Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans pyrkii pysäyttämään Kärppien tähtisikermän – Tyrväinen selvisi säikähdyksellä

Jääkiekko: Oululaisten verkko ei ole alivoimalla juurikaan heilunut. Peliittojen kapteeni nousee lahtelaisisäntien kokoonpanoon.

Kärppien 38-vuotias puolustaja Lasse Kukkonen (numero 5) on edelleen yksi Liigan parhaista alivoimapelaajista. Arkistokuvassa Kukkosen torppaamaksi joutunut Pelicans-hyökkääjä Antti Tyrväinen on mukana lahtelaisten kokoonpanossa perjantain kotiottelussa. Kuva: Katja Luoma

Maajoukkuetauolta voitokkaasti palannut Pelicans isännöi perjantain kotiottelussaan Kärppiä. Tapparan kanssa Liigan kärjessä porskuttavalle oululaismiehistölle kamppailu on ensimmäinen liki kahteen viikkoon. Sarjatauolle Kärpät lähti kuuden ottelun voittoputkessa.

Keskiviikkona 2–1-jatkoaikavoiton KooKoosta raapinut lahtelaisjoukkue perehtyi tauon aikana erityisesti puolustuspelin saloihin. Yksi päästetty maali kieli siitä, että ainakin osa korjaustoimenpiteistä siirtyi teoriasta käytäntöön.

Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen mukaan kyse oli enemmänkin perusasioiden kertaamisesta ja siitä, millaisia positiivisia vaikutuksia toimivalla puolustuspelaamisella on isossa kuvassa.

– Mitä paremmin puolustamme, sitä paremmin ja enemmän hyökkäämme. Yhdellä tai kahdella päästetyllä maalilla olemme joka ottelussa kiinni pisteissä, Nieminen luettelee.

Hyvät pelaajat ovat myös parhaita alivoimapelaajia. Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen

Kärppien takaiskut vähissä

Maalinesto- ja kaksinkamppailupelaamisen pitää olla kunnossa myös perjantaina, jotta Juho Lammikon, Jesse Puljujärven, Mika Pyörälän ja muiden kärppäläisten tehot pysyvät piipussa. Joukkueiden kuluvan kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi edellä mainittujen pelaajien ja Julius Junttilan osumilla oululaisten 5–3-kotivoittoon.

Kärppien puolustuspelaaminen on ollut alkukauden 18 ottelussa täyttä rautaa. Syvältä vastustajan kenttäpuoliskolta puolustamisen aloittava oululaisjoukkue on päästänyt Liigassa vähiten maaleja (27).

Kärpät on pelannut kuluvalla kaudella yhden pelaajan alivoimalla reilut 110 minuuttia. Vajaan kahden ottelun mittaisen alivoiman aikana omissa on soinut ainoastaan kaksi kertaa.

– Heidän maalivahdit (Justus AnnunenPatrik Rybar) ovat pelanneet hyvin. Lisäksi joukkueesta löytyy Lasse Kukkosen tapaisia rutinoituneita alivoimapelaajia. Hyvät pelaajat ovat myös parhaita alivoimapelaajia, koska he tietävät mitä vastustaja yrittää. He osaavat peittää syöttö- ja laukaisulinjat oikein, sanoo Nieminen.

Pelicans-leirissä etenkin laadukkaat alivoimahyökkääjät ovat vähissä. Materiaalin kapeudesta kertoo esimerkiksi se, että lahtelaisten kapteeni ja "jokapaikanhöylä" Hannes Björninen joutui KooKoo-ottelussa urakoimaan tasa-, yli- ja alivoimalla yhteensä lähes 28 minuuttia.

Tolvanen jatkaa lahtelaisten maalilla

Lahtelaisten hyökkäysketjuista vain ykkösnyrkki Miro-Pekka Saarelainen–Hannes Björninen–Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärppiä vastaan samassa muodossa kuin keskiviikkona. KooKoo-pelin avausmaalin tehnyt ja voittomaalin alustanut Aaltonen paahtaa kuuden ottelun pisteputkessa.

Läpi kauden ailahtelevasti esiintynyt ja keskiviikkona viime hetkellä kokoonpanosta pudonnut Jonatan Tanus on sivussa Pelicansin pelaavasta miehistöstä myös perjantaina.

KooKoo-ottelun avauserässä kiekon päähänsä saanut Antti Tyrväinen hyökkää Kärppiä vastaan samassa ketjussa Janos Harin ja Jesse Ylösen kanssa.

– Tyrsky oli torstaina jäällä. Hän selvisi osumasta säikähdyksellä ja pystyy pelaamaan, vahvistaa Nieminen.

Vaivoista kärsinyt 175-senttinen Otto Nieminen saa näytönpaikan saman pituisen Aleksi Mustosen ja pari senttiä kookkaamman Jesse Mankisen rinnalta.

– Saadaan vähän fyysisyyttä kokoonpanoon, täräyttää Ville Nieminen pilke silmäkulmassa.

Heinolaan matkaava Waltteri Merelä tekee nelosketjussa tilaa Peliitoista saapuvalle Pasi Kouvalaiselle, joka viilettää samassa troikassa Artturi Toivolan ja Taavi Vartiaisen kanssa.

Atte Tolvanen jatkaa Pelicansin maalilla.

Pelicans–Kärpät, Liigaa Isku Areenalla perjantaina kello 18.30.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi