Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans hävisi Kouvolassa - onnistunein lahtelaissuoritus oli erätauolla nähty julkinen kosinta

Umpisurkea Pelicans jäi KooKoon jalkoihin paljon loppunumeroita tylymmin.

KooKoon tshekkipuolustaja Libor Sulak jäi pistettä entistä seuraansa vastaan. Pelicansin kultakypärä Juhamatti Aaltoselle perjantain kamppailu oli kahdeksas peräkkäinen ilman tehomerkintöjä. Kuva: Katja Juurikko

Vierasvoitto Porissa edelliskierroksella oli Pelicansilta askel parempaan suuntaan, mutta perjantaina Kouvolan Sumulaaksossa lahtelaisjoukkue otti monta harppausta takapakkia.

KooKoo junttasi Pelicansia entistä tukalammin pudotuspeliviivan alle pitämällä jääkiekkoliigan pisteet voitolla maalein 4–0. Numeroissa ei ollut lahtelaistenkaan lasien läpi yhtään liikaa.

– Meillä oli paikkoja tehdä paljon enemmän maaleja. Suuressa kuvassa siinä on pelimme tärkein parannuskohde, kommentoi toisen erän 2–0-maalilla kauden seitsemännen osumansa viimeistellyt KooKoo-hyökkääjä Toni Kähkönen.

– Hyökkäyspelimme jäi aivan tuppeen, kiteytti Pelicans-luotsi Jesse Welling.

– Jääkiekkoilu on oikeastaan kilpailu kolmeen maaliin pääsemisestä ennen vastustajaa. Itselleni on iso juttu päästä pelaamaan jatkuvasti, mutta tällä hetkellä emme pärjää joukkueena siinä kilpailussa, myönsi debyyttikauttaan liigatasolla torjuva Pelicansin maalivahti Atte Tolvanen.

Pisteetön peli oli Pelicansille seitsemäs kahdeksan viime ottelun aikana.

Onnistunein lahtelaissuoritus oli erätauolla jäällä nähty julkinen kosinta. Lahtelainen Jenna Kärkkäinen vastasi myöntävästi viime kaudella Pelicansin A-nuorten kehitysjoukkueessa pelanneen mäntsäläläisen maalivahdin Arttu Sopasen kosintaan.

Pelicans-maalivahti Atte Tolvanen joutui torjuntatöihin välillä jopa ilman kasvosuojusta. Kuva: Katja Juurikko
Lue myös: Pelicansin A-nuoret jäivät pisteittä HIFK:n vieraana
 

Pelicansin jokseenkin ainoina valonpilkahduksina olivat yhdeksännen pelin joukkueen 12:sta viimeisimmästä ottelusta torjunut Tolvanen ja kiekon sentään hyökkäyspäätyyn saanut Antti Tyrväisen, Aleksi Mustosen ja Juhamatti Aaltosen muodostama ykkösketju.

Maajoukkuekomennuksella olevan taistelija Hannes Björnisen puuttuminen näkyi tylyllä tavalla, vaikkei yksi Björninen olisi Sumulaakson simahduksessa paljoa muuttanut.

Jo lahtelaisten peliin lähtö oli yhtä painajaista. Peli ei vanhentunut edes kahta minuuttia tuoreen hankinnan Janne Jalasvaaran istuessa jäähypenkillä koukkaamisesta. Pelicansin alivoimanelikko ja kahteen kertaan kolmikkokin taisteli pitkään, mutta perään päällekkäin tulleet Roope Elimäen ja Aaltosen jäähyt olivat liikaa.

KooKoon ykkössentteri Kim Strömberg ohjasi voittomaalin käytännössä kahden pelaajan ylivoimalla.

– Peliin lähtö oli vaikea, mutta pystyimme sentään sinnittelemään tuloksessa kiinni. Vastustaja oli kuitenkin terävämpi ja reagoi nopeampaa, Welling kuittasi.

Pelicans hävisi KooKoolle lopulta maalein 4-0. Kuva: Katja Juurikko

Pelicans pysyi Tolvasen taistelulla kamppailussa mukana, vaikka toinen erä oli yhtäjaksoista KooKoon pyöritystä tasakentällisinkin.

Aaltonen tarjoili yhden avopaikan nelosketjun laitahyökkääjä Samuel Saloselle, jonka viimeistely-yrityksen esti Henrik Haukelandin huima torjunta.

Kun tasoitusta ei nähty, KooKoo pääsi toiselle erätauolle kahden maalin johdossa. Pelicans-puolustaja Topi Jaakola pelasi itsensä keskialueella tilanteesta ulos, ja Toni Kähkönen viimeisteli 3–1-ylivoimahyökkäyksestä lukemiksi 2–0.

Pelicans pelasi ylivoimaa kahdeksan minuuttia. Vaarallisin maalintekopaikka pakkopelin aikana tuli KooKoon Kimi Koivistolle ja Markus Jokiselle, jotka pääsivät kaksistaan läpiajoon Tolvasta vastaan.

Alkukauden Tomi Karhusen varjossa ollut Tolvanen, 25, on pitänyt hätäapuhankinta Riku Heleniuksen, 31, varavahtina sen jälkeen, kun Karhunen siirtyi SC Bernin joukkueeseen.

– Henkisesti on tietysti raskasta, kun ei pysty auttamaan joukkuetta voittoihin. Kun ”Karhu” siirtyi pois joukkueesta, tiesin ladun olevan tavallaan auki minulle. Viime pelissä Porissa joukkue osoitti sydäntä, jota nyt lähdetään etsimään pienellä tauolla perjantain Tappara-peliin, Tolvanen totesi.

Liiga

KooKoo–Pelicans 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

1. erä: 5.41 Kim Strömberg (Juha-Pekka Haataja-Trevor Mingoia) 1–0 yv.

2. erä: 39.37 Toni Kähkönen (Vilmos Gallo-Arttu Pelli) 2–0.

3. erä: 48.36 Oskari Manninen (Kim Strömberg) 3–0, 57.14 Markus Jokinen 4–0 av tm,

Jäähyt yhteensä: KooKoo 4x2 min=8 min, Pelicans 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Henrik Haukeland KooKoo 5+3+7=15, Atte Tolvanen Pelicans 11+11+3=25 (pois: 56.30–57.14).

Yleisöä: 3 706.

Pasi Peltola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi