Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Reippaan vuoden 1967 jalkapallomestareita juhlitaan perjantaina - joukkue saa puuttuvat mitalinsa

Reippaan vuoden 1967 mestarijoukkuetta juhlitaan FC Lahti-KuPS-ottelussa perjantaina. Koollekutsujana on toiminut Pekka Kosonen (alarivissä vasemmalla).

Perjantaina pelattava FC Lahden ja KuPSin välinen veikkausliigaottelu käynnistyy juhlallisuuksilla. Lahden Reippaan vuoden 1967 mestarijoukkueen pelaajille jaetaan SM-kultamitalit, joita kaikki pelaajat eivät mestaruusvuonna saaneet.

Mestaruuden yhteydessä joukkue sai yhteensä vain 12 kultamitalia. Yksi niistä jäi joukkueelle ja loput jaettiin 11:lle eniten otteluita pelanneelle pelaajalle.

Nyt Suomen palloliitto jakaa mitalit myös niille pelaajille, jotka aikanaan jäivät ilman. Mitalit jakaa Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja.

Reippaan mestaruudesta tulee syksyllä kuluneeksi 50 vuotta.

Mitalihankkeen puuhamiehenä Reippaan puolelta on toiminut viirupaitojen tuon ajan puolustajasuuruus Pekka Kosonen. Hän kertoo, että kokoontumiseen on tulossa toistakymmentä mestarijoukkueen pelaajaa.

- Ehdotin tätä KuPS-ottelun yhteyteen, koska KuPS sai tuona vuonna SM-hopeaa, Kosonen taustoittaa.

Ennen kokoontumista stadionille pelaajat käyvät valmentaja Martti Kosman (1927-99) ja seurapomo-rahoittaja Martti Mikkosen (1915-2004) haudoilla. Reipas voitti kaikki kolme Suomen mestaruuttaan (1963, 1967 ja 1970) kyseisen kaksikon alaisuudessa.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X