Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti kohtaa Suomen cupissa huippukuntoisen KuPSin - ”Tämä on lyhin tie Eurooppaan”

FC Lahden Suomen cup -pelit jatkuvat tänään Kuopion Palloseuran vieraana. Kuva: Arkisto/Katja Luoma

FC Lahden taival Suomen cupin lohkovaiheessa käynnistyi tammikuussa kahdella kotiottelulla.

Avauspelissä nuoren ryhmän esitys oli jännittynyt ja tuloksena 1-1-tasapeli Ykkösessä pelaavan FC Hakan isäntänä. Viime lauantaina tuloksena oli 0-2-tappio Tampereen Ilvekselle.

Tänään päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen luotsaama miehistö hakee vuoden ensimmäistä voittoa vieraskentällä Kuopion Palloseuraa vastaan.

- Olemme ottaneet edellisistä peleistä opiksi. Olemme panostaneet erityisesti viimeisen kolmanneksen pelaamiseen, murtautumismalleihin ja boksin täyttöön. Prässipeli ja pelinavaaminen toimivat Ilvestä vastaan hyvin. Tänään vastaan asettuu huippukuntoinen ja aika vapautuneesti pelaava KuPS. Hyvä mittari meille, toteaa Korkeakunnas.

KuPSin cup-urakka starttasi suvereenilla 9-1-kotivoitolla Veikkausliigaan nousseesta JJK:sta. Viime viikolla Jani Honkavaaran valmentama kuopiolaisryhmä kävi ryöväämässä pisteet Mikkelin Palloilijoiden vieraana lukemin 0-5. Talven mittaan kovia hankintoja tehnyt savolaisjoukkue lukeutuu huhtikuussa käynnistyvän Veikkausliiga-kauden ennakkosuosikkeihin.

- Erittäin laadukas ryhmä ja valmis nippu. Heillä on varmasti yksi alkavan kauden kovimmista kärkipareista Ats Purje - Gbolahan Salami. Puolustuksesta löytyy kokemusta ja lisäksi he saivat parin vuoden takaisen liigan parhaan maalivahdin, luettelee Korkeakunnas viitaten skotlantilaisesta Hibernian FC:sta Kuopioon siirtyneeseen maalivahti Otso Virtaseen.

FC Lahti jää historiaan viimeisenä liigacupin voittajana

Vuonna 1955 ensikertaa järjestetyn ja tälle vuodelle rajuja uudistuksia kokeneen Suomen cupin arvostusta on kyseenalaistettu jalkapallopiireissä.

Tämän vuotisen kilpailun ensimmäinen kierros pelattiin jo elokuussa 2016. Syksyllä pelatuille alkukierroksille osallistuvat Kakkosessa ja sitä alemmissa sarjoissa pelaavat joukkueet. Uudelleen rakennetun cup-junan kyytiin ilmoittautui kaiken kaikkiaan 92 joukkuetta.

Tammikuussa startanneessa lohkovaiheessa mukaan liittyivät Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet sekä kaudella 2016 Kakkosen nousukarsintoihin yltäneet joukkueet, jotka saivat seurakseen alkukierroksilta tiensä jatkoon raivanneet joukkueet. Kuudessa lohkossa on mukana kaikkiaan 30 joukkuetta. FC Lahti pelaa E-lohkossa yhdessä KuPS:n, Ilveksen, JJK:n, FC Hakan ja MP:n kanssa.

Lohkojen voittajat selviytyvät suoraan puolivälieriin ja lohkokakkoset sekä paras lohkokolmonen pelaavat puolivälieräkarsinnan, jonka kolme voittajaa jatkaa puolivälieriin. Puolivälieristä lähtien jatketaan cup-kilpailuna finaaliin saakka.

Radikaalien uudistusten myötä aiemmilta vuosilta tuttu liigacup poistui kilpailukalenterista.

- Uudistuksen myötä kausi pitenee virallisten pelien osalta. Pelataan nyt ensin tämä ensimmäinen vuosi ennen kuin tehdään mitään suurempia analyyseja siitä, onko tämä hyvä vai huono juttu. Itse pidän siitä, että virallisia otteluita pelataan pidemmällä aikavälillä, pyörittelee viime keväänä nyt haudatun liigacupin mestaruutta FC Lahden peräsimessä juhlinut Korkeakunnas ja jatkaa.

- Tämä on lyhin tie Eurooppaan. Totta kai haluamme voittaa, mutta sanotaan nyt vaikka, että ei keinolla millä hyvänsä. Nämä pelit ovat todella hyvää oppia meidän kokemattomammille pelaajille, jotka saavat heti virallisia pelejä. Peli on aina se mittari sille, mitä olemme saaneet harjoituskentällä aikaiseksi.

Suomen cup: KuPS – FC Lahti tänään kello 18.00 Kuopiossa.

Kuuntele Toni Korkeakunnaksen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Jalkapallo

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X