Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti on tiukassa paikassa - Vasjutin kolme kuukautta sivussa ja kokoonpanossa kysymysmerkkejä kauden ratkaisuhetkillä

FC Lahti on haasteiden edessä Veikkausliigan mitalikamppailun ollessa ratkaisuvaiheessa. Joukkueen ykkösmaalivahti Aleksandr Vasjutin on tuoreimman ennusteen mukaan noin kolme kuukautta sivussa, minkä lisäksi lahtelaisia kiusaavat pienemmät vammat sekä maajoukkuekomennusten aiheuttama rasitus.

Haastavista lähtökohdista huolimatta FC Lahti tarvitsee kipeästi pisteitä pitääkseen itsensä hopeakamppailussa mukana. Ennen torstain ottelua lahtelaiset ovat kolmantena. HJK on varmistanut mestaruuden, mutta hopeasta ja pronssista käydään vielä tiukka kilpailu neljän viimeisen kierroksen aikana.

- Nyt on se hetki, kun jokaisen pitää olla parhaimmillaan. En epäile ollenkaan, etteikö oltaisi valmiita. Ne, jotka ovat pelikuntoisia, ovat varmasti lähellä huippuaan. Siihen se on tähdätty, valmentaja Toni Korkeakunnas uskoi.

FC Lahti kohtaa kotiareenallaan IFK Mariehamnin, jolla on vielä erinomaiset mahdollisuudet nousta mitalikamppailuun mukaan. Voitolla FC Lahti voisi tehdä saarelaisten mitalikiristä huomattavasti vaikeampaa ja parantaa samalla omaa asemaansa.

Runsaat sateet tuovat otteluun oman mausteensa. Lahden stadionin nurmea on varjeltu pelejä varten, mikä on pakottanut FC Lahden harjoittelemaan Kisapuiston tekonurmella. Liekö alustan vaihto vai mikä ollut syynä, mutta lahtelaiset ovat edellisestä kolmesta kotiottelusta saaneet vain kaksi pistettä.

- Ei se kotietu ole meille varsinaisesti. Hyviä tuloksia ollaan saatu vieraskentältä, mutta nyt on kaikki paukut siinä, että saadaan kotivoitto. Niitä ei ole vähään aikaan tullut. Kahdesta viimeisestä kotipelistä kuusi pinnaa niin se on jo paljon, Korkeakunnas ynnäili.

Europeleista ekstramotivaatiota

Edellisessä pelissä tällin saanut Loorents Hertsi pystynee pelaamaan, mutta lopullinen varmistus asiaan saadaan vasta ottelun alla. Kynnys jättää tärkeä peli pelaamatta on korkea. Hertsi haluaa olla osaltaan varmistamassa joukkueen pääsyä europeleihin ensi kaudeksi. Hertsi kirjoitti vuoden jatkosopimuksen FC Lahden kanssa kuluvan kuun alussa.

- Se luo ekstramotivaatiota näihin loppukauden peleihin, että saisi ensi kaudella niitä isompia pelejä myös, Hertsi muistutti.

Maalinälkää Hertsillä riittää. Viimeisimmät maalit ovat perua heinäkuun alun JJK-ottelusta. Kauden kokonaissaldo on toistaiseksi kolme maalia ja neljä maalisyöttöä.

- Haluan vaan, että joukkue voittaa. Siinä ohessa voisi tietysti tehopisteitä tehdä, Hertsi kertoi.

FC Lahti-IFK Mariehamn, Hiihtostadionilla torstaina klo 18.30.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Jalkapallo

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X