Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Pyry Kärkkäinen on Kuhnureiden monitoimimies - katso video

Tasainen suorittaminen, sillä Pyry Kärkkäinen itseään markkinoi. Kuva: ESS

Viikon Kuhnurina vieraileva FC Lahden puolustuspään erikoismies Pyry Kärkkäinen, 26, pelaa kolmatta kauttaan mastokaupungissa. Edellisen kerran kaudella 2008 Lahdessa esiintynyt Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti debytoi Veikkausliigassa vuonna 2005.

Rennoksi savolaiseksi itse itseään kuvaava Kärkkäinen kertoo joidenkin pitävän häntä ajoittain ristiriitaisena persoonana. Mies ei itse tätä allekirjoita.

Lajivalintansa suurimmaksi vaikuttajaksi oman isänsä nostava puolustava keskikenttäpelaaja tiedostaa vahvuutensa.

- Luja voitontahto ja tasainen suorittaminen. Koutsit kyllä tietävät mitä saavat, kun minut kentälle laittavat. Vahvuutena pidän myös monipuolisuutta, kun pystyn pelaamaan montaa eri pelipaikkaa varsinkin puolustusrooleissa, selventää Kärkkäinen.

Kärkkäinen pelasi ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Kuopion Palloseuran riveissä vuonna 2005. KuPSin valmentaja toimi tuolloin nykyinen Kuhnuri-luotsi Juha Malinen. Vierasottelu Valkeakosken Hakaa vastaan päättyi lopulta maalin tappioon.

- Pelasin keskikentällä ja tehtävänäni oli vartioida Valeri Popovitsia. Sinänsä ihan haastava debyytti ja Vallu teki vielä voittomaalin, että ei ihan putkeen mennyt. Aikaisemmin olin treenipelissä saanut Vallun pimennettyä, niin Malinen heitti sitten liiga-avaukseenkin samaan rooliin, muistelee Kärkkäinen ensimmäistä koitostaan.

Katso videolta kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa voittaneen Kärkkäisen ajatuksia menneestä ja tulevasta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi