Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Suomen brasseista tehdään tv-tähtiä kotimaassaan

Kisapuiston pukukopissa Luciano Martins (vas.), reportteri Natalie Gedra ja FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas. Kuva: Vesa Tapiola

Brasilian kirkkaimmat jalkapallotähdet ovat maailmanhuippuja Neymarista lähtien. Maassa on myös paljon pelaajia, jotka ovat tehneet komean uran ulkomailla, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa. Tilillä ei välttämättä ole miljoonia eikä autotallista löydy Ferraria tai Maseratia.

Tällaisista pelaajista brasilialainen televisioyhtiö TV Globo pani toimittajansa ottamaan selvää.

Reportteri Natalie Gedra, kuvaaja Sinclair Jr. sekä tuottaja Karina Falzoni lähtivät Sao Paulosta kohti kylmää ja pimeää Suomea. Täällä he tapasivat pitkät urat tehneet Marco Manson, Rafaelin sekä Luciano Martinsin.

Kyseinen kolmikko (Manso, Rafael, ja Luciano) on kotimaassaan täysin tuntematon. Toisin on Suomessa. Manso toimii nykyisin MYPA:n toiminnanjohtajana, Rafael paukuttaa edelleen kovaan tahtiin maaleja FC Lahdessa ja Luciano tunnetaan yhtenä lahtelaisen Mamma Maria -ravintolan omistajista.

Toimittajaryhmä kävi haastattelemassa FC Lahden valmentajaa Toni Korkeakunnasta sekä muutamaa lahtelaiskannattajaa. Kuhnureiden pukukopista löytyi myös lehtileikkeleitä muun muassa Rafaelista ja Jari Litmasesta.

Maalitykki Rafael viettää parhaillaan lomaa aurinkoisessa Brasiliassa. Rafun haastatteluosuus tapahtuu miehen kotimaassa.

Dokumentti näytetään televisiossa tammikuussa. TV Globo on Brasilian suurimpia yhtiöitä. Lucianon mukaan se tavoittaa 10-20 miljoonaa silmäparia.

Lue lisää maanantain Etelä-Suomen Sanomista.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi