Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti hallitsi peliä, mutta sai tyytyä tasepeliin Vaasassa

FC Lahden ottelu vieraskentällä päättyi tulokseen 2-2.

Stenio (keskellä) ja Kalle Taimi (oikealla) taistelivat pallosta Jerry Voutilaisen kanssa. Kuva: Jarno Pellinen

FC Lahden Veikkausliigan ottelu Vaasan Palloseuraa vastaan olisi toisenlaisella tuurilla päättynyt aivan toisiin lukemiin. FC Lahti hallitsi peliä, mutta hukkasi tukuttain maalipaikkoja ja joutui siksi tyytymään 2–2 (2–1) tasapeliin.

– Joukkue pelasi todella hyvän vieraspelin. Meillä oli pelisuunnitelma ja sitä noudatettiin hyvin, kertoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

FC Lahti pääsi pelin juoneen mukaan erittäin helposti. Joku saattaisi syyttää siitä pelikiellossa ollutta Sebastian Strandvallia, joka on sentään VPS:n henkinen selkäranka. Oli miten oli, VPS:lla näytti selvästi olevan vaikeuksia pelin käynnistämisessä.

Neljän minuutin kohdalla Pavel Osipov keskitti kerrassaan mainiosti maalille ja paikalle sutena syöksyi Stenio. Maali oli hieno ja joillakin saattoi käydä mielessä, että selviääkö VPS siitä.

Ei VPS selvinnytkään omin avuin, sillä vaarattoman näköisen kulman ohjasi omaan maaliin FC Lahden Xhevdet Gela. Vaasassa oli nähty Pohjois-Euroopan ansaitsemattomin tasoitus.

Puoliajalla Gela vaihdettiin pois ja kentälle juoksi vaihdosta toiseen otteluunsa Ville Salmikivi. Hänen roolinsa kentällä oli hyökkäysvoittoinen, mutta onnistumisia maalien muodossa ei tullut.

Forsman kaipasi apuja

Liekö FC Lahti ollut vielä harmissaan tasoituksesta, sillä kymmenen minuuttia myöhemmin soi jälleen omissa. Tällä kerralla kulman jälkitilanteen laukoi maaliin Aubrey David, joka tapansa mukaan lankesi polvilleen ja osoitti kiitoksensa kohti taivasta.

– Hölmöilimme kahdessa oman pään erikoistilanteessa, viittasi Korkeakunnas VPS:n maaleihin.

FC Lahden maalivahti Oskari Forsmanin kehonkielestä näki, että tilanteessa olisi kaivattu apuja jostakin suunnasta, kuten esimerkiksi oman joukkueen puolustukselta. Kummassakaan VPS:n maalissa Forsmanilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Stenio vastasi FC Lahden ensimmäisestä maalista. Kuva: Jarno Pellinen

Vaikka peli oli alle puolessa tunnissa 2–1, FC Lahden puolesta oli vaikea olla huolissaan. FC Lahdella oli runsaasti maalipaikkoja, joista Santeri Hostikan sivuverkkolaukaus olisi pitänyt mennä maaliin. VPS:n maalissa ammotti nimittäin monen metrin tyhjä tila.

FC Lahti oli pelillisesti parempi ja piti palloa paljon enemmän kuin VPS. Voittaakseen pallopelin on peliväline kuitenkin toimitettava vastapuolen maaliin useammin kuin vastustaja. FC Lahti oli niin pitkään tappiolla, että voittamisen sijasta kentällä alettiin haaveilla vain tasapelistä.

"Meillä on parannettavaa viimeisten ratkaisujen tasossa"

Pelin kuva toisella puoliskolla oli ensimmäisen puoliajan kaltainen. Pallo pysyi omilla, mutta lukemat pysyivät itsepintaisesti samoissa, jotka saatiin jo 27 peliminuutin kohdalla.

Lahtelaisriemusta saatiin nauttia vasta 79. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Henri Anier laukoi komean maalin, joka oli kauden viides. Viidellä maalilla hän sijoittuu nyt yksin FC Lahden maalipörssin kärkeen.

Kun FC Lahti oli tasoittanut, mikään ei enää viitannut siihen, että tasapeli riittää ja lukemia alettaisiin varmistella.

Pallo pysytteli itsepintaisesti VPS:n maalin lähistöllä, mutta FC Lahden ratkaisut olivat hätäisiä ja siksi menivät reippaasti yli tai ohi maalin.

– Meillä on parannettavaa viimeisten ratkaisujen tasossa, Korkeakunnas oli huomannut myös.

Veikkausliiga

VPS–FC Lahti 2–2 (2–1)

5. Stenio 0–1, 17. Oma maali 1–1, 27. Aubrey David 2–1, 79. Henri Anier 2–2.

VPS: Samu Volotinen, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Douglas Cae (87. Ibrahima Gueye), Aubrey David (v), Jerry Voutilainen, Juha Hakola (v), Jesper Engström (64. Hindrek Ojamaa), Juho Lähde, Joonas Vahtera (68. Steven Morrissey), Omar Jama.

FC Lahti: Oskari Forsman, Santeri Hostikka, Kalle Taimi, Mikko Hauhia, Artem Viatkin, Stenio (84. Teemu Jäntti), Xhevdet Gela (46. Ville Salmikivi), Loorents Hertsi (65. Henri Anier, v), Pavel Osipov (v), Hassan Sesay, Aleksi Paananen.

Erotuomari: Dennis Antamo.

Yleisöä: 1 889.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi