Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti törmäsi Seinäjoella muuriin - "Yksi huonosti puolustettu tilanne koitui meidän kohtaloksi"

Lahtelaisten 12 ottelun tappioton putki katkesi SJK:n vieraana.

Paul Osipov ja muut FC Lahden pelaajat eivät päässeet kunnon maalintekopaikkoihin SJK:n tiiviin puolustusmuurin keskeltä. Kuva: Jouko Hanninen

Seinäjoen Jalkapallokerhon ja FC Lahden välinen Veikkausliigan ottelu ei tule jäämään historian kirjoihin minään suurena kamppailuna. Päinvastoin ottelun kulku oli läpi kamppailun samantyylinen SJK:n puolustaessa matalalla ja FC Lahden pyörittäessä peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla etsien tiloja seinäjokelaismuurista.

Tilaa lahtelaiset eivät löytäneet, ja kun kotijoukkue loi koko ottelussa yhden kunnon maalipaikan käyttäen sen hyväkseen, jäivät pisteet Seinäjoelle 1–0 (1–0) lukemin. Samalla katkesi FC Lahden 12 ottelun tappioton putki.

– Jalkapalloa voi pelata monella tavalla, joskus se on helpompaa hajottaa kuin hallita, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas totesi.

"Aika uskomaton peli"

– Aika uskomaton peli tämä oli. En ole koskaan nähnyt Seinäjoella tällaista kotijoukkuetta. Se tuotti tulosta ja sitä pitää kunnioittaa. Yksi huonosti puolustettu tilanne koitui meidän kohtaloksi tänään. Tämä oli vähän samanlainen ottelu kuin meidän edellinen tappio RoPS:ia vastaan. En voi moittia joukkuetta, yritimme kaikkemme ja pojat tekivät töitä paljon. Harmittaa poikien puolesta ja pettymys on iso. Me emme olleet tarpeeksi teräviä.

Lue myös: Vasjutin valittiin Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen
 

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko oli todella tyytyväinen mies kolmeen pisteeseen, mutta myönsi samalla, ettei oman joukkueen pelaaminen välttämättä ollut kaunista jalkapalloa.

– On varmasti monelle yllätys, että minun joukkueeni pelaa tällaisella taktiikalla. Voittaminen on kuitenkin tässä tilanteessa meille tärkein asia ja sen mukaan pitää pelata, Eremenko puolusteli puolustusvoittoista taktiikkaansa.

"Ei auta jossitella"

Ottelussa ei liiemmälti tilanteilla herkuteltu. Lahtelaisten paras tilanne koko ottelussa tuli jo 18. minuutilla Henri Anierille, jonka laukauksen kuitenkin Anierin maamies Mikhel Aksalu seinäjokelaisten veräjän suulla torjui näyttävästi.

SJK iski avauspuoliajan voitto-osuman 31. minuutilla Aristote Mboman lauottua hienon syöttökuvion päätteeksi pallon maaliin reilun 2 300 katsojan riemuksi. Muuten SJK pyrki hakemaan pitkillä palloilla yksin kärjessä ollutta Billy Ionsia, joka pysyi melko hyvin Mikko Hauhian johtaman lahtelaispuolustuksen pihdeissä.

Äärimmäisen vaikea on murtautua maalipaikkoihin, kun vastustaja puolustaa yhdeksän miehen voimin. Kapteeni Mikko Hauhia

– Aika tarkkana puolustuksessa sai olla, kun hyökättiin itse ja SJK kyttäsi vastaiskupaikkoja. Lopussa tuli kotijoukkueelle pari läheltä piti tilannetta, muttei enempää, Hauhia laskeskeli.

– Osattiin odottaa, mitä tulee ja tiedettiin ihan tarkkaan, miten pitää pelata. Ei pystytty siihen. meidän hyökkäyspeli ei ollut riittävän tehokasta. Tämä on jalkapalloa, eikä tässä auta jossitella. Äärimmäisen vaikea on murtautua maalipaikkoihin, kun vastustaja puolustaa yhdeksän miehen voimin. Meidän olisi pitänyt pystyä nopeammin siirtämään palloa sivulta sivulle ja saamaan vastustajan liikkumaan sekä pelaamaan palloa väleihin, Hauhia mietti.

"Harmitus voimavaraksi"

FC Lahti ehti pelata ennen SJK:n kohtaamista 12 ottelua putkeen ilman tappiota. Se ei kapteeni Hauhian mukaan ollut mikään henkinen rasite joukkueelle, vaan pikemminkin se oli antanut heille itseluottamusta.

– Nyt pitää kääntää tappioputken katkeamisesta aiheutunut harmitus voimavaraksi ja tulemme varmasti entistä vahvempana seuraavaan peliin ensi lauantaina, Mikko Hauhia vakuutti.

Jalkapalloliiga

SJK–FC Lahti 1–0 (1–0)

31. Aristote Mboma 1–0.

Erotuomari: Joni Hyytiä.

Yleisöä: 2 377.

SJK: Mihkel Aksalu (v), Joel Mero, Johannes Laaksonen (v), Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj (v), Billy Ions, Jarkko Hurme, Jesse Sarajärvi (66. Emile Paul Tendeng), Anders Bååth, Joona Lautamaja (76. Richard Dorman), Aristote Mboma (79. Matti Klinga).

FC Lahti: Damjan Shishkovski, Henri Anier (v), Hassan Sesay (v), Santeri Hostikka, Aleksi Paananen (61. Stenio), Kalle Taimi, Mikko Hauhia, Artem Viatkin, Artjom Dimitrijev (v), Xhevdet Gela, Pavel Osipov.

Paavo Eloniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi