Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Harson peittämä Hiihtostadionin nurmi varmuudella pelikunnossa FC Lahden kotiavaukseen

Kahdella edellisellä Veikkausliiga-kaudella FC Lahti on aloittanut kotipelit Kisapuistossa. Kuva huhtikuulta 2014, jolloin kotiavaus pelattiin Lahden Hiihtostadionilla HJK:ta vastaan. Kamppailu päättyi lahtelaisten 3-1-voittoon. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Jalkapallon Veikkausliiga-kausi 2017 käynnistyi FC Lahden osalta viime viikon 1-1-tasapeleillä Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Tampereen Ilveksen vieraana.

Lahtelaisseuran toimitusjohtaja Tomi Honkanen oli tyytyväinen Kuhnuri-miehistön starttiin, vaikka erityisesti lauantain Ilves-pelistä tarjolla oli jopa täysi pistepotti.

- Peliesitykset olivat hyvin rohkaisevia ja sen suuntaisia, mitä uumoilimmekin tällä nykyisellä ryhmällä. Joukkue on kilpailukykyinen ja laitoimme isännät todella ahtaalle näissä vierasotteluissa. Ilves-peli oli vieläkin selkeämpää hallintaa kuin Seinäjoki-ottelussa. Hyvä ja iloinen startti, summasi Honkanen Radio Voiman haastattelussa.

FC Lahti on seuraavan kerran tositoimissa tasan kahden viikon päästä maanantaina, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Helsingin IFK:n. Ensimmäinen kotiottelu on merkattu pelattavaksi lauantaina 29. huhtikuuta. Lahden Hiihtostadionilla sarjanousija Jyväskylän JJK:ta vastaan.

- Nurmi on ihan varmasti pelikunnossa tuolloin. Peliareena on tällä hetkellä harsotettu ja täysin lumeton. Kaupunki on hoitanut kenttää siihen malliin, että se saadaan varmasti pelikuntoon, vakuutti Honkanen ja jatkoi.

- Olosuhteet ovat tietynlainen haaste seuroille ja jalkapallolle kaikkinensa. Tekonurmialustoihin siirtyminen ympäri Suomea on oikeansuuntainen askel. Siten voimme pelata hyvää jalkapalloa kauden alusta loppuun niillä alustoilla, millä on harjoiteltu.

Omalla stadionilla hyvätasoista jalkapalloa ympäri vuoden

FC Lahti harjoittelee tällä hetkellä Mukkulan tekonurmella. Kisapuiston tekonurmialusta odotetaan valmistuvaksi kesäkuun loppuun mennessä. Kuhnuri-käskijä Toni Korkeakunnaksen mukaan harjoittelu- ja ottelualustan vaihtuvuuteen on osattu jo tottua, mutta tilanne ei ole missään nimessä optimaalinen.

- Pelataan ohjelman mukaisesti ja sellaisella alustalla, mihin määrätään. Tietysti jos tilanne olisi optimaalinen, niin meillä olisi oma jalkapallostadion, missä olisi jalkapallonurmi ja voisimme pelata siellä hyvätasoista jalkapalloa ympäri vuoden hyvällä ottelurytmillä. Sitä tavoitellaan ja toivotaan, sanoi Korkeakunnas ennen viime viikon SJK- ja Ilves-vierasotteluita.

Kuuntele FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkasen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X