Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti etsii Matheus Alvesin kaltaista fyysistä maalinsylkijää

FC Lahti etsii toissa kauden brassivahvistus Matheus Alvesin (oik.) kaltaista keskushyökkääjää. Toppari Pyry Kärkkäinen neuvottelee jatkosta lahtelaisseuran kanssa. Kuva: Arkisto/Juha Tamminen

Jalkapallon Veikkausliiga-kausi 2016 päättyi FC Lahden osalta sunnuntain 0-1-vierasvoittoon Vaasan Palloseurasta ja sarjan kahdeksanteen sijaan.

Harjoitustauolle jäänyt lahtelaisjoukkue kokoontuu seuraavan kerran yhteen joulukuussa kaksiviikkoisen treenijakson merkeissä. Tulevaan kauteen valmistautuminen käynnistyy täydellä höyryllä heti vuodenvaihteen jälkeen.

Toimiston puolella ensi kauden joukkuetta rakennetaan jo kovaa vauhtia.

Maalivahtiosaston lopullinen muoto hahmottuu vasta ensi vuoden puolella, kun venäläistorjuja Aleksandr Vasjutinin jatkokuviot selviävät. Kesken kauden HIFK:hon lainatulla Tomi Maanojalla on vielä vuosi sopimusta jäljellä lahtelaisseuran kanssa.

- Maanojan asioita en pysty sen enempää kommentoimaan. Ne ovat Tomin ja seurajohdon välisiä. Vasjutin menee talvikaudeksi Zenitin ykkösjoukkueen mukaan ja saa mahdollisuuden siellä. Hän saattaa mahdollisesti tulla helmikuun puolivälin jälkeen takaisin, mutta kaikki on vielä auki. Santeri Pakkasen kanssa meillä on sopimus ja hän saa ison mahdollisuuden tulevissa Suomen cupin peleissä. Miikka Mujusella on edessä pitkä kuntoutusjakso. Hän tulee ehkä kevään kynnyksellä mukaan. Joonas Merosella on ollut pieniä loukkaantumishuolia, mutta hän saattaa mahdollisesti olla mukana meidän ryhmässä. Lisäksi nuori Joona Tiainen on harjoitellut meidän kanssa ja on liittymässä rinkiin mukaan, selventää lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Aleksi Paanasen tavoitteet ulkomailla

Puolustuslinjan pelaajista toppari Paavo Voutilaisella, 17, on sopimus ensi kaudesta. Alakerran varmoja lähtijöitä ovat Ilvekseen siirtynyt Jani Tanska, ammattilaisuransa päättänyt Jussi Länsitalo sekä montenegrolainen Boris Tatar. Kapteeni Mikko Hauhian ja Pyry Kärkkäisen kanssa jatkoneuvottelut ovat vielä kesken.

Keskikentän moottori Aleksi Paananen vaihtaa suurella todennäköisyydellä maisemaa. Kaksi kautta Lahdessa pelanneen Paanasen tavoitteet ovat ulkomailla. Mikko Kuninkaalla on sopimus ensi kaudesta. Vasjutinin ohella Zenitistä lainatun venäläistaituri Pavel Osipovin mahdollisesta jatkosta neuvotellaan. Myös Duarte Tammilehdon kanssa on keskusteltu.

Hyökkäyspään nuorisokolmikko Fareed Sadat, Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen jatkaa Lahdessa. Kymmenen Veikkausliiga-osumaa päättyneellä kaudella viimeistelleellä Tuomisella olisi varmasti ottajia myös muualla.

- Tällä tietoa on käsitys, että hän jatkaa täällä. Totta kai jos mahdollisuus tulee, niin sehän on seuramme strategian mukaista, että pelaajat pääsevät eteenpäin, toteaa Korkeakunnas.

"Meidän etumme on logistinen sijainti"

Brasilialaiset Rafael ja Euller sekä viidesti maalinteossa onnistunut Kalle Multanen eivät jatka Kuhnuri-paidassa ensi kaudella. Keskushyökkääjän paikalle Korkeakunnas kaipaa voimakasta maalinsylkijää.

- Fyysisyyttä ja räjähtävyyttä kaivataan sille osastolle. Toissakauden onnistuja Matheus Alves on tehnyt hienoa jälkeä Etelä-Koreassa ja jatkanut siitä, mihin täällä jäi eli verkot ovat heiluneet. Hänen tyylistä pelaajaa haemme.

Keskiakselille lahtelaisseura kartoittaa kokeneita pelaajia. Verkot ovat vesillä, mutta useita kilpailijoita pienemmät resurssit aiheuttavat haasteita uusien pelaajien kiinnittämiseen.

- Meidän etumme on logistinen sijainti. Olemme jo muutaman tarjouskilpailun hävinneet. Useampi keskustelu on kuitenkin edelleen käynnissä, valottaa Korkeakunnas nimiä paljastamatta.

Pari brassia tulossa - Huoltajalegenda jatkamassa

Yhteistyö Pietarin Zenitin ja brasilialaisen Fluminensen kanssa jatkuu myös ensi kaudella. Marraskuussa Korkeakunnas suuntaa Amerikkaan pelaajakartoitusmatkalle, josta mukaan saattaa tarttua maksimissaan yksi pelaaja. Zenitistä kaavailuissa on 2-3 ja Brasiliasta 1-2 pelaajaa.

Päättyneen kauden brassit Euller ja Bonilha osoittautuivat pettymyksiksi.

- Viime vuonna kukaan ei kyseenalaistanut meidän Fluminense-yhteistyötä, kun meillä oli Matheus Alves. Tämän kauden nuoret brassit eivät onnistuneet. Tästä otetaan opiksi ja toivon mukaan ensi vuonna nähdään pari vähän paremmin onnistuvaa nuorta brasilialaista.

FC Lahden uutena joukkueenjohtajana aloittaa Risto Luomanen, joka ottaa vastuuta myös yhteistyöseuratoiminnan koordinoinnista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Toni Huuhka, Joni Kallioinen ja Ari Korhonen jatkavat tämän hetkisen tiedon mukaan Korkeakunnaksen johtamassa valmennustiimissä. Myös monivuotinen luottohuoltaja Pekka Penttinen on jatkamassa pitkää ja ansiokasta uraansa Kuhnurien riveissä.

- Juuri tänään hänen kanssaan juttelin ja sain sellaisen käsityksen, että meidän tärkein pelaajamme jatkaa, naurahtaa Korkeakunnas.

Kuuntele Toni Korkeakunnaksen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Jalkapallo

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X