Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin Antti Tyrväinen kävi hävityn Kärpät-ottelun jälkeen kuumana kuin hellankoukku: "Ei se ollut enää jääkiekkoa"

Kärppien rikkeet jäivät tuomareilta näkemättä. Mika Pyörälä nousi kaikkien aikojen Kärppien parhaaksi maalintekijäksi.

Pelicans taipui Kärpille maalein 3–0 perjantaina Isku Areenassa, ja otteluun jäi lahtelaisittain paha sivumaku.

Jäähallin pukukoppikäytävällä tunteet kävivät kiivaan kamppailun jälkeen lämpöisinä. Siihen oli myös aihetta, sillä oululaisten muutamat koiruudet menivät ottelun erotuomareilta räikeästi ohi silmien.

Kaksi yksittäistä tilannetta herättivät puhetta. Niissä molemmissa oli mukana lahtelaisten hyökkääjä Antti Tyrväinen.

Kakkoserässä Tyrväinen sai Kärppien pelaajalta iskun sukukalleuksille, mikä olisi ollut helposti vihellettävissä keihästämisenä. Siitä tilanteesta ei tullut jäähyä. Toinen hässäkkä tapahtui kamppailun ratkaisuhetkillä, kun pelikellossa oli aikaa reilu minuutti. Pelicans painoi päälle kuudella kenttäpelaajalla, kun kiekkoa pelattiin oululaisten maalin eteen. Siellä päivystänyt Tyrväinen kampattiin tylysti kumoon eikä pilli soinut. Tilanteesta seuranneesta vastaiskusta Kärppien Mika Pyörälä iski kiekon tyhjään lahtelaismaaliin ja ratkaisi ottelun.

Tyrväinen ei voinut ymmärtää, miten tilanteesta ei tullut jäähyä.

– Tuomarit sanoivat kapteenillemme Hannes Björniselle, ettei se tilanne vaikuttanut peliin. Mitä ihmettä. Vastustaja karkasi siitä hyökkäykseen ja teki maalin. En vaan voi käsittää, Tyrväinen puhisi useiden kirosanojen säestämänä.

– Kakkoserän tilanteessa mua vedettiin mailalla suoraan munille. Monta jäähyä Kärpille vihellettiin? Nolla. Ei perkele sentään, siis nolla. Ihan käsittämätöntä skeidaa, Tyrväinen manasi ja aivan aiheesta.

Tyrväinen tunnetaan ikitaistelijana ja kovaa pelaavana kaverina. Turhat sikailut turhauttivat hyökkääjää.

– Ei se ollut enää jääkiekkoa. Ei tolla tavalla kaukalossa pidä esiintyä. Me emme saaneet yhtään ylivoimaa. Vedimme koko sielun ulos ja haluamme voittaa pelejä. Tämmöisellä tuomarityöskentelyllä se on vaikeaa – liki mahdotonta.

Nieminen: Ihan maksimit ajoimme ulos

Ottelu oli muuten vauhdikas ja tapahtumarikas. Kärpät oli niskan päällä, joskin Pelicans taisteli esimerkillisesti. Huippupaikoille lahtelaisisännillä ei silti ollut juuri asiaa.

– Vastustaja puolusti keskustaa tosi hyvin. Saimme silti luotua tarvittavat mestat. Suomeksi sanottuna vituttaa. Pelasimme mielestäni hyvin ja olimme voiton syrjässä kiinni. Nyt kaikki vedettiin viemäristä alas. Se syö miestä rotan lailla, Tyrväinen sanoi.

Ville Nieminen oli tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen.

– Kaikki oli pelissä jokaisella osa-alueella. Ihan maksimit ajoimme ulos. Ei tässä kannata jäädä tekemään mitään harakirejä eikä edes suunnitella niitä. Se on epäammattimaista, Nieminen sanoi.

Perjantai-ilta muistetaan kaikesta huolimatta ainakin kahdesta asiasta. Suomen jalkapallomaajoukkue eteni ensimmäistä kertaa maamme historiassa EM-kisoihin. Sen lisäksi Mika Pyörälästä tuli kaikkien aikojen paras Kärppien maalintekijä. Pyörälä ohitti tilastossa Kai Suikkasen. Pyörälän tilillä on nyt 176 maalia.

Tyrväinen oli fiiliksissä Huuhkajien komeasta suorituksesta.

– Pelasin itsekin futista 13-vuotiaaksi asti. Silloin piti sitten tehdä lopullinen lajivalinta. Faijani on myös entinen jalkapalloilija. Mahtava juttu kaikin puolin. Saa olla taas ylpeä suomalaisuudestaan, ”Tyrsky” korosti.

Liiga

Pelicans–Kärpät 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 3.05 Juhamatti Aaltonen Pelicans 2 min, 9.17 Alex Lintuniemi Pelicans 2 min.

2. erä: Maaliton.

3. erä: 48.42 Juho Lammikko (Michal Kristof-Jesse Puljujärvi) 0–1, 58.58 Mika Pyörälä (Jesse Puljujärvi-Mikko Niemelä) 0–2 tm, 59.59 Julius Hermonen (Jussi Jokinen-Ludwig Byström) 0–3.

Jäähyt: 46.40 Ossi Ikonen Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min=6 min, 0x2 min=0 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Tolvanen Pelicans 13+10+9=32 (pois: 58.36–58.58) (pois: 59.04–59.40) Patrik Rybar Kärpät 7+7+4=18.

Yleisöä: 4 015.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi