Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti nyhjäsi maalittoman Kemissä, Korkeakunnas kirosi kenttäolosuhteita

Irfan Sadik pelasi ensimmäistä kertaa FC Lahden avauskokoonpanossa. Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti joutui tyytymään 0–0 -tasapeliin Veikkausliigan vierasottelussaan PS Kemiä vastaan. Valmentaja Toni Korkeakunnas kirosi heti tuoreeltaan pelin jälkeen Kemin kenttäolosuhteita.

– Miten tuollaisella kentällä voi pelata jalkapalloa, Korkeakunnas puhisi.

Lehdistötilaisuudessa tunteet olivat rauhoittuneet.

– Lähtökohtaisesti vieraspiste on hyvä, mutta täysin tyytyväinen en ole. Alusta oli meille hyvin erilainen, toki molemmille sama. Olosuhteet olivat vaikeat, mutta hyvin pojat selviytyivät, Korkeakunnas painotti.

Sarjan häntäpäässä taistelevalle PS Kemille piste oli tärkeä, mutta enemmänkin oli tarjolla.

– Ennen peliä olisin ollut tyytyväinen tasapeliin, mutta nyt en ole. Meillä oli kuitenkin aika monta hyvää maalipaikkaa. Siihen olen tyytyväinen että pystyimme pitämään FC Lahden pois maalipaikoilta, PS Kemin valmentaja Jari Åhman sanoi.

Kalle Taimi taisteli pallosta Henrik Ölanderin kanssa. Kuva: Juha Tamminen

"Tehot jäivät piippuun"

FC Lahti piti ottelussa enemmän palloa, mutta PS Kemi loi vaarallisemmat maalipaikat. Vajaan puolen tunnin kohdalla Keaton Isaksson murtautui kahden lahtelaispuolustajan välistä nokikkain Aleksandr Vasjutinin kanssa, mutta venäläisveskari veti pitemmän korren.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Vasjutin puolestaan torjui Justus Lehdon laukauksen tolpan kautta väljemmille vesille. Myös toisella puoliajalla Lehto laukoi kertaalleen hyvin, mutta Vasiutin venyi jälleen.

FC Lahti haki kuitenkin hanakammin voittomaalia loppuun saakka, kun PS Kemi näytti tyytyvän tasapeliin.

– Tehot jäivät piippuun. Huippupaikkoja ei saatu luotua kuin erikoistilanteista, Korkeakunnas harmitteli.

Kalle Taimi uurasti jälleen oikealla, ja nousi puolustuksesta hanakasti hyökkäyksiin. PS Kemissä pelatessaan pari kautta sitten, Taimi totuttiin näkemään topparina.

– Olen tykännyt tästä uudesta roolistani. Tämä ottelu oli juuri sellainen mitä odotimmekin. Taistelupeli huonolla nurtsilla. PS Kemi kyllä taisteli ihan hyvin, ja teki pelin vaikeaksi, Taimi totesi.

Aleksi Paananen. Kuva: Juha Tamminen

Korkeakunnas kaipaa uutta hyökkääjää

Irfan Sadik pelasi ensimmäistä kertaa FC Lahden avauskokoonpanossa, mutta jäi kärjessä aika vähille palloille. Virolaishyökkääjä Henri Anier oli pirteä tultuaan vaihdosta, samoin oikealle laidalle tullut Loorents Hertsi.

– Irfan Sadik selvisi pelistä ihan mallikkaasti. Anier oli pelannut vasta maaottelun, ja lähtee heti maaottelukomennukselle takaisin, joten piti miettiä sitäkin. Hertsi on energinen, ja hänet pitää jotenkin saada mahtumaan meidän avauskokoonpanoon, Korkeakunnas mietiskeli.

VPS-ottelussa loukkaantunut Stenio on sivussa vähintään kuusi viikkoa, ja hänen tilalleen Korkeakunnas kaipaa uutta hyökkääjää.

A-maajoukkueeseen pitkästä aikaa kutsun saanut Berat Sadik on tällä hetkellä ilman seuraa, ja hän on harjoitellut FC Lahden mukana.

– En ole kehdannut Beratia edes joukkueeseen kysyä. Hän on liian kallis, ja varmastikin tähyää edelleen ulkomaille, Korkeakunnas pyöritteli.

FC Lahti pelaa seuraavan ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen 12. päivä kesäkuuta kotonaan jolloin FC Honka saapuu Espoosta vieraaksi.

Veikkausliiga

PS Kemi–FC Lahti 0–0

Erotuomari: Mikko Leino.

Yleisöä: 1 278.

PS Kemi: Oskari Forsman, Kevin Mombilo, Juho Mäkelä, Victor Shevchenko, Keaton Isaksson, Kosta Manev, Aydu Abubakr Aliyu, Kevin Tano (87. Hakeem Araba), Justus Lehto (63. Ville Moilanen), Henrik Ölander, Julian Guevara.

FC Lahti: Aleksandr Vasiutin, Hassan Sesay, Santeri Hostikka (83. Fareed Sadat), Aleksi Paananen, Kalle Taimi (64. Loorents Hertsi), Mikko Hauhia, Artem Viatkin, Igor Jovanovic, Irfan Sadik (63. Henri Anier), Pavel Osipov, Xhevdet Gela.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi