Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo
Esa
Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi

Kommentti: Katastrofi FC Lahti, mutta mitä nyt? Jotain pitäisi keksiä

Tässä vaiheessa kaikki oli vielä mahdollista. Kuva: Mirja Hussain

Täydellinen pettymys, joka vei päävalmentajalta puhehalutkin.

Jos FC Lahti selviytyi viime syksynä lähes satumaisella tavalla Eurooppaan viime hetken maalilla, niin taival Eurooppa-liigassa tyssäsi vähemmän satumaisesti vierasjoukkueen avausmaalin ensimmäisestä mahdollisesta tilanteesta. Lamaannus, sekaannus ja uusi takaisku. Peli oli siinä, ennen kuin se oli kunnolla alkanut.

Islannista, satujen saarelta, ei ole lahtelaisille luvassa ensi torstaina kovin kummoisia tuliaisia.

Urheilussa ei ole koskaan häpeä hävitä, koska yleensä toinen voittaa ja toinen häviää. Valitettavasti FC Lahden, ja Hiihtostadionilla olleiden yli 3 000 katsojan kannalta kotijoukkueelle sattui torstaina huonoin mahdollinen päivä.

Kentällä oli joukkue, joka oli epävarma ja huolimaton. Vastassa oli joukkue, joka rutiinillaan osasi käyttää mahdollisuudet hyväkseen. Ei pidä unohtaa, että FH Hafnarfjördurissa on kovia pelimiehiä. Maalivahti on ollut Manchester Cityssä, häikäisevän maalin tehnyt skotti Steven Lennon on ollut Rangersissa ja moni Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa.

Mutta silti, FC Lahden olisi pitänyt pystyä parempaan.

Valitettavasti joukkueen pelissä ei näy kovin suuria valonpilkahduksia juuri nyt. Hyökkäyspeli, jos sitä sellaiseksi voi sanoa, on puuduttavaa ja hidasta. Kentälle ei ole pelaajaa, joka ottaisi homman haltuun. Maalivahtihan ei joukkueelleen maaleja tee, mutta Aleksandr Vasjutinin lähdön jälkeen saldo on murheellinen – kolme tappiota. Lähtikö siinä joukkueen johtaja ja samalla puolet pelistä?

Jotain FC Lahden valmennuksen on nyt keksittävä. Malleja, miten pallo pelataan maalintekopaikoille. Sellaisia tilanteita ei nimittäin näkynyt. Missä oli liike, missä murtavat syötöt ja ennen kaikkea – missä oli päättäväisyys?

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi