Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Urheiluhalliyhdistys halukas rakentamaan Kisapuiston stadionin

Halliyhdistyksen esityksessä Kisapuistoon rakennettaisiin uusi pääkatsomo, päätykatsomo linja-autoaseman puolelle sekä tekonumi, mutta viimeksi kohennettu aurinkokatsomo (kuvassa) jäisi ennalleen. Kuva: Katja Luoma

Lahden Urheiluhalliyhdistys on valmis rakentamaan Kisapuistoon uuden jalkapallostadionin, jonne mahtuisi noin 5 500 katsojaa. Hankkeen kustannusarvio on viisi miljoonaa euroa, johon odotetaan opetusministeriöltä ja Suomen palloliitolta yhteensä noin miljoonan euron tukea.

Urheiluhalliyhdistyksen 12 jäsenseuraa on jättänyt Lahden kaupunginhallitukselle ja yhdistysmishallitukselle sopimusehdotuksen Kisapuiston kunnostamisesta.

Ehdotuksen mukaan kaupunki vuokraisi stadionalueen 15 vuodeksi ja halliyhdistys huolehtisi niin purkutöistä kuin uuden pääkatsomon ja päätykatsomon sekä nykyaikaisen tekonurmen rakennustöistä. Yhdistys myös ottaisi jalkapallostadionista hoitovastuun vuokra-ajaksi.

- Kuvio olisi hyvin samankaltainen kuin meillä on Isku Areenasta, sanoo Urheiluhalliyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela.

Kaupunki maksaisi stadionista vuosittain määrätyn summan, jolla yhdistys lyhentäisi rakennusvelkaansa. Stadionin omistus siirtyisi kaupungille 15 vuoden kuluttua, kun se on maksanut ehdotuksessa määrätyt vuosimaksut.

Kisapuiston nykyinen nurmikenttä on loppukeväästä alkusyksyyn vain FC Lahden liigajoukkueen käytössä. Uusi lämmitettävä tekonurmi olisi maaliskuusta marraskuun loppuun huomattavasti suuremman joukon kätettävissä.

- Stadionia ei olla tekemässä vain FC Lahdelle, vaan liigajoukkueen käyttöosuudeksi tulisi vain noin 20 prosenttia, korostaa Mäki-Korvela.

Käyttöaika laajentuisi aamupäivistä iltoihin ja 80 prosenttia vuoroista olisi junioreille sekä lähialueen kouluille.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi