Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

"Minä vain hyppäsin keskityspalloon" - maaliahne maalivahti pelasti pisteen FC Lahdelle

Aleksandr Vasjutin (sininen paita) on juuri siirtänyt pallon ohi PK-35:n maalivahdin Daniel Kollarin. Kuva: Mikko Stig

FC Lahti vältti nöyryyttävän vierastappion sarjan jumbona olevalle PK-35:lle. Ottelun lisäajalla Kuhnureiden pelastajaksi nousi ensimmäistä otteluaan lahtelaisten maalilla pelannut Zenit-laina Aleksandr Vasjutin, joka puski ottelun loppunumeroiksi 1-1.

Vasjutin rynni vapaapotkutilanteessa vantaalaisten maalille röyhkesti puskien pallon yli vastaan kurottaneen PK-35:n maalivahdin Daniel Kollarin.

Pelaajauransa ensimmäisestä virallisesta maalista Vasjutin otti kaiken irti. 190-senttinen maalivahti oli innostuksesta johtuen vähällä juosta kirjaimellisesti Myyrmäen stadionin seinästä läpi.

- Minä vain hyppäsin keskityspalloon ja näin pallon olevan sen jälkeen maalissa, Vasjutin hymyili.

Osumasta huolimatta Vasjutin ei ollut omiensa esitykseen täysin tyytyväinen.

- Voimme pelata paremmin kuin nyt. Tästä täytyy parantaa ensi peliin, ja se tapahtuu työteon kautta. Omassa tekemisessäni on myös parannettavaa. Vastustajan maalissa veto oli todella hyvä, vaikka torjuntaan olisi vaadittu vain viisi senttiä lisää, Vasjutin kertasi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tulokseen pettynyt viime hetken tasoituksesta huolimatta. FC Lahti putosi taulukossa jälleen PS Kemin taakse sijalle yhdeksän. Erikoisesta 1-1-maalista Korkeakunnas jaksoi sentään innostua.

- Täytyy varmaan tarkistaa, saatiinko me maalivahti vai sittenkin hyökkääjä, Korkeakunnas naurahti.

Muutoin lahtelaiskoutsia ei juuri naurattanut. Joukkueella oli saumat täyteen pistepottiin, mutta maalinteko oli tuskaista.

Ensimmäisellä puoliajalla FC Lahti piti palloa PK-35:n kytätessä nopeita vastahyökkäyksiä. Niitä tuli ensimmäisellä puolikkaalla vain pari, mutta se riitti.

Vantaalaisten laitapakki Kevin Mombilo rankaisi Lahtea tarkalla laukauksella reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Ennen maalia FC Lahden peli näytti lupaavalta. Santeri Hostikka oli jo kertaalleen puoliksi läpi, minkä lisäksi Mikko Kuningas ja Jani Tanska hätyyttelivät PK 35:n maalia. Takaiskun jälkeen peli muuttui tahmeammaksi.

Takkuisuus jatkui toisella puoliajalla. FC Lahden hyökkäysosasto oli Santeri Hostikan yritteliäisyyttä lukuun ottamatta vaisulla pelipäällä. Vaarallisimmat tilanteet onnistui luomaan laitapuolustajana urakoinut kapteeni Mikko Hauhia.

Hauhia oli itse kaksi kertaa lähellä onnistua, minkä lisäksi hän tarjoili lähes avopaikan vaihdosta kentälle tulleelle Pavel Osipoville.

Myyrmäkeen ottelua seuraamaan tulleet lahtelaisfanit eivät tehottomuutta sulattaneet. Korkeakunnas sai kuunnella ”eroa”-huutoja lähes koko toisen puoliajan.

- Ei tämä mikään huippuesitys ollut, mutta oli meillä paikat voittaa tämä peli. Viimeistely ontui. En tiedä onko meillä jonkinlaista henkistä lukkoa jo näissä vieraspeleissä. Kovasti pelaajat ovat vakuutelleet, että ei ole kun olemme asiasta puhuttu, Korkeakunnas huokaisi.

FC Lahti ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään vierasottelua.

Ensimmäiset ottelut FC Lahdelle pelanneille Vasjutinille ja Osipoville Korkeakunnas antoi puhtaat paperit.

- Vasjutin tuo kaivattua johtajuutta ja pelinohjausta. Osipov osaa tehdä ympärillä olevista pelaajista parempia. Häneltä odotan paljon loppukauden osalta, Korkeakunnas sanoi.

FC Lahden johtoporras kokoontuu ensi viikolla pohtimaan vielä mahdollisia lisähankintoja.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi