Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden tasapelikirous se vain jatkuu edelleen

Lahtelaisten puolustus pitää, hyökkäyspäässä hyvät neuvot olisivat tarpeen.

Jasin-Amin Assehnoun ja Teemu Penninkangas tavoittelivat pääpalloa Lahden ja Interin välisessä kamppailussa Lahdessa sunnuntaina. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti ja FC Inter tarjosivat todellisille jalkapalloromantikoille ja puolustuspelin saloja rakastaville katsojille jonkinlaista herkkua, mutta peruskuluttuja ei kostunut sunnuntai-illan jalkapallonäytöksestä juuri lainkaan Lahdessa.

Hyvin tapahtumaköyhä kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin. Kumpikaan joukkueista ei juhlinut maalipaikoilla. Pelkästään tilanteisiin pääsy oli jo todella hankalaa. Molempien joukkueiden kunniaksi on sanottava, että puolustustyöskentely oli kiitettävällä tasolla. Hyökkäyspelistä ei sitten voi sanoa samaa. Paikat olivat todella kortilla.

– Vastassa oli sarjan kuumin joukkue. Inter on erittäin fyysinen porukka. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten onnistuimme puolustamaan vastustajan vaaralliset erikoistilanteet. Aina kun oma pää pysyy puhtaana, siihen on oltava tyytyväinen. Pelitapahtumiin nähden tulos oli varmasti oikeudenmukainen, lahtelaisvalmentaja Toni Korkeakunnas sanoi.

Töitä, töitä ja töitä. Keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti

Mutta sitten se hyökkäyspelaaminen. Lahdella on ollut läpi kauden suuria ongelmia maalinteon kanssa. Nyt maali ei ollut edes lähellä.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla liian hermostuneita. Osaltaan siihen vaikutti se, että kentällä oli monta nuorta kaveria. Pallon liikuttaminen oli edelleen ihan liian hidasta. Hyökkäyspelaamisemme oli kaiken kaikkiaan aika köykäistä, Korkeakunnas jatkoi.

Jäntti oli pelipäällä

Avauskokoonpanoa Korkeakunnas oli rukannut jonkin verran. Nuorista pelaajista avaukseen juoksivat muun muassa Teemu Jäntti ja Jasin-Amin Assehnoun. Etenkin Jäntti oli pelipäällä. Sairasteluista ja pienistä kolhuista pitkin kautta kärsinyt Jäntti oli mielissään saamastaan mahdollisuudesta. Jäntti oli yritteliäs eikä nuorukainen pelännyt hakea ratkaisuja.

– Pelaaminen on aina kivaa. Mutta kyllä tässä riittää tekemistä sekä itsellä että joukkueella. Emme voi olla alkuunkaan tyytyväisiä siihen, miten esiinnyimme kotikentällä. Olisi pitänyt olla niin sanotusti paremmalla jalalla liikenteessä, Jäntti sanoi topakasti.

Jäntinkään pelituntuma ei ollut paras mahdollinen. Nyt nuori mies viihtyi tekonurmella 75 minuuttia. Edellinen ”ysikymppinen” on peräisin alle 19-vuotiaiden EM-kisoista parin viikon takaa.

– Nyt sain ehjän ja ennen kaikkea terveen treeniviikon alle. Alan olla pikkuhiljaa täydessä tikissä.

Nuorten EM-kisoissa käväissyt Teemu Jäntti (vas.) palasi pitkästä aikaa FC Lahden avauskokoonpanoon. Kuva: Mirja Hussain

"Rohkeutta lisää"

Jäntti operoi keskikentällä yhdessä Aleksi Paanasen ja Pavel Osipovin kanssa. Kärjessä painaneet Santeri Hostikka, Stenio ja Assehnoun jäivät hyvin vähille palloille.

– Vaikka emme päässeetkään ihan huippupaikoille, niin silti ne paikan puolikkaat jotka eteen tulevat, pitää pystyä käyttämään tylysti edukseen. Tarvitsemme yläalueen pallon liikuttamiseen lisää vauhtia. Inter puolusti kieltämättä hyvin ja tiiviisti, mutta silti meidän olisi pitänyt pystyä parempaan.

Jäntillä on omat ehdotuksensa siihen, mitä seuraavissa peleissä pitäisi tehdä, jotta maaliverkot alkaisivat venyä kunnolla.

– Kun pääsemme pitämään palloa hyökkäyskolmanneksen tuntumassa, niin siellä pitää uskaltaa syöttää ahtaisiin väleihin. Rohkeutta täytyy saada lisää. Onneksi meillä on nyt viikko aikaa hioa kuvioita ennen seuraavaa matsia. Treenikentältä ratkaisut löytyvät. Mitään oikotietä onneen ei ole. Töitä, töitä ja töitä, Jäntti korosti.

Veikkausliiga

FC Lahti–Inter 0–0

Erotuomari: Mattias Gestranius.

Yleisöä: 1 178.

FC Lahti: Oskari Forsman, Mikko Hauhia, Artjom Vjatkin (var), Josimar Lima, Hassan Sesay (var), Pavel Osipov, Aleksi Paananen (var), Teemu Jäntti (84. Artjom Dmitrijev), Jasin-Amin Assehnoun (var) (74. Henri Anier), Stenio, Santeri Hostikka.

Inter: Jere Koponen, Teemu Penninkangas, Yves Daniel Kamy, Tero Mäntylä, Arttu Hoskonen (var), Abdoulie Mansally, Kaan Kairinen, Julian Guevara, Mika Mäkitalo (78. Mika Ojala), Timo Furuholm (var), Benjamin Källman.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi