Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitat kukisti Ketterän vieraissa, Jasper Patrikaisen huima torjuntavire pohjusti voiton

Maaottelutauko päättyi Peliittojen osalta makeimmalla mahdollisella tavalla. Keskiviikkona joukkuetta vastaan luisteli hallitseva Mestis- ja Suomen Cup -mestari Imatran Ketterä.

Paavo Tyni iski keskiviikon pelissä ensimmäisen maalinsa Peliitta-paidassa. Kuva: Tuomo Seppänen

Maaottelutauko päättyi Peliittojen osalta makeimmalla mahdollisella tavalla. Keskiviikkona joukkuetta vastaan luisteli hallitseva Mestis- ja Suomen Cup -mestari Imatran Ketterä.

Viime viikolla toisen perättäisen cup-mestaruuden voittanut imatralaisjoukkue koki ensimmäisen kotitappionsa Peliitoille. Tuiki tärkeät sarjapisteet matkasivat Heinolaan numeroin 1-3 (0-0,1-1,0-2)

Peliitat palasi jokusen huonon ottelun jälkeen omalle tasolleen. Keskiviikkoinen kamppailu hallitsevaa mestaria vastaan vahvisti sen, että heinolalaisjoukkue pelaa voittoisaa jääkiekkoa, kunhan voi nojata hyvään maalivahtipeliin. Imatralla Jasper Patrikaisen huima torjuntapeli takasi joukkueelle voiton avaimet. Maalivahti torjui 36 kutia ja antoi yhden maalisyötön.

Hyökkäyspäässä vastuuta ottivat harvemmin parrasvaloissa näkyneet palaajat. Paavo Tyni ja Joona Lankinen tekivät ensimmäiset maalinsa Peliitta-paidassa. Sen kolmannen värkkäsi Aleks Haatanen.

Peliittavalmentaja Vesa Petäjä sai vaihteeksi kehua omiaan.

- Puolustettiin tiiviisti ja hyökättiin hyvin. Olen tyytyväinen jokaisen ukon suoritukseen. Patrikainen loisti maalilla ja Joona Lankinen teki ekan maalinsa. Olen todella tyytyväinen tulokseen.

Ketterä oli hivenen antavampi osapuoli ottelun avauserässä. Mutta myös Peliitoilla oli omat paikkansa ottaa numerollinen johto. Varsinkin kokoonpanoon palannut Hämäläinen-Salonen-Haataja-ketju oli piikki cup-mestarin lihassa.

Ketterällä oli jokunen pitkä painostusjakso, mutta Peliitat pystyi pitämään mailat kurissa. Vierailijan etsikkoaika oli erän lopulla kun isännät tumpeloi kaksi pelaajaa jäähylle saman aikaan. Peliitat liikutti kiekkoa hyvin ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Toinen erä alkoi Peliittojen osalta hyvin. Hyvä kiekon liikuttelu poiki vierailijalle avausmaalin ajassa 23.48. Sakke Hämäläinen kaadetiin maalin takana ja sentteri tarjoili kiekon mahallaan maaten B-pisteellä olleelle Tynille, joka vippasi tarkasti yläkulmaan.

Peliitat sai nauttia johtoasemasta tasan 36 sekuntia, kun Ketterän kuumin pelimies, Joel Olkkonen karkasi läpi ja särki Patrikaisen nollan. Loppuerää sävytti tiukka puolustuspeli kaukalon molemmissa päissä.

Ketterä hallitsi päätöserää, mutta Patrikainen loisti ja Peliitat teki maalit. Peliitat meni johtoon heti erän puolivälin jälkeen Lankisen maalilla. Esityön tekivät Eemeli Jeskanen ja Olli Rönkkö. Loppunumerot laukoi erän viimeisellä minuutilla tyhjiin jäähyaitiosta karkumatkalle vapautunut Haatanen.

Peliittat urakoi tällä viikolla kolme matsia. Seuraavaksi joukkue pelaa perjantaina kotihallissa KooVeetä vastaan. Lauantaiksi Peliitat matkaa Iisalmeen IPK.n vieraaksi.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi