Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo
Esa
Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi

Kommentti: Huikea päätös ja odotettu tulos – kumarrus molemmille loppuottelijoille

Kisojen paras pelaaja oli Luka Modric ja paras nuori pelaaja Kylian Mbappe. Kuva: Jewel Samad

Ranska korjasi kahden vuoden takaisen virheensä korkojen kera. EM-kotikisoissa isäntäjoukkue taipui finaalissa hämmentävästi Portugalille. Sen tappion jälkeen Ranska lähti hakemaan revanssia. Nyt maa on kaksinkertainen maailmanmestari.

Ranskan tyylistä lähestyä peliä voi olla monta mieltä, mutta tylsäksi ranskalaisia ei voi väittää. Hyvä on, päävalmentaja Didier Deschamps rakensi mestaruuskonseptinsa ovelasti, mutta varman päälle. Ranska houkutteli vastustajansa ansaan, otti vastaan ja iski sitten kuin säälimätön peto.

Jos Ranska pudottaa Argentiinan lukemin 4–3 ja loppuottelussa voittaa Kroatian 4–2, niin ei joukkuetta kovin tylsäksi voi väittää. Loppuottelun kolmas ja neljäs maali olivat osoituksia huikeasta taidosta. Tietenkin moisella miehistöllä voisi pelata hyökkäävämmin, näyttävämmin ja seksikkäämmin, mutta MM-kisoissa(kin) on tarkoitus voittaa. Sen Deschamps halusi varmistaa ja tulos on nyt nähtävissä.

Ranska oli myös tavallaan näiden MM-kisojen näköinen joukkue. Kurinalainen, hyvin puolustava ja loistavasti omat mahdollisuutensa käyttävä.

Annetaan kuitenkin vuoronsa myös Kroatialle. Pyry Soiri on varmasti monen kroatialaisen mielessä. Suomalaispelaajan tasoitusmaali Kroatiaa vastaan käänsi kroatialaisen jalkapalloilun suunnan. Uusi päävalmentaja Zlatko Dalic käänsi kurssin, kun kroatialainen jalkapalloilu sukelsi suurissa vaikeuksissa kentällä ja kulisseissa. Matka huipentui MM-finaaliin.

Kroatia jaksoi kolmen jatko-ottelupelin jälkeen pelata omalla tyylillään rohkeasti. Se oli nyt jalkapallomaailman pieni ja rohkea haastaja, joka vastoinkäymisten ja huikeiden nousujen jälkeen ansaitsee kunnioituksen. Ja kaiken kruununa Luka Modric palkittiin kisojen parhaana pelaajana.

Hattu pois päästä ja kumarrus maailmanmestareille, mutta myös hopeamitalisteille. Tarjositte upean huipennuksen.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi