Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kärpät osoitti rutiininsa ja jyräsi Pelicansin Lahdessa

Pelicans yritti tiukasti maalia ensimmäisessä erässä, mutta Kärppien puolustus piti. Kuva: Samuli Ikäheimo

1. erä

Pelicans aloitti kolmannen peräkkäisen voittonsa metsästyksen vauhdikkaasti Kärppiä vastaan. Lahtelaiset kävivät alkuminuuttien aikana kiihkeästi oululaisten kimppuun, mutta maali jäi tekemättä.

Sen jälkeen isännät ottivat kaksi tyhmää jäähyä. Ensin Juhamatti Aaltonen lähti istunnolle heppoisen estämisen jälkeen. Alex Lintuniemi otti väkivaltaisuudesta lähes heti perään kakkosen, mutta Pelicans kesti Kärppien vaaralliset ylivoimapyöritykset.

Atte Tolvanen torjui varmaeleisesti lahtelaisten maalissa. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla alkoivat myös tunteet hieman lämmetä. Useat pelaajat olivat "läheisissä" väleissä toistensa kanssa.

2. erä

Pelicansin ja Kärppien välisen kamppailun toinen erä oli vauhdikas. Kärpät nosti karvaustaan huomattavasti ja Pelicansilla oli ajoittain vaikeuksia päästä omista pois. Tilaa ja aikaa ei ollut juuri lainkaan.

Lahtelaisilla oli edelleen hankaluuksia päästä parhaalle maalintekosektorille. Paras paikka siunaantui Antti Tyrväiselle, mutta hyökkääjä ei onnistunut lakaisemaan pomppivaa kiekkoa maalin edestä verkkoon. Kärppien nimihyökkääjä Jesse Puljujärvi osoitti muutamaan otteeseen vaarallisuuttaan, mutta Atte Tolvanen selvitti tilanteet tyylikkäästi.

3. erä

Päätöserässäkin maalia saatiin odottaa pitkään, sillä se näki päivänvalon ajassa 48.42. 

Siihen Kärpät sai avustusta lahtelaisryhmältä, sillä Ossi Ikonen otti erittäin tyhmän jäähyn tilanteessa, jossa hänellä ei ollut muuta kuin aikaa. Ikonen heitti omalta alueelta kiekon katsomoon ja se riitti. Kärpät käytti illan kolmannen ylivoimansa edukseen, Juho Lammikon sutaisu painui maaliviivan yli. Ja jos tarkkoja ollaan, osuma ei ehtinyt syntyä ylivoimalla, sillä Pelicans oli tullut kaksi sekuntia ennen maalia täysilukuiseksi. Ikonen ei kuitenkaan ehtinyt jäähyboksista auttamaan omiaan.

Kärpät piti Pelicansin poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Lopullinen ratkaisu syntyi minuutti ennen loppua, kun Mika Pyörälä iski tyhjiin.

3-0-loppulukemat syntyivät viimeisellä sekunnilla Julius Hermosen rannarilla.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi