Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Turha vieraskoreus kiusaa FC Lahtea edelleen, kolmas peräkkäinen kotitasapeli veti Xhevdet Gelan mietteliääksi

FC Lahti sai melko aikaisen johtomaalin, kun venäläishyökkääjä Pavel Osipov (toinen oikealla) täräytti vartin pelin jälkeen kuulan yläkulmaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Veikkausliigan tasapeliautomaatit FC Lahti ja FC Honka eivät saaneet selvää toisistaan Veikkausliigan tiistain kierroksella.

Melko väritön ja tapahtumaköyhä kamppailu päättyi lukemiin 1–1 (1–0). Tulosta ei voi pitää suoranaisena ihmeenä, sillä molemmat joukkueet ovat erittäin tasapeliherkkiä ryhmiä. Pistejako oli FC Lahdelle jo kauden kuudes ja Hongalle peräti seitsemäs.

Kisapuistossa Kuhnurit on nyt pelannut kolme peräkkäistä tasapeliä. Joukkue on viimeistellyt 12 ottelussa ainoastaan 13 maalia.

Se ei kuitenkaan ryhmän päävalmentajaa Toni Korkeakunnasta stressaa.

– Fakta on kuitenkin se, että olemme pelanneet nyt kahdeksan peliä ilman tappiota. Se on kova suoritus. Olemme edelleen kärjen vauhdissa. En silti voi olla täysin tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme. Olemme olleet Kisapuistossa turhan vieraskoreita. Siihen pitää tulla stoppi, ”Toke” sanoi.

Honkaa vastaan FC Lahti sai melko aikaisen johtomaalin, kun venäläishyökkääjä Pavel Osipov täräytti vartin pelin jälkeen kuulan yläkulmaan. Sen jälkeen kotijoukkue turhaan passivoitui, ja espoolaiset pääsivät niskan päälle. Hongan tasoitusmaali syntyi heti toisen puoliajan alussa. Tapa, jolla osuma syntyi, kismitti Korkeakunnasta.

– Olemme olleet kauden aikana tosi vahvoja puolustuspään erikoistilanteissa. Sen takia harmittaa, että Honka pääsi kulmasta rokottamaan. En olisi uskonut, että maali syntyy sillä tavalla.

Gela janoaa lisää peliminuutteja

FC Lahti lähti otteluun normaalia oudommalla avauskokoonpanolla, koska muutamat maajoukkueissa urakoineet pelimiehet tarvitsivat vielä lepoa. Osaksi sen takia avaukseen juoksivat muun muassa Fareed Sadat, Teemu Jäntti ja Xhevdet Gela. Jäntti ja Gela onnistuivat hyvin. Gela uurasti keskikentällä täydet 90 minuuttia. Se oli työmyyrän kauden ensimmäinen ysikymppinen.

– Fyysinen kunto on menossa koko ajan eteenpäin. Pelaaminen tuntui hyvältä ja mielestäni jaksoin ihan hyvin. Jatkossa pelkkä pelaaminen ei enää tyydytä, vaan haluan voittaa, Gela painotti.

Lahtelaispukukopin edessä ei näkynyt taiston tauottua järin iloisia ilmeitä.

– Kyllä nämä tasaiset matsit pitäisi kääntää voitoiksi – ainakin kotikentällä. Jos mielimme mitaleille, niin voittamisen pitää alkaa mahdollisimman nopeasti, Gela korosti.

Kuhnurit jäi jälleen kerran hyökkäyskolmanneksella hampaattomaksi. Lukuun ottamatta muutamia kaukovetoja ja keskityksiä, isännät eivät pystyneet luomaan todellisia vaaranpaikkoja.

– Terävyys puuttui täysin. Etenkin boksissa olimme kevyttä kauraa. Menimme tilanteisiin liian heppoisesti.

Gela janoaa jatkossa lisää peliminuutteja. Kun kunto paranee, niin samalla paranee myös pelaamisen taso.

– Tuon keskikentälle pallovarmuutta. Yritän löytää syöttöväyliä kohti kymppipaikan pelaajaa, jotta pääsisimme iskemään paremmin vihollisen linjan taakse. Sen lisäksi minulta odotetaan johtajuutta.

Pavel Osipov oli yksi lahtelaisjoukkueen iloisimmista. Viime kaudella todella ikävästä polvivammasta kärsinyt venäläinen alkaa pikkuhiljaa päästä tasolleen.

– Koko ajan tuntuu paremmalta. Kun viime kaudella ei pystynyt auttamaan joukkuetta, se tuntui raskaalta. Nyt haluan tehdä ja syöttää maaleja.

Omasta osumastaan hän ei tehnyt numeroa.

– Jalka osui hyvin palloon. Janoan lisää vastaavanlaisia osumia.

Veikkausliiga

FC Lahti–Honka 1–1 (1–0)

15. Pavel Osipov 1–0, 50. Konsta Rasimus 1–1.

Erotuomari: Antti Munukka.

Yleisöä: 2 830.

FC Lahti: Aleksandr Vasiutin, Mikko Hauhia (v), Artem Viatkin, Fareed Sadat (72. Artjom Dmitrijev), Xhevdet Gela, Hassan Sesay (v), Teemu Jäntti (79. Santeri Hostikka), Aleksi Paananen (72. Henri Anier (v)), Loorents Hertsi, Kalle Taimi, Pavel Osipov.

Honka: Davor Taleski, Robert Ivanov, Jonas Levänen, Javier Hervas, Lucas Kaufmann (80. Antti Mäkijärvi), Borjas Martin, Konsta Rasimus, Ahmed El Amrani, Youness Rahimi (71. Joni Korhonen), Joel Perovuo, Macoumba Kandji.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi