Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin B-pojat painavat hurjassa myötätuulessa

Jääkiekko: Teemu Leppäsen valmentama joukkue on tiukasti kiinni top-kymmenen sijoituksessa. Myös B2- ja C-pojilla kulkee hyvin.

Pelicansin B-pojat ovat voittaneet yhdeksästä edellisestä SM-alkusarjan kamppailustaan peräti kahdeksan.

Viimeisessä viiden ottelun jaksossa sarakkeeseen tuli tappio Kiekko-Vantaalle, mutta sen jälkeen lahtelaiset kukistivat niin Ässät, Ilveksen, Lukon kuin HPK:n.

Hyvät otteet kaukalossa ovat tienneet myös nousua sarjataulukossa. Pelicans on nyt yhdeksäntenä, kun kymmenen parasta joukkuetta etenee viralliseen SM-sarjaan.

– Meillä oli kova jakso, jonka aikana pelasimme tiukalla rytmillä monta matsia. Pelaamisemme on kehittynyt. Etenkin sitoutuminen yhteiseen tekemiseen on ollut silmiin pistävää, joukkueen päävalmentaja Teemu Leppänen sanoo tyytyväisenä.

Kiekkojen eteen on syöksytty vaikka pää edelle. Pelicansin B-nuorten päävalmentaja Teemu Leppänen

Pelicans on parantanut jokaisella osa-alueella.

– Jos jossain vaiheessa kautta hyökkäysalueen ratkaisut jättivät toivomisen varaa, niin nyt olemme menneet siinä hurjasti eteenpäin. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa sitä, että nykyisin vastustajat eivät pysty rokottomaan maaleja hyökkäyspäässä tekemiemme ratkaisujen jälkeen. Pelaamme fiksummin. Myös tehot ovat olleet riittävällä tasolla. Olemme tehneet sarjassa kelpo määrän maaleja. Puolustuspäässä olemme pystyneet pitämään viholliset aisoissa, Leppänen kehaisee.

Pelicansin tshekkivahti Marek Stuchlich on jatkanut upeaa torjuntavirettään. Stuchlich pelasi neljä peliä, joista kolme päättyi Pelicansin voittoon.

Lahtelaiset ovat pelanneet myös erinomaista alivoimaa. Siitä Leppänen kiittää alivoiman erikoismiehiä.

– Pelaajat ovat tehneet loistavaa työtä. Siellä ei ole vältelty mustelmia, vaan kiekkojen eteen on syöksytty vaikka pää edelle. Alivoimamiehet ovat pelanneet nimenomaan joukkueelle.

Panoksellisista kamppailuista pitää osata nauttia

Pelicansin C-pojat taistelevat kynsin ja hampain SM-karsintalohkon vitossijasta, joka toisi kevätkaudella paikan ylempään SM-loppusarjaan. Lahtelaisilla on matkaa Kärppiin vain piste, kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta.

– On hienoa päästä jo tässä vaiheessa kautta pelaamaan tärkeitä ja kovia otteluita. Niistä kamppailuista täytyy osata nauttia. Pelkäämällä ja puristamalla tulos on varmasti epämieluisa, joukkueen luotsi Antti Niiranen sanoo.

Pelicans pääsee ratkaisupeleihin hyvässä vireessä. Vaikka Pelicans taipuikin SaiPa/Ketterä -yhdistelmäjoukkueelle kotona maalein 9–2, niin sen jälkeen joukkue kokosi itsensä komeasti.

– KalPa ja Blues -voitot tulivat hyvien esityksien jälkeen. Vaikka JYP olikin sitten parempi maalein 6-3, niin sekään ei ollut huono matsi. Peli on kehittynyt koko ajan. Tasaisuus on alkanut löytyä, Niiranen sanoo.

Pelicansin B2-pojat ovat sarjassa kolmantena, kun kierroksia on jäljellä niin ikään kolme. Kolmesta edellisestä kamppailustaan Pelicans voitti Ilveksen (6–4, k) ja JYPin (3–4, v). Tappara oli kotijäällään etevämpi maalein 3–2.

Lauri Kallio (16+22) ja Veeti Koivunen (19+13) taistelevat edelleen pistepörssin kärkisijoista.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi