Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin B-pojilla on saumat mihin vain – laadukkaasta arkitekemisestä ei lipsuta

C-Pelicans hakee pudotuspelipaikkaa alemmasta SM-loppusarjasta.

Pelicansin B-pojat nappasivat alkaneen vuoden neljästä ensimmäisestä ottelusta seitsemän pistettä. Kuva: Anssi Hietamaa

Pelicansin B-pojat päättivät SM-karsintasarjan ennen vuodenvaihdetta upeisiin esityksiin. Voittoja napsui joukkueen tilille tuon tuosta.

Pelicans selvitti komeasti tiensä varsinaiseen SM-sarjaan, joka starttasi tammikuun alussa. Alkusarjan pisteet jäivät voimaan. Siitä huolimatta lahtelaispojilla on mahdollisuudet mihin tahansa, sillä nyt seitsemäntenä sarjassa oleva Pelicans ei ole kolmospaikasta kuin kuuden pisteen päässä.

Neljästä vuoden ensimmäisestä ottelusta Pelicans saalisti seitsemän pistettä. Ainoastaan Ilves oli tyly vieras, kun se jätti lahtelaisryhmän nollille. Kamppailu päättyi tamperelaisten 3–0-voittoon.

– Olemme jatkaneet hyvällä tiellä. Tammikuun ensimmäisen viikonloppuna tulos jäi piippuun, vaikka pelasimmekin ihan pirteästi. Puolustuspelaamisemme on sen verran hyvää, ettemme anna vastustajille juurikaan tekopaikkoja, joukkueen peräsimessä loistavaa työtä tehnyt Teemu Leppänen sanoo.

Minimitavoitteemme on päästä haistelemaan playoff-henkeä. Pelicansin B-nuorten päävalmentaja Teemu Leppänen

B-poikien SM-runkosarjaa tahkotaan maaliskuun puoliväliin asti. Pelicans haluaa ilman muuta jatkaa pelejään kevään tärkeissä otteluissa.

– Meillä on saumat ihan mihin vaan. Toki itsensä kehittäminen ja entistäkin laadukkaampi arkitekeminen pysyvät meidän prioriteettilistamme kärjessä, Leppänen korostaa.

Pelicansin pelaajat ovat onnistuneet laajalla rintamalla. Hyökkääjä Oskari Kuntonen ja puolustaja Pyry Paakki ovat jatkaneet vahvaa pelaamistaan.

Kun joukkue on kärsinyt hieman vammoista, on uusille pelaajille ollut enemmän vastuuta tarjolla. Yksi tasoaan nostanut pelaaja on ollut Niko Venäläinen, joka ei loista pistepörssissä, mutta tekee silti arvokasta työtä joukkueen hyväksi.

B2-poikien vuosi on startannut tahmeasti

Pelicansin C-poikien tie vei SM-karsinnan jälkeen alempaan SM-loppusarjaan. Sen voittaja lunastaa paikan kevään pudotuspeleissä.

Pelicans aloitti sarjan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Lahtelaiset ovat viidentenä. HPK ja Jokipojat ovat toistaiseksi ainoat puhtaan pelin joukkueet.

– Viisikkopeli on ollut hyvällä tasolla. Kahdessa voittokamppailussa hyökkäyspelaamisemme oli loistavaa ja teimme paljon maaleja. KJT-tappiossa sorruimme ylihyökkäämiseen, minkä takia vastustaja pääsi rokottamaan. Jokipoikia vastaan (4–1-tappio) emme olleet vain riittävän tehokkaita. Muuten peli kulki riittävän hyvin, joukkueen valmentaja Antti Niiranen sanoo.

Lahtelaisjoukkueen hyökkäysketju Aatu PohjalainenRasmus KumpulainenJesse Kiiskinen on esittänyt vahvaa kokonaisvaltaista jääkiekkoa. Puolustuksen tehopelaajia ovat olleet Miska Kollanen ja Kasper Sallinen.

Pelicansin B2-poikien alkuvuosi on lähtenyt hieman nuhaisesti käyntiin. Lahtelaiset taipuivat Ässille (1–4), HPK:lle (3–5) sekä Kärpille (3–7). Vuoden ainoa voitto tuli vierasjäältä, kun Karhu-Kissat kaatui maalein 4–2.

Komean syksyn SM-sarjassa pelannut Pelicans on yhä kärkitaistossa mukana. Ässät johtaa sarjaa 12 pisteellä ennen Kiekko-Vantaata ja Pelicansia.

Lauri Kallio on tehnyt neljään otteluun saman verran pisteitä (1+3). Myös Topias Männikkö ja Veeti Koivunen ovat kirjauttaneet neljä tehopistettä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi