Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kauas viivat karkaamassa, jos Pelicansin kurssi ei pian käänny - katso ottelukooste

Pelicansin takaiskuissa on nähtävissä paljon huolestuttavia merkkejä.

Pelicans-kapteeni Hanne Björninen raatoi kaukalossa lähes 25 minuuttia ja välillä vastassa oli kolmekin SaiPan pelaajaa. Kuva: Kai Skyttä

Kaksi voittoa ja viisi pistettä kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan naaranneen Pelicansin tilanne jääkiekkoliigassa on huolestuttava, ellei kurssi käänny pian.

Myös alivireisesti marraskuussa pelannut SaiPa saalisti ensimmäisen voittonsa viiteen viime otteluunsa lyödessään keskiviikkona lahtelaiset maalein 4–2 (1–2, 2–0, 1–0).

– Tässä ammatissa jokaisella pelaajalla on vastuu tekemisistään. Nyt kaksi alleluistelua ja kaksi blokkaamatta jättämistä ratkaisivat pelin, harmitteli Pelicansin valmentaja Ville Nieminen.

Jos tappion yhtälö on noin yksinkertainen, löytyivät syylliset Kisapuistossa akselilta Aleksandr Shtshemerov, Ossi Ikonen ja Juhamatti Aaltonen.

Joka tapauksessa selvää on, että Pelicansia vastaan tehdään aivan liian helppoja maaleja. Lahtelaisten luukulle parin huilipelin jälkeen palannut Tomi Karhunen teki torjunnoillaan täyden työpäivän, mutta antautui jokseenkin aseettomana isäntien ykkösketjun kahdessa ylivoimahyökkäyksessä ja neloskentän kahdessa maskin takaa tulleessa laukauksessa.

– Itse annoimme ne kaikki maalit. Tärkeillä hetkillä pitäisi olla parempi. Tasaisempaan suoritukseen on pystyttävä, kommentoi Pelicansin ykkössentterinä jo aivan liian työllistetty Hannes Björninen.

Aaltosen ylivoimaali ja Björnisen, 24, liigauran ensimmäinen alivoimamaali avauserässä loivat Pelicansille toivoa.

Aaltosen laukoma kiekko yllätti SaiPa-vahti Karolus Kaarlehdon jo neljännellä minuutilla otettuaan kimmokkeen vetoa peittäneestä puolustaja Markus Kojosta.

Björninen pääsi alivoimalla läpiajoon SaiPan ruotsalaisen viivapakki David Bernhardtin lipsahduksen jäljiltä.

Itse annoimme ne kaikki maalit. Kapteeni Hannes Björninen

– Se taisi olla kauden ensimmäinen alivoimamaalimme. Eihän niitä nykyään paljon tehdä, mutta tilanteen avautuessa on lupa hyökätäkin alivoimalla, Björninen hymähti.

Keskushyökkääjä Björninen on tehnyt liigaotteluissa pudotuspeleineen 48 maalia. Ylivoimalla niistä on syntynyt 15. Alivoimaosuma oli ensimmäinen, vaikka Björninen on pelannut alivoimaa koko kuusivuotisen liigauransa.

Kisapuistossakin Björninen oli aina ensimmäisen alivoimavaihdon aloittaja. Se ei ole ihme. SaiPaa vastaan hänen voittoprosenttinsa 27 aloituksessa oli messevä 77,8. Björninen (63,8) on sarjan vakituisista aloittajista aivan omilla lukemillaan. Ässien Tylor Spink ja JYPin Jarkko Immonen saavat voittoprosenttinsa alkamaan hikisesti kuutosella.

Pitäisikö Björnisen sitten urakoida Kisapuistossa nähtyä liki 25 minuuttia peliä kohti on jo aivan eri asia.

Olivatko valmentaja Niemisen puheet pukukopissa yhtä jyrkkiä kuin median edessä pelin jälkeen?

– Ei siellä mitään ihmeitä puhuttu. Nyt pitää vain päästä tästä nopeasti eteenpäin kohti perjantain kotiottelua Jukureita vastaan.

Karhusen ja Björnisen ohella eniten hurrattavaa oli nopeasti luottopuolustajan roolin liigakaukaloissa kaapanneen Santtu Kinnusen, 20, otteissa.

SaiPan ylivoimahyökkäyksistä iskeneet pörssikärjet Teemu Ramstedt (1+1) ja Tomas Zaborsky (1+1) saivat kotijoukkueen vauhtiin. Nelosketjussa kauden ensimmäisellä kolmanneksella viisi tehopistettä mieheen koonneet Ville Vainikainen (1+1) ja Tomi Iso-Mustajärvi (0+2) juhlivat pelin ratkaisumaaleja.

– Pelicansin avauserän kahdesta maalista huolimatta pysyimme pelisuunnitelmassa erittäin hyvin, kiitteli joukkuettaan tuoreeltaan jatkosopimuksen tehnyt SaiPa-luotsi Tero Lehterä.

Jääkiekko

SaiPa–Pelicans 4–2 (1–2, 2–0, 1–0)

1. erä: 3.23 Juhamatti Aaltonen (Aleksi Mustonen-Jesse Ylönen) 0–1 yv, 8.08 Teemu Ramstedt (Tomas Zaborsky-Mikael Kuronen) 1–1, 10.42 Hannes Björninen (Alexsandr Shchemerov) 1–2 av.

Jäähyt: 1.33 Veeti Vainio SaiPa 2 min, 9.15 Juhamatti Aaltonen Pelicans 2 min.

2. erä: 23.23 Tomas Zaborsky (Mikael Kuronen-Teemu Ramstedt) 2–2, 37.00 Ville Vainikainen (Tomi Iso-Mustajärvi-Robin Salo) 3–2,

Jäähyt: 24.11 Joukkuerangaistus SaiPa 2 min, 28.03 Pasi Kouvalainen Pelicans 2 min, 38.17 Janos Hari Pelicans 2 min.

3. erä: 51.59 Veeti Vainio (Tomi Iso-Mustajärvi-Ville Vainikainen) 4–2.

Jäähyt: 42.06 Tomi Iso-Mustajärvi SaiPa 2 min, 49.38 Juhamatti Aaltonen Pelicans 2 min, 59.49 Alex Lintuniemi Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 3x2 min=6 min, Pelicans 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Karolus Kaarlehto SaiPa 4+5+5=14 Tomi Karhunen Pelicans 6+10+5=21 (pois: 57.31–59.49).

Yleisöä: 3 131.

Pasi Peltola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi