistossa tänään 20.8. klo 18.30.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi