Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Keskikentän monipuolinen taistelija - Hendrik Helmke ei menneitä murehdi

Kolmen viikon takaisessa Ilves-ottelussa rangaistuspotkussa epäonnistunut, kahden keltaisen kortin myötä ulosajettu ja kätensä murtanut saksalaiskeskikenttäpelaaja Hendrik Helmke palaa FC Lahden avauskokoonpanoon lauantain JJK-kotiottelussa.

- En ajattele liikaa menneitä. En ole missannut rankkareita urallani kovin usein. Monet jalkapalloa tuntevat lienevät samaa mieltä, ettei kahdesta virheestä aiheutunut punainen kortti ollut oikeutettu. Käteni tuntuu tällä hetkellä ihan hyvältä. Sain siihen juuri uuden tuen, joka on hieman pienempi kuin aiempi ja mahdollistaa pelaamisen, sanoo Helmke.

Saksalaisella on monipuolinen rooli FC Lahden keskikentällä. Kymppipaitaa kantavalle taiturille on luvassa vastuuta pelin kaikilla osa-alueilla.

- Helmke on aktiivisesti mukana meidän pelinrakentelu- ja avausvaiheessa. Haluamme käyttää hänen monipuolisia taitojaan myös hyökkäyskolmanneksella. Hän on päättämässä hyökkäyksiä sekä luomassa vaihtoehtoja hyökkääville pelaajille. Kannattaa seurata hänen liikkumistaan pallottomana pelaajana. Hän löytää kentällä tyhjiä tiloja ja pystyy luomaan ylivoimatilanteita varsinkin pelinavaamisvaiheessa, selventää lahtelaisten apuvalmentaja Toni Huuhka.

Kuhnuri-kapteeni Mikko Hauhia kehuu joukkuekaveriaan huipputyypiksi niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

- Hän on johtava pelaaja. Iloinen kaveri, joka ottaa muut huomioon ja näyttää kentällä mallia omalla esimerkillään. Hendrik on taitava, taisteleva ja peliä hyvin rytmittävä keskikenttäpelaaja.

Katso videolta Helmken, Huuhkan ja Hauhian haastattelut.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X