Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

3.erä: Pelicans kampesi voittoon - Mustonen ratkaisi jatkoajalla

KooKoo hallitsi avauserän ensimmäistä vaihtoa, mutta sen jälkeen Pelicans vei peliä. Kuva: Sami Lettojärvi

Pelicans palasi maajoukkuetauolta voitokkaasti. Pelicans voitti KooKoon maalein 2-1 jatkoajalla. Ratkaisuosuman iski Aleksi Mustonen.

1. erä

KooKoo hallitsi ensimmäistä vaihtoa, mutta sen jälkeen Pelicans vei peliä. Lahtelaiset saivat ylivoiman jo ajassa 0.56, mutta eivät onnistuneet maalinteossa. KooKoo sai oman tilaisuutensa kymmenen minuutin kohdalla, kun Taavi Vartiainen joutui kampituksesta jäähylle. Vieraiden ylivoima pyöri hyvin ja maali oli lähellä.

Tasaviisikoin Pelicansin paras paikka avautui Juhamatti Aaltoselle, joka oli päästä liruttamaan maalilla pyörineen kiekon sisään. Avauserän lopussa KooKoon ykkösketju pyöri vaarallisesti Pelicansin puolustusalueella. Vieraat pääsivät laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta Pelicans-vahti Atte Tolvanen kesti lähentelyt ja erätauolle poistuttiin lukemissa 0-0.

Torjunnat kirjattiin 8-10.

2. erä

Toinen erä alkoi tasaisesti. Tasaviisikoin Pelicans oli edelleen askeleen KooKoota edellä, mutta Jesse Ylösen jäähy oli kääntää painopisteen KooKoolle. Vieraiden ylivoima pyöri jälleen mallikkaasti, mutta tolppaa lähemmäs KooKoo ei päässyt.

Ottelu eteni rivakasti, koska maalit ja pelikatkot olivat vähissä. Puolittaisia paikkoja syntyi molemmissa päissä, mutta todelliset huipputontit olivat kortilla.

Vasta Juhamatti Aaltosen tarkka laukaus ylivoimalla ajassa 35.10 rikkoi kuparisen. Aaltonen pyörähti maalia kohti ja tykitti kiekon aloistuspisteeltä etuyläkulmaan. Aaltonen oli kärkkymässä toista maalia pian ensimmäisen jälkeen KooKoon otettua jälleen jäähyn. Erätauolle mentiin Pelicansin johtaessa 1-0.

Toisen erän torjunnat 4-15.

3. erä

Joukkueet tahkosivat tasaisesti kahden ensimmäisen erän tapaan. Pelicans haki ratkaisupaikkaa paikoin pitkilläkin pyörityksillä, mutta KooKoon puolustus oli tiivis.

Toisessa päässä KooKoo sai saumansa ylivoimalla. Illan neljäs jäähy kostautui, ja KooKoon Erik Karlsson sivalsi tasoituksen ajassa 50.52.

Tasainen ottelu meni jatkoajalle, vaikka Pelicans oli tehdä emämunauksen aivan ottelun lopussa. KooKoo sai riistettyä kiekon ja Martin Berger laukoi kiekon tolppaan vain viisi sekuntia ennen summeria.

Jatkoaika

Pelicans pääsi jatkoajalla ylivoimalle. Ylivoimalla Aaltonen alusti ja Aleksi Mustonen iski takatolpalta illan ratkaisun ja voiton Lahteen.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi