Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kenttä ei ole priimakunnossa, mutta joukkue on - FC Lahti saa kotiavaukseen parhaan miehistönsä

Pari viikkoa sitten tullut käsimurtuma ei pidättele Hendrik Helmkeä. Kuva: Sami Lettojärvi

Kahdella tasapelillä kautensa aloittanut FC Lahti nappasi avausvoittonsa maanantaina, kun Helsingin IFK kaatui brasilialaishyökkääjä Stenion ja keskikenttäpelaaja Mikko Kuninkaan osumilla lukemin 2-1.

Viisi pistettä kolmesta vieraspelistä on vähintäänkin hyvä suoritus. Maalinteossa lahtelaiset ovat onnistuneet neljä kertaa. Omissa on soinut kolmesti.

- Pelissä on aina kehitettävää, mutta ihan hyvin olemme päässeet alkuun. Puolustuspelaaminen on aika hyvää, prässipeli toimii ja pelinavaamis- sekä rakentamisvaihe ovat ihan ok. Murtautumisvaiheessa on vielä tekemistä ja jatkossa meidän pitää päästä paremmille maalintekopaikoille, toteaa FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ei pikkunäppärää syöttöpeliä

Lauantaina lahtelaiset tavoittelevat pisteputkelleen jatkoa hiihdon MM-kisanäyttämöllä. Kotiavauksessa vastaan monottaa jyväskyläläinen sarjanousija JJK.

Mukkulan tekonurmella harjoitteleva Kuhnuri-joukkue ei ole päässyt vielä testaamaan stadionin pelialustaa. Nurmi ei ole huippukunnossa, ja se tuo omat haasteensa pelaamiseen. Pikkunäppärää lyhytsyöttöpelaamista tuskin nähdään.

- Kenttämestarit ovat varmasti tehneet hyvää työtä, mutta myöhäinen kevät tietää sitä, että kenttä ei varmasti ole aivan priimakunnossa. Se pitää huomioida ja pelata jonkin verran suoraviivaisemmin kuin kolmessa aiemmassa ottelussa. Tilanne on haastava, mutta pitää olla sopeutumiskykyinen. Tilanne on molemmille joukkueille sama, Korkeakunnas sanoo.

Meillä on uutta kevättä elävä Dani Alves. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas

FC Lahden tavoin luonnonnurmella kotiottelunsa pelaavan JJK:n kausi käynnistyi suurimaalisella vierastappiolla hallitsevan mestari IFK Mariehamnin vieraana. Seuraavista helsinkiläisseuroja vastaan pelatuista otteluista saldona oli 0-0-tasapeli HIFK:n vieraana ja 1-5-kotitappio HJK:lle.

Korkeakunnaksella on selkeä kuva entisen Veikkausliiga-pelaajan ja Suomen maajoukkueessakin esiintyneen Juha Pasojan valmentamasta jyväskyläläisjoukkueesta.

- Vastustaja on pelannut vieraspeleissä todella passiivisesti ja puolustanut alhaalta. Meidän pitää löytää keinot sen murtamiseen. Palloa pitää liikuttaa riittävän nopeasti ja laadukkaasti. JJK:lla on hyvin jyväskyläläinen ja yhtenäinen joukkue. He pääsevät lähtemään altavastaajana jokaiseen otteluun ja haluavat varmasti näyttää parasta osaamistaan. Aliarviointiin ei ole missään nimessä varaa.

Liuta kovia pelimiehiä jää penkille

Kotiavauksessa Korkeakunnaksella on käytössään paras mahdollinen miehistö, kun edellisen ottelun pelikiellon vuoksi huilannut saksalainen Hendrik Helmke palaa mukaan kokoonpanoon. Kymppipaitaa kantava Helmke nousee lahtelaisten avaukseen ja ottaa paikkansa keskikentän keskeltä. HIFK-pelin startannut laitapelaaja Loorents Hertsi putoaa vaihtopenkille ja Helmkelle tilaa tehnyt Mikko Kuningas siirtyy laitaan.

- Meillä on aivan loistava tilanne eli kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Tällaista kilpailua pelipaikoista ei ole aiemmin minun aikanani ollut. Laadukkaita ja kovia pelimiehiä jää penkille iso liuta.

Yksittäisistä pelaajista lahtelaisyleisön kannattaa seurata Veikkausliiga-uransa avausmaalin HIFK:n verkkoon tuikannutta brasilialaishyökkääjä Steniota sekä hänen makedonialaista kärkipariaan Marko Simonovskia, joka onnistui maalinteossa kauden avausottelussa SJK:ta vastaan. Myös laitapuolustajan paikalle kotiutunut Drilon Shala on esittänyt viime aikoina huippuotteita.

Korkeakunnas vertaa Shalaa italialaisseura Juventuksen brasilialaiseen tähtipuolustajaan.

- Meillä on uutta kevättä elävä Dani Alves eli Shala vasempana pakkina. Hän on ollut ilmiliekeissä.

FC Lahti-JJK (Jyväskylä), Veikkausliigaa Lahden Hiihtostadionilla lauantaina kello 16.

FC Lahti-JJK

FC Lahden oletettu avauskokoonpano

Maalivahti: Aleksandr Vasjutin.

Puolustus: Drilon Shala - Kalle Taimi - Igor Jovanovic - Mikko Hauhia.

Keskikenttä: Mikko Kuningas - Hendrik Helmke - Aleksi Paananen - Santeri Hostikka.

Hyökkäys: Marko Simonovski - Stenio.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X