Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kielimuuri ei makedonialaisen menoa hidasta - Jatkuvatko FC Lahden maalitalkoot?

Makedonialaishyökkääjä Marko Simonovski (vas.) on kotiutunut Lahteen hyvin. Mikko Kuningas ja muut FC Lahden pelaajat ovat auttaneet Simonovskia suomalaiseen kulttuuriin sopeutumisessa. Kuva: Mirja Hussain

Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena majaileva FC Lahti tavoittelee sunnuntaina neljättä perättäistä voittoaan. Yhdeksästä edellisestä ottelustaan pisteitä napsineen lahtelaismiehistön viimeisimmästä tappiosta on vierähtänyt aikaa jo lähes kaksi kuukautta. Kolmessa edellisessä ottelussa Kuhnurit on iskenyt peräti kahdeksan maalia.

Sunnuntaina kotiottelussa vastaan asettuu sarjassa kuuden pisteen päässä kahdeksantena majaileva Rovaniemen Palloseura.

Kuluvalla kaudella neljä täysosumaa viimeistelleellä Lahden makedonialaishyökkääjä Marko Simonovskilla on vahva usko pisteputken jatkumiseen.

- Nykyvireen ylläpitämiseen ei tarvita mitään taikatemppuja. Meidän täytyy vain uskoa omaan tekemiseen. En usko, että meillä on ongelmia RoPSia vastaan, mikäli jatkamme pelaamista samalla tasolla kuin aiemmissa otteluissa.

Haluan pysyä pelaavassa kokoonpanossa myös jatkossa. FC Lahden hyökkääjä Marko Simonovski

Kovaa kilpailua peliajasta

Ennen Lahteen siirtymistään Kazakstanissa pelannut Simonovski on tyytyväinen alkukauden henkilökohtaisiin esityksiinsä. Nykyistä asuinkaupunkiaan varautuneen oloinen hyökkääjä kuvailee rauhalliseksi paikaksi, jossa ei hänen mukaansa ole paljon nähtävää.

- Vietän suurimman osan vapaa-ajastani Helsingissä. Joukkuekaverit, seuran toimihenkilöt ja kaikki Lahdessa tapaamani ihmiset ovat olleet ystävällisiä minua kohtaan. Olin aluksi jopa hieman yllättynyt, miten mutkattomasti hommat lähtivät toimimaan.

- Monissa Veikkausliiga-joukkueissa on useita nuoria pelaajia ja tämä on hyvä sarja kehittymisen kannalta. Olen tyytyväinen omiin otteisiini ja koen, että kuntokäyräni on ollut noususuunnassa kauden edetessä.

Lahtelaisten hyökkäysarsenaali vahvistui alkuviikolla entisestään, kun Viron maajoukkuepelaaja Henri Anier liittyi joukkueeseen tämän ja ensi vuoden kattavalla sopimuksella. Simonovski on iloinen tuoreesta hankinnasta, vaikka kilpailu avauskokoonpanon pelipaikoista kiristyy entisestään.

- Kokoonpanomme ei ole kovin leveä, joten jokainen uusi pelaaja on tärkeä asia joukkueelle. Totta kai haluan pysyä pelaavassa kokoonpanossa myös jatkossa. Senhän takia täällä ollaan.

Kuhnuri-käskijä Toni Korkeakunnas vahvisti, ettei Anieria nähdä avauskokoonpanossa vielä sunnuntaina.

Jovanovic hoitaa topparin ja tulkin hommia

Simonovskin englanninkielentaito ei toistaiseksi päätä huimaa. Haastattelussa hyökkääjä puhuu kroatiaa joukkuekaveri Igor Jovanovicin tulkkaamana. Treeneissä ja peleissä ajoittain eteen kohoava kielimuuri ei ole 25-vuotiaan maalintekijän menoa hidastanut.

- Yritän kehittää englanninkielentaitoani paremmaksi oppitunneilla, joilla käymme muutamaan muun pelaajan kanssa. Edellisissä seuroissani puhuttiin venäjää ja kroatiaa, joten en tarvinnut englanninkieltä päivittäisessä toiminnassa. Onneksi nykyisestä joukkueesta löytyy pelaajia, jotka auttavat minua ymmärtämään valmentajan käskyjä.

Perhe ja onnellisuus

Joukkuekavereista läheisimmäksi on muodostunut samaa kieltä puhuva Jovanovic. Paris Saint-Germainia edustavan Edinson Cavanin suosikkipelaajakseen nimeävä Simonovski viihtyy vapaa-ajallaan konsolipelien parissa.

- Sony, kajauttaa makedonialainen vastauksen englanninkieliseen kysymykseen suosikkipelistään.

Pienen tulkkauksen jälkeen Playstation-konsolin jalkapallopeli FIFA on sympaattisen Simonovskin mieleen. Ohjattavaksi joukkueeksi valikoituu useimmiten italialainen Inter Milan.

Makedonialaisen sopimus FC Lahden kanssa päättyy tähän kauteen. Peliuran suhteen tulevaisuuden suunnitelmat ovat toistaiseksi auki. Jalkapallo on intohimo, mutta elämässä tärkeintä on jokaisesta päivästä nauttiminen.

- Perhe sekä onnellisen elämäntyylin säilyttäminen ovat minulle tärkeimpiä asioita elämässä.

 

Kuka?

Marko Simonovski

Syntynyt: 2.1.1992 Skopje, Makedonia.

Pituus: 185 cm.

Paino: 75 kg.

Pelipaikka: keskushyökkääjä.

Pelinumero: 21.

Seurat:

Juniorivuodet FK Vardar, Makedonia.

2010-14 Metalurg, Makedonia.

2012 Napredok, Makedonia.

2014-15 Amkar Perm, Venäjä.

2015 RNK Split, Kroatia.

2016 Zhetysu, Kazakstan.

2016-17 Shakhter Karagandy, Kazakstan.

2017- FC Lahti

Maajoukkue:

2010-11 Makedonia U-19, 3 ottelua, 1 maali.

2012-14 Makedonia U-21, 9 ottelua, 1 maali.

2012-14 Makedonia miesten maajoukkue, 3 ottelua, ei maaleja.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X