Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahdelle toinen peräkkäinen tasapeli – "Jos meiltä löytyisi samanlaista henkeä kuin kemiläisiltä, emme varmaan häviäisi liigassa yhtään peliä"

FC Lahti hukkasi tekopaikkansa. Lahtelaisryhmä esitteli jälleen uuden liigadebytantin, kun Jasin Assehnoun pääsi tositoimiin.

Ville Salmikiven (edessä) ja Santeri Hostikan yhteispeli alkaa löytyä, kun yhteisiä pelikokemuksia kertyy lisää. Kuva: Elena Liseytseva

FC Lahti pelasi toisen peräkkäisen tasapelin Veikkausliigassa. Viime maanantaina joukkue väänsi VPS:n kanssa vierastasurin. Tällä kertaa Kisapuistosta pisteen kävi hakemassa liigajumbo PS Kemi. Tasapeli oli FC Lahdelle jo peräti kauden kymmenes.

Kemiläisvieraat eivät päästäneet kotijoukkuetta helpolla. Etenkin avauspuoliaika mentiin lähes täysin PS Kemin komennossa. Toisella jaksolla osat muuttuivat. Vaikka kotijoukkueella oli maalipaikkoja runsaasti, eivät vieraatkaan jääneet ilman mahdollisuuksia. Parhaan kemiläispaikan putsasi maaliviivalta Loorents Hertsi.

Toisessa päässä kenttää tahtipuikkoa heilutti Santeri Hostikka, joka oli alati vaarallinen. Viimeisillä minuuteilla sekä Stenio että vaihdosta kentälle kirmannut Fareed Sadat osuivat ylärimaan. Hirmuiset pommit eivät kuitenkaan löytäneet tietään verkon perukoille.

Lima on selvä vahvistus

Vaikka PS Kemi laittoi tiukasti vastaan, voivat isännät syyttää tasapelistä vain itseään.

– Vastustaja pelasi juuri niin kuin etukäteen ajattelinkin. Ensimmäisellä puoliajalla pallollisen pelaamisen rytmi oli kateissa. Joukkue sortui luulotautiin. Pelaajat ajattelivat, että matsi hoidetaan kävellen. Ei se mene niin. Nostan Kemille hattua. Jos meiltä löytyisi samanlaista spirittiä kuin kemiläisiltä, emme varmaan häviäisi liigassa yhtään peliä, lahtelaisluotsi Toni Korkeakunnas sanoi pettyneenä.

Korkeakunnas oli näkemyksessään täysin oikeassa. Ajoittain lahtelaisryhmän pelaaminen oli virkamiesfutista. Asenne, määrätietoisuus ja kamppailuhalukkuus eivät olleet koko ajan tarvittavalla tasolla.

– Pelasimme joka tapauksessa riittävän hyvin voittaaksemme. Meillä oli hyviä ja vapaita maalipaikkoja. Nyt tulemme ihan puhtaasti laatutekijöihin. Niistä pitää vain iskeä pallot reppuun. Tällaiset matsit täytyy voittaa, Kotrkeakunnas korosti.

Lahti sai kamppailussa myös ikäviä uutisia, kun puolustaja Kalle Taimi loukkasi ikävännäköisesti polveaan. Paikkaajaksi tuli uusi kapverdeläishankinta Josimar Lima, joka täytti paikkansa komeasti.

– Lima pelasi enemmän kuin olimme etukäteen budjetoineet. Hän on selvä vahvistus, Korkeakunnas sanoi.

Yksi unelma toteutui

FC Lahti esitteli myös uuden Veikkausliigan debytantin, kun 19-vuotias Jasin Assehnoun juoksi viheriölle.

Tällä kaudella kahdeksan maalia Kakkosessa tehnyt laituri ei aristellut uransa ensimmäisessä liigamatsissa. FC Espoon paidassa tulleet onnistumiset ovat ruokkineet nuoren miehen itseluottamusta.

– Nyt on yksi unelma saavutettu. Pääsin hyvin peliin mukaan. Vastuun saaminen tuntuu kieltämättä hyvältä. Valmentaja on sanonut, että debyytti saattaa olla jo ihan nurkan takana. Kyllä se silti vähän pääsi yllättämään, että näin nopeasti pääsin jo tositoimiin, Assehnoun sanoi hymy herkässä.

Mikä on taitavan pallotaiturin seuraava tavoite?

– Saada lisää minuutteja. Totta kai se uran ensimmäinen liigamaalikin maistuisi. Pidän itseäni vaarallisena pelaajana. Olen aika nopea ja tekninen. Yritän pelata vahvuuksillani.

Hostikka hyökkäyspeli aivot

Hyökkäyspelin aivot oli Santeri Hostikka. Hostikan ja Ville Salmikiven yhteispeli alkaa pikkuhiljaa löytyä.

– Kemiat lähenevät koko ajan. Olemme treeneissä hioneet yhteisiä kombinaatioita ja yritämme lukea toistemme ajatuksia. Ei se vielä täydellistä ole, mutta suunta on oikea. Pitää saada lisää yhteisiä kokemuksia, yritteliäästi kärjessä pelannut Salmikivi sanoi.

Joukkueen pelaaminen ei kuitenkaan miellyttänyt miestä.

– Emme mielestäni pelanneet mitenkään erityisen hyvin. Oli meillä lopussa jo huonoa tuuriakin. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että oli vastustajallakin hetkensä.

Jalkapalloliiga

FC Lahti–PS Kemi 1–1 (1–1).

28. Jean-Felix Somay 0–1, 36. Stenio (rp) 1–1.

Erotuomari: Oskari Hämäläinen.

Yleisöä: 1 932.

FC Lahti: Damjan Shishkovski, Kalle Taimi (14. Josimar Lima (var)), Artem Viatkin (var), Mikko Hauhia, Loorents Hertsi (84. Fareed Sadat), Artjom Dmitrijev (var), Aleksi Paananen, Hassan Sesay, Stenio (var), Ville Salmikivi (69. Jasin-Amin Assehnoun), Santeri Hostikka.

PS Kemi: Mikko Vilmunen, Kristian Heinolainen, Jean-Felix Somay, Victor Shevchenko, Jacob Esposito (var), Ville Moilanen (57. Iiro Vanha), Marek Kaljumäe (var), Demir Imeri, Maksim Lipin (55. Luiyi Laguerre), Juho Mäkelä, Husein Demiri (var).

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi