Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kilpailutilanne FC Lahden tolppien välissä jatkuu

Venäläinen Aleksandr Vasjutin (vas.) lähti Norjaan, mutta makedonialainen Damjan Shishkovski sai uuden kirittäjän Kemistä, kun Oskari Forsman liittyi FC Lahden maalivahtivahvuuteen. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti ja PS Kemi pääsivät sunnuntaina sopimukseen kemiläisten riveissä viimeiset 1,5 kautta torjuneen maalivahti Oskari Forsmanin, 30, siirrosta Kuhnuri-miehistöön. Veikkausliigassa myös FC Interiä ja RoPSia edustaneen Forsmanin sopimus kattaa kuluvan kauden ja siinä on optio ensi vuodesta.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas on iloinen kokeneen torjujan liittymisestä europeleihin valmistautuvan joukkueen riveihin. Maalivahtimarkkinoiden kotimaiset laarit huutavat tyhjyyttään, joten Forsmanin vapautuminen sopi ensisijaisesti suomalaisia pelaajia kärkkyvän lahtelaisseuran suunnitelmiin mainiosti.

– Ulkomaisiin pelaajiin verrattuna suomalaisen vahvistuksen on helpompi sitoutua ja sopeutua toimintaan kesken kauden. Etenimme aika suoraviivaisesti, kun ilmeni, että Forsman on saatavilla. Hän on osoittanut jo usean vuoden ajan olevansa huippuluokan maalivahti Veikkausliiga-tasolla, Korkeakunnas suitsuttaa.

Lahtelaiskäskijä paljastaa, että Lahdella oli olemassa aiemmin Suomessa pelannut ulkomaalainen varavaihtoehto, mikäli Kemi ei olisi luopunut Forsmanista.

Lue myös: FC Lahdelle toinen perättäinen tappio – ”Jotain pientä ekstraa hyökkäys kyllä huutaa”
 

Kotimainen pelaaja näytillä

Norjalaiseen Sarpsborgiin siirtyneen Aleksandr Vasjutinin jättämää aukkoa paikkaamaan hankittu 187-senttinen Forsman palauttaa samalla kilpailutilanteen lahtelaisten tolppien väliin. Kuluvalla kaudella Kuhnurien torjuntavastuu on jakautunut tasaisesti Vasjutinin ja makedonialaisen Damjan Shishkovskin välillä.

– Kilpailutilanne on samanlainen kuin ennenkin. Tällä kertaa tosin tiedämme, että molemmat herrat jatkavat joukkueessa kauden loppuun. Emme ole missään nimessä tyytymättömiä Shishkovskin suorituksiin vaan halusimme ainoastaan varmistua, ettei käy niin kuin viime vuonna, jolloin nuoret maalivahtimme joutuivat liian kovaan paikkaan, toteaa Korkeakunnas viitaten Vasjutinin vuoden takaiseen loukkaantumiseen.

Emme ole missään nimessä tyytymättömiä Shishkovskin suorituksiin. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas

Korkeakunnaksen mukaan 23-vuotias Shishkovski on suhtautunut uuden vahvistuksen sisääntuloon ammattimiehen tavoin.

– Hän (Shishkovski) on ollut koko ajan tietoinen tilanteesta, että Vasjutin lähtee ja joku tulee tilalle.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen kotiotteluun katseensa suunnannut lahtelaisseura kartoittaa vielä vahvistusta puolustuspäähän. Yksi kotimainen pelaaja on näytillä alkuviikon harjoituksissa ja ulkomaalaisiakin vaihtoehtoja on tunnusteltu. Torstain FH Hafnarfjördur -europelissä uusia kenttäpelaajia ei kuitenkaan nähdä.

– Emme ota ketään joukon jatkoksi. Pelaajan pitää tuoda selkeästi lisäarvoa joukkueelle ja hinta-laatusuhteen täytyy kohdata.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi