Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Jos Kisapuisto kelpaa katsojille museokuntoisenakin, mitä siitä tuleekaan, kun ei tarvitse enää palella katsomossa?

Tällainen näkymä aukeni Kisapuistoon ilmaispaikoilta vanhan linja-auto-aseman parkkipaikalta. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti aloitti nyt kahdeksannen liigakautensa kuluvalla vuosikymmenellä. Ottelun yleisömäärä, 2 385 katsojaa, on 2010-luvun kolmanneksi paras ensimmäisistä kotiotteluista.

Niistä kahdesta paremmasta toisessa oli vastassa HJK (4 512 katsojaa, 2014). Toisessa (2 516 katsojaa, 2010) muuan Jari Litmanen tähditti Mustien Kuhnureiden joukkuetta.

Sunnuntain sää oli toki mukava verrattuna viime kevään JJK-kotiavauksen lumisateeseen (1 475 katsojaa), mutta lämmintä ei ollut, eikä vastustaja TPS:ää ei voi pitää kummoisena vetonaulana.

Taas siis nähtiin, että lahtelaiset haluavat nähdä jalkapallonsa Kisapuistossa eivätkä kolkolla Hiihtostadionilla – heikoista oheispalveluista huolimatta.

Kunhan uusi pääkatsomo ja katetut päätykatsomot valmistuvat, sää ei ole enää samanlainen arpatekijä eikä palveluista tarvitse valittaa. Ottelutapahtumasta voi sitten nauttia muutenkin kuin makkarantuoksun voimalla ja maailman suosituimman urheilulajin pyörittäminen voi Suomessakin alkaa muistuttaa ihan oikeaa liiketoimintaa. Kaupunki tarvitsee sellaista.

Sunnuntain yleisölukemaan voisi lisätä keplottelijat, jotka häpeilemättä katsoivat ottelua linja-autoaseman parkkipaikalta pääsylippuja maksamatta.

Tiedä häntä, kantaisivatko nämä tyypit eurojaan FC Lahdelle muutenkaan, mutta ottelutapahtuman arvokkuuden ja urheilukulttuurin tähden näkyvyys tulisi jatkossa peittää isoilla mainostauluilla, lakanoilla tai ihan millä vain.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi