Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kuusysin C-tytöt tekevät historiaa Laura Kalmari -lopputurnauksessa

Lahtelaisseura luottaa yhtenäisyyteen ja joukkuehenkeen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Kuusysin historiassa, kun sen joukkue pääsee turnaukseen. Taustalla vastuuvalmentaja Arttu Pitkäkangas. Kuva: Juha Tanhua

Lahden Radiomäen kauniilla nurmikentällä harjoittelee yksi kaupungin kuumimmista jalkapallojoukkueista. Ryhmän valmentaja Arttu Pitkäkangas antaa maltillisesti ohjeita. Mieluummin hän seuraa pelaajien toimintaa taustalla ja tarkkailee harjoituksen kulkua.

Pitkäkangas luotsaa kolmatta vuottaan Kuusysin C15-tyttöjä. He valmistautuvat huolella heinäkuun lopussa odottavaan Laura Kalmari -lopputurnaukseen, joka pelataan Kokkolassa.

Laura Kalmari -lopputurnaus on C-ikäisten epävirallinen SM-turnaus. Kokkolaan kokoontuu 16 Suomen parasta joukkuetta.

Kuusysi tekee seurahistoriaa, sillä koskaan aikaisemmin yksikään Kyykän ryhmä ei ole päässyt kyseiseen turnaukseen.

Pitkäkangas myöntää suoraan, että tässä joukkueessa on jotain erityistä.

- Tämä on todella yhtenäinen joukkue. Me emme sorru sooloiluun, vaan kaikki mitä me teemme, teemme yhdessä. Meidän juttumme on kollektiivisuus. Siihen luotamme kuin vuoreen, joukkueen peräsimessä hyvää työtä tehnyt Pitkäkangas korostaa.

Pelaajien taso on kehittynyt huimasti

Kuusysi pelasi etelä-länsi-liigassa erittäin vahvan kevätkauden. Lahtelaisjoukkue voitti oman lohkonsa, ja ansaitsi siksi paikkansa lopputurnauksessa. Pitkäkankaalla on vankka näkemys suomalaisen tyttöfutiksen tason noususta.

- Minulla on nyt menossa kymmenes kausi tytöissä. Pelaajien taso on noussut huimasti. Jotta voi edes haaveilla pääsystä Laura Kalmari -turnaukseen, niin se vaatii monen vuoden työn. Siellä on pelkästään hyviä joukkueita. Useimmat ryhmät yrittävät pelata jalkapalloa. Harvat roiskivat enää palloa sinne sun tänne.

Kokkolassa kamppaillaan muustakin kuin vain turnauksen voitosta.

- Meidän tavoitteenamme on myös napata B:n SM-karsintapaikka. Sen tulee saamaan kaksi parasta joukkuetta, joilla ei sitä paikkaa vielä ole. Se on oiva lisäpanos peleihin. Tyttöjen kannalta turnaus on kiintoisa, sillä tämän ikäluokan ensimmäinen maajoukkueryhmä perustetaan ensi vuonna. Siksi Kokkolassa on paikalla lähes kaikki maajoukkue -sekä aluevalmentajat, Pitkäkangas sanoo.

Ruusu Kukkurainen odottaa innoissaan SM-lopputurnausta. Kuva: Juha Tanhua

"Lähdemme totta kai hakemaan ykköspaikkaa"

Kuusysi piti kahden viikon kesätauon. Pitkäkankaan mukaan paussi teki tytöille hyvää.

- Pääsemme tyytyväisin mielin reissuun. Terveystilanteemme on myös mainio. Tavoitteemme on edetä alkulohkosta jatkoon. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Kuusysin luotettava topparipari Ruusu Kukkurainen-Susanna Ritanen (myös joukkueen kapteeni) odottaa innoissaan SM-lopputurnausta. Vahva alkukausi on hinannut joukkueen itseluottamuksen lähes pilviin.

- Lähdemme totta kai hakemaan ykköspaikkaa. Kun vain pelaamme niin kuin osaamme, kaikki on mahdollista. Pelaamme niin yhtenäisesti, että meitä on tosi vaikea voittaa, Kukkurainen sanoo.

Kuusysi kohtaa alkulohkossa Kuopion Pallokissat, HJK:n sekä emäntäseura KPV:n. Vaikka nimilista on kova, se ei joukkueen kapteenia huoleta.

- Kaikki vastustajat ovat hyviä, mutta silti täysin voitettavissa. Kunhan painamme nöyrästi hommia, niin silloin tulos on varmasti mieluinen, Ritanen sanoo ja myöntää, että yhteispeli Ruusun kanssa on saumatonta.

Kuusysin treeneissä pääpaino on ollut joukkuetaktisissa asioissa.

- Kaikki joukkueet ovat tähdänneet tähän lopputurnaukseen. Niin myös me. Olemme pyrkineet tekemään kaiken niin hyvin kuin ikinä mahdollista. Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, Ritanen korostaa.

Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, sanoo Susanna Ritanen. Taustalla Venla Haikala. Kuva: Juha Tanhua
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi