Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliittojen tappioputki katkesi - kauden toinen kotivoitto kirjattiin maalin erolla

Samuel Salonen oli lauantaina tehokas tehden maalin ja syöttäen toisen. Kuva: Tuomo Seppänen

Kolmen pisteen voitot sekä kotivoitot ovat kiertäneet Peliittoja, mutta kierto loppui lauantaina kun joukkue kukisti tiukan ja jännittävän pelin jälkeen Kokkolan Hermeksen lukemin 4-3 (1-1,2-1,1-1).

Voitto Versowood-areenalla oli Peliitoille vasta toinen tällä kaudella. Muutenkaan nuorekas joukkue ei ole voitoillaan päässyt elvistelemään, sillä lauantainen voitto oli vasta neljäs syyskaudella.

Ottelu alku ei Peliittojen osalta ennakoinut lopputulosta. Avauserässä joukkue oli vielä unessa, vaikka saikin aikaiseksi johtomaalin erän ensimmäisellä puoliskolla. Hermeksen kehno viimeistely ja Sami Sunin hyvä torjuntapeli piti pelin numerollisesti tasaisena.

Toisesta erästä lähtien kotijoukkueen otteet kohenivat ja suoraviivaistettu hyökkäystyöskentely tuotti tulosta. Peliitat teki toisen erän kahdeksannella minuutilla kaksi maalia 22 sekunnin välein ja se katkaisi Hermeksen selkärangan, vaikka joukkue väänsikin kavennuksen ylivoimalla erän lopulla. Joukkueet tasasivat maalit jännittävässä päätöserässä.

Hermes onnistui pitämään Peliittojen tehoketjun, Sakke Hämäläisen kipparoiman kolmikon aisoissa, joten ratkaisijat löytyivät muista vitjoista. Oskari Lemetyinen iski kaksi maalia. Samuel Salonen teki maalin ja syötti toisen. Kapteeni Pasi Kouvalainenkin sai kaksi tehopinnaa syötöillään, kuten myös Matias Mustonen. Neljännen Peliittamaalin laukoi Santeri Koponen. Sami Suni torjui 23 kertaa.

Pelimiehet esille

Peliittaluotsi Vesa Petäjä nosti pelin jälkeen esiin muutamia joukkueensa pelimiehiä.

- Pitää nostaa esiin muutama pelaaja. Samuel Salonen teki komean maalin ja oli muutenkin pelipäällä. Lemetyisen kaksi maalia ja Sami Suni maalissa oli erittäin hyvä. Arolan Juuso unohtui kehua turussa, kaveri teki loistavan dybyytin ja oli tänäänkin hyvä, Petäjä sanoi.

- Voittoon ja pelaajien työmäärään olen tyytyväinen. Pelin suoraviivaisuudessa mentiin tänään eteenpäin. varsinkin toisessa erässä pelattiin hyvin kohti maalia ja siitä saatiin tulostakin. Kolmannessa erässä pelattiin uhrautuvaa puolustamista.

Seuraavakin ottelukin on Peliitoille kotipeli. Tulevan viikon keskiviikkona Versowood-areenan kaukalon toiseen päähän asettuu KeuPa.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi