Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Tässä on Pelicansin toinen Nieminen, pikkukaupungissa kasvanut pikakiituri

Otto Nieminen teki viime vuonna läpimurron TPS:ssä, mutta Pelicansissa kudit ovat jääneet toistaiseksi piippuun. Hän peräänkuuluttaa itseltään enemmän röyhkeyttä, jotta maalihana avautuisi.

Otto Nieminen ei ole saanut peliään Pelicansissa siihen iskuun kuin toivoi. Perjantain Jukurit-ottelussa on tarjolla seuraava tilaisuus avata kauden maalihana. Kuva: Sami Kuusivirta

Kun puhutaan Pelicansista ja Niemisestä, puhutaan yleensä päävalmentajasta. Ei kuitenkaan aina, sillä sama sukunimi löytyy myös joukkueen pelaajalistasta.

Hyökkääjä Otto Niemisen mukaan joukkueen sisällä ei juuri ole sattunut sekaannuksia hänen ja sukunimikaima Villen välillä – yhtä hauskaa tapausta lukuun ottamatta.

– Matteo Pietroniro (Pelicansin amerikkalaispuolustaja) luuli kai jonkin aikaa, että olen hänen poikansa, hyökkääjä muistelee huvittuneena.

Olisihan se teoriassa mahdollista. Otto Nieminen on 23-vuotias ja Ville 42-vuotias. Tiettävästi kaksikko ei kuitenkaan ole sukua toisilleen.

Otto on kotoisin Varsinais-Suomesta Somerolta, jossa on toistaiseksi kasvanut hänen lisäkseen vain yksi Liiga-pelaaja, Pelicansissakin viime kaudella piipahtanut Niklas Salo.

– Pitkä matka on tultu sieltä. Muutama hyvä juniori pelaa Liiga-joukkueiden junioreissa. Toivottavasti saamme seuraa heistä, Nieminen sanoo.

Läpimurron jälkeen taantuma

Pitkän matkan Otto Nieminen on tosiaan kulkenut. TPS:n junioreihin jo varhaisteininä siirtynyt hyökkääjä debytoi Liigassa jo kaudella 2014–15, mutta siitä alkaen neljä kautta meni edestakaisin seilaten junioreiden, Mestiksen ja Liigan kolmiossa.

Sitten tuli läpimurto, ja sitten taas taantuma, jonka taittumista nousuksi odotellaan yhä.

Viime kaudella Nieminen teki TPS:lle 12 maalia, nyt hän on pelannut Pelicansissa 12 ottelua ilman maaliakaan.

– Alkukausi ei todellakaan ole ollut sellainen, jota olen toivonut ja lähdin täältä hakemaan, hän sanoo.

Nieminen on kotoisin Somerolta. Paikkakunnan kasvateista toistaiseksi ainoat Liiga-pelaajat ovat hän ja Pelicansissakin viime kaudella piipahtanut Niklas Salo. Kuva: Sami Kuusivirta

Alkukaudesta Nieminen oli joistakin otteluista terveenä sivussa, koska kilpailu hyökkäyksen pelipaikoista oli kova. Lokakuun 23. päivänä hän sai Oulussa Kärppiä vastaan tällin, joka piti hänet poissa peleistä kolme viikkoa.

Enempiä selittelemättä, hyökkääjä ei itsekään ole tyytyväinen tähänastisiin aikaansaamisiinsa.

– Vaikeaa on ollut päästä paikoillekin. Sitä olen lähtenyt hakemaan paluun jälkeen: paikoille röyhkeämmin ja suoraviivaisemmin.

Pitäisi löytää sama vaihde kuin keväänä. Silloin Nieminen oli Kaapo Kakon ohella harvoja valopilkkuja muuten aneemisessa TPS:ssä, kun joukkueen kausi päättyi puolivälierävaiheeseen. Nieminen teki viidessä pudotuspeliottelussa yhtä monta tehopistettä.

Kolme kiitäjää

Nuorena pikajuoksua harrastanut Nieminen on nopeajalkainen ja energinen sähisijä, mutta Pelicansissa meno on polkenut paikallaan, kun oikeaa roolia ja sopivia ketjukavereita ei toistaiseksi ole löytynyt.

Viime peleissä Nieminen on pelannut Aleksi Mustosen ja Jesse Mankisen kanssa samassa vitjassa. Siinä on kolme alle 180-senttistä kiituria, on syöttö- ja maalintekotaitoa.

– Pituudella ketjua ei ole pilattu, mutta nopeutta löytyy senkin edestä. Ei se kuitenkaan ongelma ole, pystymme kaikki hyvin kamppailemaan, 175-senttinen Nieminen tiivistää.

Päävalmentaja Nieminen huomauttaa, että hänen sukunimikaimansa alkukausi on ollut rikkonainen, mikä on vaikeuttanut ja viivyttänyt sopivan roolin löytymistä.

– Rooli on jäänyt epäselväksi: emme ole oikein päässeet perille, mikä hänen vahvuusalueensa on. Ehkä se tulee sitten onnistumisten kautta, Ville Nieminen pohtii.

Joku pieni eläin selässä

Joukkueen etu tulee aina ensin, mutta Otto Nieminen ei kiellä, etteikö henkilökohtaisilla saldoillakin olisi merkitystä.

– Haluan auttaa joukkuetta tekemällä tehopisteitä ja maaleja. Totta kai niistä elää, mutta toisaalta kun tulee vaikeita jaksoja, pitää yrittää keskittyä muihin asioihin, kuten puolustamiseen ja taklaamiseen.

Kun saisi sen ensimmäisen maalin, voisi olla helpompi hengittää.

– Kyllä se varmaan jonkin verran vapauttaisi, Nieminen myöntää.

– Pystyn kuitenkin jättämään asian taka-alalle enkä keskity siihen liikaa. Yritän lähdetä jokaiseen peliin uudesta näkökulmasta ja vapautuneesti.

Ei ole mitään eläinlaumaa harteilla?

– Ei mitään suurta ainakaan. Joku pieni voi olla.

Kuva: Antti Yrjönen
Kuka?

Otto Nieminen

Syntynyt 8.5.1996 Somerolla.

Laitahyökkääjä, kätisyys left. Sopimus Pelicansin kanssa kevääseen 2021.

Ura: pelasi TPS:ssä 2014–19 158 Liiga-ottelua, joissa 23+16=39 tehopistettä. Mestiksessä (SaPKo, TUTO Hockey) 11 ottelua, 4+2=6.

Pelicansissa tällä kaudella 12 runkosarjaottelua, joissa tehot 0+1=1.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi