Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliittojen pohjoisen kiertue käynnistyi tappiolla

RoKi piti täyden pistepotin Rovaniemellä.

Matias Mustonen tasoitti pelin Rovaniemellä Peliitoille toisen erän lopulla. Kuva: Kiia Aha

Heinolan Peliitat lähti viikonlopuksi kohti pohjoista, kun perjantaina vuorossa oli vierasottelu Rovaniemellä RoKia vastaan ja lauantaina Kajaanissa vastaan asettuu Hokki. Perjantai-illan ottelu venähti pitkäksi avauserässä tulleen palohälytyksen ja ottelun keskeytyksen myötä, mutta lopulta ottelu päästiin pelaamaan loppuun asti. Peliitat nousi kertaalleen kahden maalin takaa tasoihin, mutta lopulta RoKi piti pisteet pohjoisessa maalein 3-2 (1-0, 1-2, 1-0).

Avauserää ehdittiin pelata vain viitisen minuuttia, kun Rovaniemen jäähallin palohälyttimet alkoivat huutaa. Ottelu keskeytettiin, joukkueet ohjattiin pukukoppeihin ja yleisö evakuoitiin ulos hallista. Vajaan puolen tunnin kuluttua ja tilanteen selvittyä yleisö palasi halliin ja ottelua päästiin jatkamaan. Ensimmäinen erä vietiin loppuun melko tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla riitti maalipaikkoja. Peliittojen erän paras maalipaikka siunaantui KooKoo-laina Olli Korhoselle, mutta RoKi-vahti Paavo Hölsä venytti upeaan torjuntaan. Erän ainoan maalin iski kotijoukkue RoKi, jonka 1-0-maali syntyi vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa. Maalinteossa onnistui peliittapuolustajan syötön keskialueella katkaissut RoKi-hyökkääjä Ville Heikkinen.

Toisen erän alku enteili Peliitoille vaikeuksia, kun ensiminuutit vahvasti paineistanut RoKi onnistui kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin Olli-Matti Järvelän osumalla. Tilannetta edelsi melkoinen sekaannus peliittapuolustuksessa ja kiekko jäi pomppimaan maalin edustalle, josta peliväline kimpoili lopulta epäonnisesti Peliittojen puolustajasta maaliin.

Erän edetessä Peliitat kuitenkin pääsi paremmin peliin mukaan ja tulostakin alkoi tulla. Pasi Kouvalainen iski Peliitoille tärkeän kavennusmaalin ylivoimalla. Heinolalaisten avausmaalin syöttivät Santeri Koponen ja Olli Rönkkö. Peliitat nousi vain hetkeä myöhemmin vielä tasoihinkin, kun Matias Mustonen luuti tolpasta kimpoilleen kiekon maaliin. Syöttöpisteille pääsivät Sakke Hämäläinen ja Aapo Ahola.

Päätöserään lähdettiin siis 2-2-tasalukemista. Kolmatta erää ehdittiin pelata kuutisen minuuttia, kun RoKi siirtyi uudestaan johtoon Eemeli Piipon lauottua kiekon siniviivalta ohi peliittavahti Jasper Patrikaisen. Peliitat haki tasoitusmaalia sitkeästi ja sai luotua hyviäkin tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta RoKi-veskari Paavo Hölsä puolustajien kanssa venyivät kiekon tielle kerta toisensa jälkeen, eikä Peliitat enää onnistunut kirimään tasoihin.

Peliittojen kausi jatkuu heti tänään lauantaina, kun pohjoisen kiertue huipentuu vierasotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Seuraavan kotipelinsä Peliitat pelaa ensi keskiviikkona, kun Imatran Ketterä vierailee Heinolassa.

Lue myös: Pelicansin A-nuoret jäivät pisteittä HIFK:n vieraana
 
Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi