Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans katkaisi pitkän tappioputkensa – "Joukkueesta ei ole paistanut minkäänlainen tuska"

Janne Jalasvaaralta hyvä debyytti lahtelaismiehistössä.

Keskiviikkona Pelicansilla oli kova näytön paikka. Alla oli kuusi tappiota, ja pudotuspeliviiva oli ehtinyt karkaamaan jo seitsemän pisteen päähän. Kukaan seurassa ei ole tyytyväinen näihin lukuihin.

Vastassa oli Porin Ässät, joka sekin on pelannut vähintään vaihtelevasti kauden aikana. Porilaiset olivat ennen kamppailua viisi pistettä Pelicansin edellä sarjataulukossa. Ässät on yksi niistä joukkueista, joiden ohi Pelicansin on todennäköisesti punnerrettava, jos se haluaa keväällä pelata pudotuspeleissä.

Panosta taistossa siis riitti. Pelicans oli lopulta parempi ja katkaisi pitkän tappioputkensa. Peli päättyi 1–2 (0–0, 0–1, 1–1).

Pelicans oli saanut puolustukseensa ison lisäpalasen, kun Janne Jalasvaara liittyi lahtelaisten vahvuuteen tällä viikolla. Ensimmäisessä pelissään hän sai tililleen syöttöpisteen ja oli oman maalin edessä mies paikallaan.

– Ihan hyvältä tuntuu, kun saimme kaavittua voiton. Valehtelisin, jos väittäisin oman pelaamisen tuntuneen helpolta. Ihan tyytyväinen voin kuitenkin olla suoritukseeni, Jalasvaara sanoi.

Vastuuta siirreltiin

Avauserässä ei suuria hienouksia nähty. Ässät laukoi enemmän, mutta joukkueen vedot menivät pääosin ohi maalin. Pelicansillakin oli hetkensä, mutta mitään suurta ei vierailijatkaan saaneet aikaiseksi.

Valehtelisin, jos väittäisin oman pelaamisen tuntuneen helpolta. Pelicans-puolustaja Janne Jalasvaara

Jotain Pelicansin hieman vajavaisesta itseluottamuksesta kertoo, että avauserän lopulla joukkue pyöritti kahden minuutin ylivoiman kokonaan Ässien päädyssä. Se itsessään on hyvä saavutus, mutta ensimmäinen laukaus ylivoimassa nähtiin, kun sitä oli takana minuutti ja 40 sekuntia. Kukaan pelaajista ei hakeutunut erityisen suurella innokkuudella maalintekijäksi. Vastuuta siirrettiin ketjukaverilta toiselle.

– Minun mielestäni joukkueesta ei ole paistanut minkäänlainen tuska. Tietysti siellä on varmasti vähän puristusta normaalia enemmän, kun voittoja ei ole tullut. Mitään dramaattista en ole huomannut, maanantaista asti Pelicansin kanssa harjoitellut Jalasvaara mietti.

Pelicansin Miro-Pekka Saarelainen tuuletti ottelun tärkeää avausmaalia, jonka hän survoi sisään maalin edestä. Kuva: Heikki Westergård

"Kopissa oli hyvä fiilis"

Toisessa erässä Pelicans iski tärkeän avausmaalin. Sen survoi maalin edestä Miro-Pekka Saarelainen, joka onnistui maalinteossa edellisen kerran lokakuussa. Väliin mahtui 15 peliä ilman osumaa.

Tämän jälkeen erä oli tasaista vääntöä. Pelicansilla oli erinomainen mahdollisuus lisätä johtoasemaansa, kun se pääsi pelaamaan neljä minuuttia putkeen ylivoimalla. Jälleen vastuuta siirrettiin liiaksi. Harvat laukaukset vedettiin ilman maskia tai ohi maalin.

Tärkeintä Pelicansille oli kuitenkin se, ettei Ässät maalinteossa onnistunut. Atte Tolvanen poimi toisessa erässä kymmenen koppia, ja aivan ykkössektorin maalipaikat Pelicans puolusti pois.

– Ihan hyvin mielestäni puolustimme. Silloin voi olla aina iloinen, kun joukkue voittaa, Jalasvaara pohti.

Kolmannessa erässä Pelicansin Aleksi Mustonen ja Ässien Tommi Taimi laukoivat maalit mieheen, ja se riitti Pelicansille kolmeen pisteeseen. Puolustuspelaaminen oli parasta antia joukkueen tekemisessä.

– Yritän tuoda kaksinkamppailuvoimaa ja hyvää oman maalin suojelemista joukkueeseen. Pelin jälkeen kopissa oli hyvä fiilis. Ei muuta kuin jatketaan tästä eteenpäin, Jalasvaara analysoi.

Liiga

Ässät–Pelicans 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 17.30 Peter Tiivola Ässät 2 min.

2. erä: 22.45 Miro-Pekka Saarelainen (Artturi Toivola-Samuel Salonen) 0–1.

Jäähyt: 26.38 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min, 31.23 Roni Hirvonen Ässät 2 min, 31.23 Roni Hirvonen Ässät 2 min.

3. erä: 43.02 Aleksi Mustonen (Janne Jalasvaara-Jonatan Tanus) 0–2, 47.28 Tommi Taimi (Jakob Stenqvist-Toni Henttonen) 1–2 yv,

Jäähyt: 40.57 Joukkuerangaistus Ässät 2 min, 45.54 Waltteri Merelä Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 4x2 min=8 min, Pelicans 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Daniil Tarasov Ässät 8+6+2=16 (pois: 57.56–58.11) (pois: 58.30–58.56) (pois: 59.06–60.00) Atte Tolvanen Pelicans 7+10+8=25.

Yleisöä: 3 395.

Juhani Liuhala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi