Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitat jälleen kärsijän roolissa - tuomarivirhe maksoi kolmen pisteen voiton

Lauri Heinon luistin osui kiekkoon, josta se kimposi maaliin. Osuma hylättiin potkumaalina videotarkastuksen jälkeen. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat isännöi keskiviikon Mestis-kierroksen ottelussa sarjassa kuudentena majailevaa KeuPaa. Ottelu oli tasoltaan hyvää Mestis-tasoa, joskin kotijoukkueen tehottomuus varjosti kaukalon tapahtumia. Ainakin neljän sadan katsojan mielestä. Törkeä tuomarivirhe päätöserässä takasi KeuPalle tasoituksen ja ottelu venyi jatkoerään. Sakke Hämäläisen tarkka veto jatkoerän alussa ratkaisi lopulta Peliitoille lopulta voiton lukemin. 2-1 (1-0,0-0,0-1,1-0).

Peliitat pelasi keskiviikkoa mallikkaan Mestis-ottelun. Kotijoukkue hallitsi ottelun vientiä kaksi ensimmäistä erää, vaikka KeuPa vierailikin usein kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Nämä tilanteet Peliitat hoiti kunnialla ja vierailijan hyökkäykset tahtoi hyvin usein mennä kulmissa pyörimiseksi. Peliitat sitä vastoin pystyi puhkomaan keuruulaisten puolustuslinjat suoraviivaisella kiekon liikuttelulla. Peliväline saatiin toimitettua hyvin KeuPan maalille, mutta siitä eteenpäin homma muuttui vaikeaksi. Peliitoilla oli paikat niitata ottelu nippuun jo toisessa erässä, mutta kun ei osu niin ei osu. Tuomaristo ratkaisi lopulta ottelun hyväksymällä KeuPan maalin, jota edelsi selkeä paitsio. Peliittojen ainokaisen maalin varsinaisella peliajalla laukoi Juhani Merikanto. Maalilla ahkeroinut Jasper Patrikainen torjui 26 kertaa.

Vesa Petäjä oli syystäkin harmistunut ottelun jälkeen.

- Ilman tuota paitsiomaalia ei kaverilla ollut paljoakaan hyviä paikkoja. Onneksi saatiin kaivettua tuo jatkoerävoitto. Eka erässä olisi voinut olla enempi energiaa ja suoraviivaista hyökkäystyöskentelyä. Toinen erä oli hyvä, mutta kolmannessa palattiin takaisin avauserän moodiin.

- Ottelun valvoja selitti ettei tuo vastustajan maaliin johtanut tilanne ollut paitsio. Kiekon saanut pelaaja ei kuulemma ollut itse paitsiotilanteessa. Oli miten oli, ei sille enää mitään voi.

Juhani Merikanto iski ensimmäisen Mestis-maalinsa ottelun avauserässä. Kuva: Tuomo Seppänen

Ottelun avauserä viitoitti ottelun suuntaviivat. Peli oli hyvää Mestis-tason jääkiekkoa, jossa tapahtumat aaltoilivat päästä päähän. Avauserän jälkimmäinen puolisko li selkeästi kotijoukkueen heiniä ja Peliitat teki kaksi maalia. Ensimmäinen kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkumaalina. Lauri Heinolta pelattiin maila ulos tilanteesta ja hyökkääjä ohjasi kiekon maaliin luistimella ajassa 17:02. Puolustaja Juhani Merikanto käytti mailaa 40 sekuntia myöhemmin iskien ensimmäisen Peliittamaalinsa ajassa 17:44. Johtomaalin alusti Matias Mustonen ja KooKoon A-junnuista lainattu Olli Korhonen.

Ottelun toinen erä oli hukattujen maalipaikkojen erä. Peliitat hallitsi ottelun tapahtumia ja vyörytti hyökkäyksiään Peliitoissa oppinsa saneen maalivahti Joonas Haraldin maalille. Paikkoja syntyi, mutta viimeistely tökki. Kiekko kolisutti parhaimmillaan pystypuuta, mutta pömpeliin sitä ei saatu. Vastustajallakin  oli omat paikkansa, mutta Patrikainen oli tyly Peliittamaalilla. Erän ainoa pöytäkirjamerkintä oli illan ensimmäinen jäähy, joka merkittiin KeuPalle.

KeuPa viritteli kiriä päätöserässä ja onnistuikin saamaan Peliitoille jäähyn. Kotijoukkueen alivoima oli kuitenkin hyvässä iskussa, eikä vierailija saanut kaksiminuuttisen aikana aikaiseksi yhtään mitään. Lopulta KeuPan Jani Siekkinen laukoi selkeän paitsion jälkeen tasoitusmaalin. KeuPan väärä vaihto jatkoerän alussa takasi Peliitoille ylivoiman, jonka Hämäläinen hyödynsi iskemällä voittomaalin ajassa 61:11.

Viikonloppuna on vuorossa Peliittojen toinen pohjoisen kierros. Perjantaina joukkue luistelee Lappi-Areenan kaukaloon RoKin vieraaksi ja lauantaina on vuorossa vierailu Hokkin kotikaukalossa Kajaanissa.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi