Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti löysi uuden farmikumppanin - "istuu erinomaisesti strategiaan"

Tykkikauden tänä vuonna pelannut Santeri Hostikka siirtyi aikoinaan Lahteen Pallokerho Keski-Uudestamaasta. Nyt FC Lahden ja PKKU:n yhteistyö tiivistyy. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti on solminut yhteistyösopimuksen Pallokerho Keski-Uusimaan kanssa. Miesten Kakkosessa pelaava PKKU toimii ensi kaudella FC Lahden farmijoukkueena, ja vastavuoroisesti PKKU:n nuoret lahjakkuudet pääsevät tutustumaan FC Lahden toimintaan. PKKU liittyy FC Lahden United-seurojen verkostoon.

Lahdella on ennestään hyviä kokemuksia Keski-Uudellamaalla kasvaneista talenteista, sillä laituriässä Santeri Hostikka siirtyi PKKU:sta Kuhnureihin pari vuotta sitten.

- Meillä on hienoa pelaajakasvatustyötä tekeviä kumppaniseuroja verkostossamme, joten PKKU:n mukaantulo istuu erinomaisesti FC Lahden strategiaan kehittää nuoria pelaajia kohti huippua. PKKU:n edustusjoukkue on myös juuri oikeanlainen - nuorista, lahjakkaista pelaajista koostuva ryhmä, joten farmitoiminnan hyöty on maksimaalinen, FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen sanoo seuran verkkosivuilla.

PKKU on vuonna perustettu 2005 fuusioseura, joka pyörittää Järvenpään Palloseuran, Keravan Pallo -75:n ja Tuusulan Palloseuran yhteistä edustusjoukkuetta B-junioreista ylöspäin. Seura on saanut monia pelaajiaan poikamaajoukkueisiin, ja suurin osa sen juniorijoukkueista pelaa ikäluokkansa korkeimmalla sarjatasolla.

Miesten tasolla FC Lahdella oli tarve löytää uusi farmiyhteistyökumppani, kun FC Lahti Akatemian toiminta päätettiin ajaa alas. Akatemia jäi Kakkosen A-lohkossa jumboksi ja putosi Kolmoseen, jossa joukkue jatkaa sarjapaikan haltijan eli FC Kuusysin nimellä.

PKKU:n miesten joukkue pelasi samaisessa Kakkosen A-lohkossa ja sijoittui seitsemänneksi. Joukkueen päävalmentajana toimii kokenut entinen liigapelaaja, muun muassa Suomen mestaruuden neljä kertaa voittanut Rami Hakanpää.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Jalkapallo

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X