Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-luotsi Jesse Welling: Peli on siistiytynyt, ja siksi taklauksiin ei olla valmiita, kun niitä harvoin tulee

Jesse Wellingin luotsaaman Pelicans-miehistön ajatukset eivät tiistaina pysyneet täysin Tappara-ottelun pelitapahtumissa, kun takaraivossa painoi huoli taklaustilanteessa loukkaantuneen Tuukka Mäntylän kunnosta. Kuva: Katja Luoma

Taklaukset nousivat tämän viikon puheen- ja huolenaiheeksi Liigassa, kun Tapparan Tuukka Mäntylä ja Jukureiden Patrik Puistola joutuivat tiistain otteluista sairaalahoitoon.

Huoli Mäntylän kunnosta latisti niin yleisön kuin pelaajien mielet Tappara–Pelicans-ottelussa. Pelicansin Taavi Vartiainen taklasi Mäntylää ottelun toisella minuutilla, ja kokenut Tappara-pakki makasi minuutteja jäässä ennen kuin vietiin paareilla kentältä. Illan aikana tuli huojentava tieto, että Mäntylä on päässyt pois sairaalasta ja voi suhteellisen hyvin.

Lue myös: Pelicansin Taavi Vartiaisen taklaus pelästytti Tampereen Hakametsässä – "Toivottavasti hän on kunnossa"
 

Myös Ilveksen Panu Miehon taklaama Puistola kotiutui sairaalasta saman illan aikana mutta on sivussa peleistä toistaiseksi. Jukureiden keskiviikkoisen tiedotteen mukaan Puistola "voi tilanteeseen nähden kohtuullisesti".

Odotettavissa on, että tapaukset herättävät paljon keskustelua pelin luonteesta jääkiekkoyhteisössä ja sen ympärillä. Pelicansin päävalmentaja Jesse Wellingin mielestä keskustelu on varmasti hyvästä.

– Eihän tuollaista halua kukaan nähdä, mutta pitää muistaa, että kyse on kontaktilajista, johon kuuluu yrittää taklata kiekollista pelaajaa.  Silloin on aina mahdollisuus, että jotakin käy, Welling sanoo.

Lue myös: Dufvan oppilas vaihtui toiseen – Pelicans-luotsi Jesse Welling sanoo, ettei yritä kopioida ketään
 

Tiistain tapahtumien jälkeen kiekkopiireissä moni on puntaroinut ääneen, onko pelaajien valmius ottaa taklauksia vastaan heikentynyt.

Wellingin mielestä on.

– Minun mielestäni peli on siistiytynyt todella paljon. Se voi osaltaan aiheuttaa sen, ettei osata olla valmiita silloin harvemmin kun niitä taklauksia sitten tulee.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi