Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden maalivahtikysymys Zenitin käsissä - kolumbialaishyökkääjä näytillä

Venäläismaalivahti Aleksandr Vasjutin esiintyi päättyneellä kaudella vakuuttavasti FC Lahden tolppien välissä ja onnistui kertaalleen jopa maalinteossa. Kuva: Arkisto/Aku Isotalo

Jalkapallon Veikkausliiga-kauden alkuun on aikaa kaksi kuukautta. FC Lahden osalta sarjapelit polkaistaan käyntiin 5. huhtikuuta hallitsevan SM-pronssijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana.

Kuluvan vuoden kilpailulliset pelit starttasivat lahtelaisten osalta Suomen cupin muodossa. Vuodenvaihteesta asti joukkue on treenannut kootusti 9-10 kertaa viikossa.

- Useille nuorille pelaajille kyseessä on toinen vuosi ammattiurheilijana. Viime syksy oli erinomainen, joukkue hitsaantui ja moni pelaaja nosti tasoaan. Sitä olemme lähteneet jatkamaan. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken ja meillä on ollut pieniä ongelmia pelilupa-asioiden kanssa. Tästä syystä emme ole päässeet pelaamaan Suomen cupin pelejä parhaalla mahdollisella ryhmällä. Tulokset olisivat voineet olla parempia, mutta päätähtäin on Veikkausliigassa, painottaa neljättä kauttaan Kuhnurien päävalmentajana toimiva Toni Korkeakunnas.

Pelilupaongelmilla Korkeakunnas viittaa saksalaiseen Hendrik Helmkeen sekä venäläiseen Pavel Nazimoviin, joista jälkimmäisen pelilupaa odotetaan saapuvaksi jo ennen tämän illan KuPS-vierasottelua.

"Zenit tekee viime kädessä päätöksen - hyvän torjujan saamme"

Vikkeläkinttuisia laitapelaajia vilisevään Kuhnuri-miehistöön haetaan päävalmentajan mukaan vielä vahvistusta. Uutisoitavaa voidaan odottaa helmikuun aikana.

- Nopeita laitapelaajia meillä riittää ja nämä viimeiset pari täsmähankintaa ovat vähän erityyppisiä. Tarvitsemme roisimpaa kaveria hyökkäyspäähän. Keskusteluita on käynnissä ja meillä on tälläkin hetkellä kolumbialainen hyökkääjä näytillä. Hän pelaa ensi viikon Nömme Kalju -harjoitusottelun ja sen jälkeen tehdään päätöksiä hänen kohtalostaan.

Maalivahtiosastoon saadaan selvyyttä lähiaikoina. Ykköstorjuja tulee varmuudella Venäjältä. Viime kaudella Veikkausliiga-debyytissään maalinteossa onnistunut Aleksandr Vasjutin sekä hiljattain Lahdessa näytillä käynyt Igor Obuhov kuuluvat Pietarin Zenitin maalivahtitalliin.

- Jompikumpi sieltä tulee ja Zenit tekee viime kädessä päätöksen. Vasjutinia ei tarvitse enää erikseen esitellä. Hän löi läpi jo viime kaudella. Igor on myös todella hyvä maalivahti. Niin tai näin, niin hyvän torjujan saamme, vakuuttaa Korkeakunnas.

Suomen cup: KuPS – FC Lahti tänään kello 18.00 Kuopiossa.

Kuuntele Toni Korkeakunnaksen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Jalkapallo

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X